8438 Maszyny, niewymienione ani niewłączone gdzie indziej w niniejszym dziale, do przemysłowego przygotowania lub produkcji żywności lub napojów (inne niż maszyny do otrzymywania lub przyrządzania tłuszczów, olejów zwierzęcych lub roślinnych); ich części
Podrzędne kody CN
Kod CN: 8438 10 - Urządzenia piekarnicze i urządzenia do przemysłowego przygotowania lub do produkcji makaronów, spaghetti lub podobnych wyrobów (z wył. pieców, maszyn do suszenia makaronu i do wałkowania ciasta)
Kod CN: 8438 10 10 - Urządzenia piekarnicze (z wył. pieców i maszyn do wałkowania ciasta)
Kod CN: 8438 10 90 - Urządzenia do przemysłowego przygotowania lub do produkcji makaronów, spaghetti lub podobnych wyrobów (z wył. maszyn do suszenia makaronu i do wałkowania ciasta)
Kod CN: 8438 20 00 - Urządzenia do przemysłowego przygotowania lub do produkcji słodyczy, kakao lub czekolady (z wył. wirówek i filtrów, urządzeń grzewczych i chłodzących)
Kod CN: 8438 30 00 - Urządzenia do produkcji cukru (z wył. wirówek i filtrów, urządzeń grzewczych i chłodzących)
Kod CN: 8438 40 00 - Urządzenia browarnicze (z wył. wirówek i filtrów, urządzeń grzewczych i chłodzących)
Kod CN: 8438 50 00 - Urządzenia do przemysłowego przyrządzania mięsa lub drobiu (z wył. urządzeń do gotowania i pozostałych urządzeń grzewczych oraz chłodzących czy mrożących)
Kod CN: 8438 60 00 - Urządzenia do przemysłowego przyrządzania owoców, orzechów lub warzyw (z wył. urządzeń do gotowania i pozostałych urządzeń grzewczych oraz chłodzących lub mrożących, i urządzeń do sortowania lub klasyfikowania owoców i warzyw)
Kod CN: 8438 80 - Urządzenia do przemysłowego przygotowania lub produkcji żywności lub napojów, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 8438 80 10 - Urządzenia do przemysłowego przygotowania herbaty lub kawy (z wył. wirówek, urządzeń filtrujących, prażalniczych, suszarko-zamrażarek i pozostałych urządzeń grzewczych)
Kod CN: 8438 80 91 - Urządzenia do przemysłowego przygotowania lub produkcji napojów (z wył. wirówek, filtrów, urządzeń grzewczych lub chłodzących)
Kod CN: 8438 80 99 - Urządzenia do przemysłowego przygotowania lub produkcji żywności lub napojów, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 8438 90 00 - Części urządzeń do przemysłowego przygotowania lub produkcji żywności lub napojów, gdzie indziej niesklasyfikowane
Nie znaleziono dopsowania dla kodów PKWiU i CN.
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 9022 21 00 - Aparatura wykorzystująca promieniowanie alfa, beta lub gamma, do zastosowań medycznych, chirurgicznych, stomatologicznych lub weterynaryjnych
Kod CN: 0812 90 25 - Morele i pomarańcze, zakonserwowane tymczasowo np. gazowym ditlenkiem siarki, w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących, ale nienadające się w tym stanie do bezpośredniego spożycia
Kod CN: 6204 62 11 - Spodnie i bryczesy, robocze, z bawełny, damskie lub dziewczęce (z wył. dzianych lub spodni na szelkach i z karczkiem typu ogrodniczki)
Kod CN: 8434 90 00 - Części dojarek mechanicznych i urządzeń mleczarskich, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 4504 10 99 - Bloki, płyty, arkusze i pasy; płytki o dowolnym kształcie; lite cylindry, włącznie z krążkami, z korka aglomerowanego, bez substancji wiążącej (z wył. korków i zatyczek)
Kod CN: 0302 21 - Halibut niebieski "Reinhardtius hippoglossoides", halibut biały "Hippoglossus hippoglossus" i halibut pacyficzny "Hippoglossus stenolepis", świeże lub schłodzone
Kod CN: 0812 10 00 - Wiśnie i czereśnie, zakonserwowane tymczasowo np. gazowym ditlenkiem siarki, w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących, ale nienadające się w tym stanie do bezpośredniego spożycia
Kod CN: 2206 00 51 - Cydr i perry, niemusujące, w pojemnikach o objętości <= 2 litry
Kod CN: 0709 20 00 - Szparagi, świeże lub schłodzone
Kod CN: 5208 12 19 - Tkaniny bawełniane o splocie płóciennym, zawierające >= 85% masy bawełny i o masie powierzchniowej > 100 g/m², ale <= 130 g/m², niebielone, o szerokości > 165 cm