2519 90 30 Magnezja całkowicie wypalona [spiekana], nawet zawierająca małe ilości innych tlenków dodanych przed spiekaniem
Kod CN 2519 90 30 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 2519 90 30. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod CN: 2710 19 51 - Oleje opałowe z ropy naftowej lub z minerałów bitumicznych, do przeprowadzania procesu specyficznego, zdefiniowanego w uwadze dodatkowej 5 do działu 27
Kod CN: 3701 99 00 - Film i płyty fotograficzne płaskie, do fotografii monochromatycznej, światłoczułe, nienaświetlone, wykonane z innych materiałów niż papier, tektura lub tekstylia (z wył. do promieni rentgenowskich, filmu i płyt o dowolnym boku > 255 mm, i do natychmiastowych odbitek)
Kod CN: 0802 12 90 - Migdały, świeże lub suszone, bez łupin (z wył. gorzkich)
Kod CN: 6203 41 10 - Spodnie i bryczesy, z wełny lub cienkiej sierści zwierzęcej, męskie lub chłopięce (z wył. dzianych, spodni na szelkach i z karczkiem typu ogrodniczki i slipów)
Kod CN: 8510 30 00 - Urządzenia do usuwania owłosienia, zawierające silnik elektryczny
Kod CN: 0104 10 80 - Owce żywe (z wył. jagniąt i zwierząt hodowlanych czystorasowych)
Kod CN: 2008 97 51 - Mieszanki guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, jabłek nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, włączając mieszanki w ilości >= 50% masy tych owoców z orzechami kokosowymi, nerkowca, orzechami brazylijskimi, areca (lub betel), cola i makadamia , przetworzone lub zakonserwowane, bez dodatku alkoholu, ale z dodatkiem cukru, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg