Kod PKWiU: 10.20.23 - Ryby suszone, solone lub w solance
Kod PKWiU 10.20.23.0 odpowiada następującym kodom nomenklatury scalonej CN:
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług to system klasyfikacji wyrobów i usług określnych m.in. kodem 10.20.23.0. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Nomenklatura scalona (CN) jest natomiast usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Kod CN: 0305 51 10 - Dorsz "Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus macrocephalus", suszony, inny niż jadalne odpadki rybne, niesolony, niewędzony (z wył. filetów)
Kod CN: 0305 51 90 - Dorsz "Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus macrocephalus", suszony, inny niż jadalne odpadki rybne, solony, niewędzony (z wył. filetów)
Kod CN: 0305 53 10 - Dorszyk polarny (Boreogadus saida), suszony, nawet solony, ale niewędzony (z wył. filetów)
Kod CN: 0305 53 90 - Ryby z rodzin Bregmacerotidae, Euclichthyidae, Gadidae, Macrouridae, Melanonidae, Merlucciidae, Moridae i Muraenolepididae, suszone, nawet solone, ale niewędzone (z wył. filetów, dorsza (Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus macrocephalus) i dorszyka polarnego (Boreogadus saida))
Kod CN: 0305 54 30 - Śledzie "Clupea harengus, Clupea pallasii", suszone, nawet solone, ale niewędzone (z wył. filetów)
Kod CN: 0305 54 50 - Sardele "Engraulis spp.", suszone, nawet solone, ale niewędzone (z wył. filetów)
Kod CN: 0305 59 70 - Halibut biały "Hippoglossus hippoglossus", suszony, inny niż jadalne odpadki rybne, solony, niewędzony (z wył. filetów)
Kod CN: 0305 59 85 - Ryby, suszone, nawet solone, ale niewędzone, gdzie indziej niesklasyfikowane (z wył. filetów)
Kod CN: 0305 61 00 - Śledzie "Clupea harengus, Clupea pallasii", solone, ale niesuszone lub niewędzone i ryby w solance, inne niż jadalne odpadki rybne (z wył. filetów)
Kod CN: 0305 62 00 - Dorsz "Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus macrocephalus", solone, ale niesuszone lub niewędzone i ryby w solance, inne niż jadalne odpadki rybne (z wył. filetów)
Kod CN: 0305 63 00 - Sardela "Engraulis spp.", solone, ale niesuszone lub niewędzone i ryby w solance, inne niż jadalne odpadki rybne (z wył. filetów)
Kod CN: 0305 64 00 - Tilapia (Oreochromis spp.), sumy i sumiki (Pangasius spp., Silurus spp., Clarias spp., Ictalurus spp.), karpiowate (Cyprinus spp., Carassius spp., Ctenopharyngodon idellus, Hypophthalmichthys spp., Cirrhinus spp., Mylopharyngodon piceus, Catla catla, Labeo spp., Osteochilus hasselti, Leptobarbus hoeveni, Megalobrama spp.), węgorze (Anguilla spp.), okoń nilowy (Lates niloticus) i żmijogłowowate (Channa spp.), solone, ale niesuszone lub niewędzone i ryby w solance, inne niż jadalne odpadki rybne (z wył. filetów)
Kod CN: 0305 69 10 - Ryby z gatunku Boreogadus saida, solone, ale niesuszone lub niewędzone i ryby w solance, inne niż jadalne odpadki rybne (z wył. filetów)
Kod CN: 0305 69 30 - Halibut biały "Hippoglossus hippoglossus", solone, ale niesuszone lub niewędzone i ryby w solance, inne niż jadalne odpadki rybne (z wył. filetów)
Kod CN: 0305 69 50 - Łosoś pacyficzny "Oncorhynchus nerka, Oncorhynchus gorbuscha, Oncorhynchus keta, Oncorhynchus tschawytscha, Oncorhynchus kisutch, Oncorhynchus masou and Oncorhynchus rhodurus", łosoś atlantycki "Salmo salar" i głowacica "Hucho hucho", solone, ale niesuszone lub niewędzone i ryby w solance, inne niż jadalne odpadki rybne (z wył. filetów)
Kod CN: 0305 69 80 - Ryby solone, ale niesuszone lub niewędzone i ryby w solance, inne niż jadalne odpadki rybne (z wył. filetów, śledzi, dorsza, sardeli, tilapi, sumów i sumików, karpiowatych, węgorzy, okonia nilowego, żmijogłowowatych, ryb z gatunku Boreogadus saida, halibuta białego, łososia pacyficznego, łososia atlantyckiego, głowacicy)
Sprawdź inne kody PKWiU
Kod PKWiU: 49.39.39 - POZOSTAŁY TRANSPORT LĄDOWY PASAŻERSKI, GDZIE INDZIEJ NIESKLASYFIKOWANY