2204 29 24 Wina produkowane w Beaujolais, w pojemnikach o objętości > 10 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChNP (inne niż wina musujące i pół-musujące)
Kod CN 2204 29 24 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 2204 29 24. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 11.02.12.0 - Wina ze świeżych winogron, z wyłączeniem wina musującego; moszcz z winogron
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 6006 24 00 - Dzianiny o szerokości > 30 cm, z bawełny, zadrukowane (z wył. dzianin osnowowych, włączając te wykonane na dziewiarce obszywającej galonem, tych zawierających >= 5% masy przędzy elastomerowej lub nitki gumowej, dzianin włosowych, włącznie z dzianinami „o długim włosie”, dzianin pętelkowych, etykiet, oznak i podobnych wyrobów oraz dzianin impregnowanych, powleczonych, pokrytych lub laminowanych)
Kod CN: 1515 21 10 - Olej kukurydziany surowy, do zastosowań technicznych lub przemysłowych (z wył. do produkcji artykułów spożywczych)
Kod CN: 3812 39 - Preparaty przeciwutleniające oraz pozostałe związki stabilizujące do gumy lub tworzyw sztucznych (z wył. mieszaniny oligomerów 2,2,4-trimetylo-1,2-dihydrochinoliny (TMQ))
Kod CN: 8477 80 11 - Maszyny do przetwarzania żywic reaktywnych
Kod CN: 0407 90 90 - Jaja ptasie, w skorupkach, zakonserwowane lub gotowane (z wył. drobiu)
Kod CN: 0202 20 90 - Kawałki mięsa z bydła, z kośćmi, zamrożone (z wył. tusz i półtusz, ćwierci „kompensowanych”, przednich i tylnych)
Kod CN: 2008 97 97 - Mieszanki guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, włączając mieszanki w ilości >= 50% masy tych owoców z orzechami nerkowca, orzechami brazylijskimi, areca (lub betel), cola i makadamia , przetworzone lub zakonserwowane, bez dodatku alkoholu i bez dodatku cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto < 4,5 kg
Kod CN: 6810 11 90 - Bloki ścienne i cegły, z cementu, betonu lub ze sztucznego kamienia, nawet zbrojone (z wył. z lekkiego betonu, na bazie skruszonego pumeksu, granulowanego żużla itp.)
Kod CN: 9615 - Grzebienie, wsuwki do włosów i podobne; szpilki do włosów, lokówki, szpilki do lokówek i tym podobne, oraz ich części, gdzie indziej niesklasyfikowane (z wył. Urządzeń grzewczych objętych pozycją 8516)
Kod CN: 7411 10 90 - Rury i przewody rurowe, z miedzi rafinowanej, w zwojach lub gięte inaczej