1905 90 70 Owocowa tartaletka, jagodzianki, panettone, bezy, Kerststol, croissanty i inne wyroby piekarnicze zawierające >=5 % masy sacharozy, cukru inwertowanego lub izoglukozy (z wył. chleba chrupkiego, piernika z dodatkiem imbiru i podobnych, słodkich herbatników, gofrów i wafli, sucharków )
Kod CN 1905 90 70 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
-
Kod PKWiU: 10.71.12.1 - Pozostałe pieczywo świeże
-
Kod PKWiU: 10.71.12.9 - Pozostałe świeże wyroby piekarnicze, gdzie indziej niesklasyfikowane
-
Kod PKWiU: 10.85.19.0 - Pozostałe gotowe posiłki i dania
Sprawdź inne kody CN
-
Kod CN: 9026 10 29 - Przyrządy i aparatura do pomiaru lub kontroli przepływu lub poziomu cieczy, elektroniczne (z wył. przepływomierzy, mierników i regulatorów)
-
Kod CN: 0302 29 - Płastugi "Pleuronectidae, Bothidae, Cynoglossidae, Soleidae, Scophthalmidae i Citharidae" (z wył. halibuta niebieskiego "Reinhardtius hippoglossoides", białego "Hippoglossus hippoglossus" i pacyficznego "Hippoglossus stenolepis", gładzicy "Pleuronectes platessa" i soli "Solea spp.", turbot i skarp (Psetta maxima)), świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 2617 90 00 - Rudy i koncentraty (z wył. żelaza, manganu, miedzi, niklu, kobaltu, glinu, ołowiu, cynku, cyny, chromu, wolframu, uranu, toru, molibdenu, tytanu, niobu, tantalu, wanadu, cyrkonu, antymonu i rud i koncentratów metali szlachetnych)
-
Kod CN: 0106 39 - Ptaki żywe (z wył. ptaków drapieżnych i papugowatych, papug, papug długoogonowych, ar i kakadu, strusi i emu)
-
Kod CN: 2402 20 10 - Papierosy zawierające tytoń i goździki
-
Kod CN: 0712 90 90 - Warzywa i mieszanki warzyw, suszone, całe, cięte w kawałki, w plasterkach, łamane lub w proszku, ale dalej nieprzetworzone (z wył. ziemniaków, cebuli, grzybów, trufli, kukurydzy cukrowej, pomidorów i marchewki)
-
Kod CN: 0603 14 00 - Chryzantemy cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże
-
Kod CN: 3824 99 93 - Produkty chemiczne lub preparaty, złożone głównie ze związków organicznych, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone (z wył. w postaci płynnej w temperaturze 20 °C)
-
Kod CN: 4104 19 59 - Skóry i skórki bydlęce (włączając bawole), w stanie mokrym, włączając w stanie „wet-blue”, garbowane, odwłosione, nawet dwojone (z wył. dalej przetworzonych i całych skór i skórek, z pełnymi licami, niedwojonych i dwoiny licowej)
-
Kod CN: 8708 29 - Części i akcesoria nadwozi do: ciągników, pojazdów silnikowych do przewozu 10 lub więcej osób, pojazdów samochodowych i pozostałych pojazdów silnikowych przeznaczonych zasadniczo do przewozu osób, pojazdów silnikowych do przewozu towarów i pojazdów silnikowych specjalnego przeznaczenia (z wył. zderzaków i ich części i pasów bezpieczeństwa)