8702 20 10 Pojazdy silnikowe do przewozu >= 10 osób razem z kierowcą, zarówno z silnikiem tłokowym wewnętrznego spalania z zapłonem samoczynnym (wysokoprężne lub średnioprężne), jak i silnikiem elektrycznym, jako silnikami do napędu, o pojemności skokowej > 2 500 cm³
Kod CN 8702 20 10 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 8702 20 10. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 29.10.30.0 - Pojazdy silnikowe (z wyłączeniem motocykli) do przewozu dziesięciu lub więcej osób
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 2201 10 - Wody mineralne i wody gazowane, niezawierające dodatku cukru lub innego środka słodzącego ani aromatyzującego
Kod CN: 9018 19 90 - Aparatura elektrodiagnostyczna, włącznie z aparaturą do badań funkcjonalnych lub do kontroli parametrów fizjologicznych (z wył. elektrokardiografów, aparatury do ultrasonografii, aparatury diagnostycznej wykorzystującej rezonans magnetyczny, aparatury do scyntygrafii i aparatury monitorującej do jednoczesnego monitorowania dwóch lub więcej parametrów)
Kod CN: 7222 11 19 - Sztaby i pręty, ze stali nierdzewnej, nieobrobione więcej niż walcowane na gorąco, ciągnione na gorąco lub wyciskane, o przekroju poprzecznym w kształcie koła, o średnicy >= 80 mm, zawierające < 2,5% masy niklu
Kod CN: 8714 10 10 - Hamulce i ich części, do motocykli, włącznie z motorowerami
Kod CN: 0403 90 63 - Maślanka, mleko zsiadłe i śmietana ukwaszona, kefir i inne sfermentowane lub zakwaszone mleko i śmietana, nawet zagęszczone, słodzone, o zawartości tłuszczu > 3% ale <= 6% masy (z wył. w stałej postaci, jogurtu, aromatyzowanych lub zawierających dodatek owoców, orzechów lub kakao)
Kod CN: 0406 40 - Ser z przerostami niebieskiej pleśni i pozostały ser zawierający przerosty otrzymywane z użyciem Penicillium roqueforti
Kod CN: 2818 10 - Elektrokorund [korund sztuczny], nawet niezdefiniowany chemicznie
Kod CN: 5212 25 90 - Tkaniny bawełniane, zawierające głównie, ale < 85% masy bawełny, inne niż zmieszane głównie lub wyłącznie z włóknami chemicznymi lub głównie lub wyłącznie z lnem, o masie powierzchniowej > 200 g/m², zadrukowane
Kod CN: 1106 30 - Mąka, mączka i proszek, z produktów objętych działem 8 "Owoce i orzechy jadalne; skórki owoców cytrusowych lub melonów"