2008 99 99 Owoce i pozostałe jadalne części roślin, przetworzone lub zakonserwowane, niezawierające dodatku ani alkoholu, ani cukru (z wył. przetworzonych lub zakonserwowanych octem lub kwasem octowym, zakonserwowanych cukrem ale nie w syropie, oraz dżemów, galaretek owocowych, marmolad, przecierów i past, otrzymanych w wyniku obróbki cieplnej oraz orzechów, orzeszków ziemnych i pozostałych nasion, ananasów, owoców cytrusowych, gruszek, moreli, wiśni i czereśni, brzoskwiń, truskawek i poziomek, żurawiny, śliwek, kukurydzy, ignamów, słodkich ziemniaków i podobnych jadalnych części roślin)
Kod CN 2008 99 99 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
-
Kod PKWiU: 10.39.29.0 - Pozostałe owoce i orzechy przetworzone, zakonserwowane lub suszone
Sprawdź inne kody CN
-
Kod CN: 5804 10 10 - Tiule i pozostałe wyroby sieciowe, gładkie (z wył. sieci wiązanych, tkanych i dzianych)
-
Kod CN: 8511 20 00 - Iskrowniki; prądnice iskrownikowe; magnetyczne koła zamachowe, w rodzaju stosowanych w silnikach wewnętrznego spalania z zapłonem iskrowym lub samoczynnym
-
Kod CN: 2903 39 19 - Bromki [bromowane pochodne] węglowodorów alifatycznych ( z wył. dibromku etylenu (ISO) (1,2-dibromoetanu), bromometanu (bromku metylu) i dibromometanu)
-
Kod CN: 9303 30 00 - Strzelby i karabinki sportowe, myśliwskie lub przeznaczone do strzelania do celu, z jedną lub dwoma gwintowanymi lufami (z wył. sprężynowych i pneumatycznych)
-
Kod CN: 5515 13 91 - Tkaniny zawierające głównie, ale < 85% masy włókien odcinkowych poliestrowych, zmieszanych głównie lub wyłącznie z wełną czesaną lub czesaną cienką sierścią zwierzęcą, niebielone lub bielone
-
Kod CN: 0810 90 75 - Jadalne owoce (z wył. orzechów, bananów, daktyli, fig, ananasów, awokado, guawy, mango, smaczeliny, papai, owoców cytrusowych, winogron, melonów, jabłek, gruszek, pigw, moreli, wiśni, czereśni, brzoskwiń, śliwek, owoców tarniny, truskawek, poziomek, malin, jeżyn, morw, owoców mieszańców malin z jeżynami, żurawin, borówek czarnych, owoców z rodzaju Vaccinium, owoców kiwi, durians, owoce persymony, porzeczek czarne, białe lub czerwone, agrestu, tamaryndy, jabłka nerkowca, liczi (śliwki chińskie), owoce chlebowca (jackfruit), śliwy sączyńca, owoce męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya), świeże
-
Kod CN: 8528 72 10 - Aparatura do projekcji telewizyjnej, kolorowa, przeznaczona do włączenia wyświetlacza lub ekranu wideo
-
Kod CN: 4104 49 19 - Skóry i skórki bydlęce (włączając bawole), całe, w stanie suchym („crust”), o powierzchni lica jednej sztuki <= 2,6 m² (28 stóp kwadratowych), odwłosione, nawet dwojone (z wył. wyprawionych w inny sposób i z pełnymi licami, niedwojonych i z dwoiną licową, wyrobów z cieląt wschodnioindyjskich objętych podpozycją 4104 49 11)
-
Kod CN: 3301 30 00 - Rezinoidy
-
Kod CN: 2933 53 90 - Allobarbital (INN), amobarbital (INN), butalbital (INN), butobarbital, cyklobarbital (INN), metylfenobarbital (INN), pentobarbital (INN)), sekbutabarbital (INN), sekobarbital (INN) i winylbital (INN), i ich sole