2001 90 97 Warzywa, owoce, orzechy i pozostałe jadalne części roślin, przetworzone lub zakonserwowane octem lub kwasem octowym (z wył. ogórków i korniszonów, ostrego sosu z mango, owoców z rodzaju Capsicum innych niż słodka papryka i pieprz angielski, kukurydzy cukrowej, ignamów, słodkich ziemniaków i podobnych jadalnych części roślin, zawierających >= 5 % masy skrobi; grzybów, rdzeni palm, oliwek, słodkiej papryki, owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), owoców kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, orzechów kokosowych, orzechów nerkowca, orzechów brazylijskich, orzechów areca (lub betel), cola i makadamia)
Kod CN 2001 90 97 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
-
Kod PKWiU: 10.39.18.0 - Warzywa (z wyłączeniem ziemniaków), owoce, orzechy i pozostałe jadalne części roślin, przetworzone lub zakonserwowane octem lub kwasem octowym
Sprawdź inne kody CN
-
Kod CN: 2008 20 59 - Ananasy, przetworzone lub zakonserwowane, zawierające dodatek cukru, ale bez dodatku alkoholu, o zawartości cukru > 13%, ale <= 17% masy, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto >1 kg
-
Kod CN: 2612 10 90 - Rudy i koncentraty uranu (z wył. rud uranu i uraninitu, o zawartości uranu > 5% masy)
-
Kod CN: 0303 66 11 - Morszczuk kapski (Merluccius capensis) i morszczuk głębokowodny (Merluccius paradoxus), zamrożony
-
Kod CN: 0401 50 31 - Mleko i śmietana, o zawartości tłuszczu > 21% masy, ale <= 45% masy, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 2 litrów, niezagęszczone ani niezawierające dodatku cukru lub innego środka słodzącego
-
Kod CN: 3301 29 11 - Olejki eteryczne z goździka, niaouli i ylang-ylang, nieodterpenowane, włącznie z konkretami i absolutami
-
Kod CN: 6116 10 20 - Rękawiczki, impregnowane, powleczone lub pokryte gumą, dziane
-
Kod CN: 0203 21 90 - Tusze lub półtusze, ze świń niedomowych, zamrożone
-
Kod CN: 7210 70 10 - Blacha biała, o szerokości >= 600 mm i o grubości < 0,5 mm, pokryta cyną [warstwą zawierającą >= 97% masy cyny], nieobrobiona więcej niż lakierowana i wyroby walcowane płaskie powleczone lub pokryte tlenkiem chromu lub chromem i tlenkiem chromu, z żeliwa lub stali niestopowej, o szerokości >= 600 mm, walcowane na gorąco lub walcowane na zimno, lakierowane
-
Kod CN: 0305 51 10 - Dorsz "Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus macrocephalus", suszony, inny niż jadalne odpadki rybne, niesolony, niewędzony (z wył. filetów)
-
Kod CN: 3810 10 00 - Preparaty do wytrawiania powierzchni metali; proszki i pasty do lutowania, lutowania twardego lub spawania, złożone z metalu lub innych materiałów