0303 42 20 Tuńczyk żółtopłetwy "Thunnus albacares", zamrożony, do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604
Kod CN 0303 42 20 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 0303 42 20. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod CN: 7408 19 - Drut z miedzi rafinowanej, którego maksymalny wymiar przekroju poprzecznego <= 6 mm
Kod CN: 9026 20 40 - Manometry z rurką spiralną Bourdona lub manometry z metalową przeponą
Kod CN: 3301 29 11 - Olejki eteryczne z goździka, niaouli i ylang-ylang, nieodterpenowane, włącznie z konkretami i absolutami
Kod CN: 0206 80 91 - Podroby jadalne z koni, osłów, mułów lub osłomułów, (z wył. do produkcji wyrobów farmaceutycznych), świeże lub schłodzone
Kod CN: 8419 89 98 - Maszyny, instalacje przemysłowe lub laboratoryjne, nawet ogrzewane elektrycznie, do obróbki materiałów w procesach wymagających zmiany temperatury, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 5211 59 00 - Tkaniny bawełniane, zawierające głównie, ale < 85% masy bawełny, zmieszanej głównie lub wyłącznie z włóknami chemicznymi, o masie powierzchniowej > 200 g/m², zadrukowane (z wył. o splocie diagonalnym 3-nitkowym lub 4-nitkowym, włącznie ze splotem diagonalnym krzyżowym i o splocie płóciennym)
Kod CN: 8539 10 00 - Zespoły nierozbieralnych wkładów reflektorów
Kod CN: 8404 10 00 - Instalacje pomocnicze przeznaczone do współpracy z kotłami objętymi pozycją 8402 lub 8403, np. podgrzewacze wody, podgrzewacze pary, zdmuchiwacze sadzy, podgrzewacze powietrza
Kod CN: 1806 10 20 - Proszek kakaowy zawierający dodatek cukru lub innego środka słodzącego, zawierający >= 5% ale < 65% masy sacharozy, włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza lub izoglukozy wyrażonej jako sacharoza
Kod CN: 4419 19 00 - Przybory kuchenne i stołowe, z bambusa (z wył. pałeczek do jedzenia, desek do chleba, desek do krojenia i podobnych desek)