Kod PKWiU: 10.42.10 - Margaryna i podobne tłuszcze, jadalne
Kod PKWiU 10.42.10.0 odpowiada następującym kodom nomenklatury scalonej CN:
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług to system klasyfikacji wyrobów i usług określnych m.in. kodem 10.42.10.0. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Nomenklatura scalona (CN) jest natomiast usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Kod CN: 1517 10 10 - Margaryna (z wył. margaryny płynnej), zawierająca > 10% masy, ale nie <= 15% masy tłuszczów mleka
Kod CN: 1517 10 90 - Margaryna (z wył. margaryny płynnej), zawierająca <= 10% masy tłuszczów mleka
Kod CN: 1517 90 10 - Mieszaniny lub produkty z tłuszczów lub olejów, zwierzęcych lub roślinnych, lub z frakcji różnych tłuszczów, lub olejów , zawierające > 10% masy, ale <= 15% masy tłuszczów mleka (z wył. tłuszczów lub olejów i ich frakcji, częściowo lub całkowicie uwodornionych, estryfikowanych wewnętrznie, reestryfikowanych lub elaidynizowanych, nawet rafinowanych, ale dalej nieprzetworzonych, mieszanin oliwy i jej frakcji, i margaryny w postaci stałej), jadalne
Kod CN: 1517 90 91 - Oleje roślinne, ciekłe, zmieszane, zawierające <= 10% masy tłuszczów mleka (z wył. olejów , częściowo lub całkowicie uwodornionych, estryfikowanych wewnętrznie, reestryfikowanych lub elaidynizowanych, nawet rafinowanych, ale dalej nieprzetworzonych, i mieszanin oliwy), jadalne
Kod CN: 1517 90 93 - Mieszaniny lub preparaty, w rodzaju stosowanych jako preparaty zapobiegające przyleganiu do formy, zawierające <= 10% masy tłuszczów mleka, jadalne
Kod CN: 1517 90 99 - Mieszaniny lub produkty z tłuszczów lub olejów, zwierzęcych lub roślinnych, lub z frakcji różnych tłuszczów, lub olejów , zawierające <= 10% masy tłuszczów mleka (z wył. olejów roślinnych, ciekłych, zmieszanych, jadalnych mieszanin lub preparatów zapobiegających przyleganiu do formy, i margaryny w postaci stałej), jadalne
Sprawdź inne kody PKWiU
Kod PKWiU: 28.93.32 - Części maszyn stosowanych w przetwórstwie żywności
Kod PKWiU: 10.31.13 - Ziemniaki suszone w postaci mąki, mączki, płatków, granulek
Kod PKWiU: 22.11.14.0 - Opony pneumatyczne z gumy, nowe, w rodzaju stosowanych w urządzeniach i maszynach rolniczych; pozostałe nowe opony pneumatyczne z gumy
Kod PKWiU: 70.21.10.0 - USŁUGI W ZAKRESIE STOSUNKÓW MIĘDZYLUDZKICH (PUBLIC RELATIONS) I KOMUNIKACJI
Kod PKWiU: 01.63.10 - USŁUGI NASTĘPUJĄCE PO ZBIORACH
Kod PKWiU: 17.12.79.0 - Pozostała tektura powleczona kaolinem lub innymi substancjami nieorganicznymi, z wyłączeniem w rodzaju stosowanej do pisania, drukowania lub innych celów graficznych
Kod PKWiU: 15.11.1 - SKÓRY FUTERKOWE WYPRAWIONE I GARBOWANE
Kod PKWiU: 53.10.14.0 - Usługi świadczone w okienkach pocztowych
Kod PKWiU: 17.11.11.0 - Masa celulozowa drzewna do przerobu chemicznego
Kod PKWiU: 38.12.13.0 - Usługi związane ze zbieraniem niebezpiecznych odpadów komunalnych