2204 29 24 Wina produkowane w Beaujolais, w pojemnikach o objętości > 10 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChNP (inne niż wina musujące i pół-musujące)
Kod CN 2204 29 24 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 2204 29 24. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 11.02.12.0 - Wina ze świeżych winogron, z wyłączeniem wina musującego; moszcz z winogron
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 0207 24 90 - Indyki (z gatunków domowych), oskubane i wypatroszone, bez głów i łapek i bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako „indyki 73 %” lub inaczej zgłaszanych nieciętych na kawałki (z wył. indyków 80%), świeże lub schłodzone
Kod CN: 2204 29 84 - Wina produkowane we Wspólnocie Europejskiej, w pojemnikach o objętości > 10 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj. (inne niż wina musujące, pół-musujące, wina białe i wina ze szczepu)
Kod CN: 2918 19 - Kwasy karboksylowe z alkoholową grupą funkcyjną, ale bez innej tlenowej grupy funkcyjnej oraz ich bezwodniki, halogenki, nadtlenki i nadtlenokwasy, ich fluorowcowane, sulfonowane, nitrowane lub nitrozowane pochodne (z wył. kwasu mlekowego, kwasu winnego, kwasu cytrynowego, kwasu glukonowego, ich soli i estrów, i chlorobenzylatu (ISO))
Kod CN: 8451 80 30 - Maszyny do apreturowania lub wykończania przędzy, materiałów lub gotowych wyrobów włókienniczych (z wył. maszyn do klejenia lub wykończania filcu, kalandrów i pras uniwersalnych)
Kod CN: 8479 20 00 - Maszyny do otrzymywania lub przyrządzania tłuszczów, lub olejów zwierzęcych, lub roślinnych (inne niż wirówki, filtry i urządzenia grzewcze)
Kod CN: 4407 27 10 - Sapelli przetarte lub strugane wzdłużnie, skrawane warstwami lub obwodowo, o grubości > 6 mm, szlifowane, łączone stykowo, nawet strugane lub szlifowane
Kod CN: 0703 - Cebula, szalotka, czosnek, pory oraz pozostałe warzywa cebulowe, świeże lub schłodzone
Kod CN: 2309 90 53 - Preparaty do karmienia zwierząt, włącznie z przedmieszkami, zawierające glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny, i zawierające > 30% masy skrobi i >= 10%, ale < 50% masy produktów mlecznych (z wył. karmy dla psów lub kotów, pakowanej do sprzedaży detalicznej)
Kod CN: 4407 26 - Białe lauan, białe meranti, białe seraya, żółte meranti i alan, przetarte lub strugane wzdłużnie, skrawane warstwami lub obwodowo, nawet strugane, szlifowane lub łączone stykowo, o grubości > 6 mm