Kod CN 2804 69 00 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 2804 69 00. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod CN: 0302 92 00 - Płetwy rekina, świeże lub schłodzone
Kod CN: 1503 00 19 - Stearyna smalcowa i oleostearyna (z wył. do zastosowań przemysłowych, emulgowanych lub zmieszanych, lub przygotowanych inaczej)
Kod CN: 8516 31 00 - Suszarki do włosów elektrotermiczne
Kod CN: 8215 10 20 - Zestawy składające się z jednego lub więcej noży objętych pozycją 8211 i co najmniej równoważną liczbę łyżek, widelców lub pozostałych artykułów objętych pozycją 8215, z metalu nieszlachetnego, zawierające tylko artykuły platerowane metalem szlachetnym
Kod CN: 9616 10 - Rozpylacze do perfum i podobnych preparatów toaletowych, ich oprawy i głowice
Kod CN: 8436 29 00 - Urządzenia drobiarskie (z wył. urządzeń do sortowania lub klasyfikowania jaj, urządzeń objętych pozycją 8438 i inkubatorów i wylęgarni drobiu)
Kod CN: 7207 20 80 - Półprodukty z żeliwa lub stali niestopowej, zawierające >= 0,25% masy węgla (z wył. półproduktów o przekroju poprzecznym kwadratowym, prostokątnym, w kształcie koła lub wielokąta)
Kod CN: 6902 20 91 - Cegły, płyty, bloki i podobne wyroby ceramiczne konstrukcyjne, ogniotrwałe, zawierające > 7% ale < 45% masy tlenku glinu, ale > 50% masy w połączeniu z krzemionką
Kod CN: 0904 21 90 - Owoce z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta, suszone, nierozgniatane ani niemielone (z wył. słodkiej papryki)
Kod CN: 1106 - Mąka, mączka i proszek, z suszonych warzyw strączkowych objętych pozycją 0713, z sago i manioku, maranty, salepu, topinamburu, słodkich ziemniaków i podobnych korzeni i bulw o dużej zawartości skrobi lub inuliny objętych pozycją 0714, lub z produktów objętych działem 8 "Owoce i orzechy jadalne; skórki owoców cytrusowych lub melonów"