8438 Maszyny, niewymienione ani niewłączone gdzie indziej w niniejszym dziale, do przemysłowego przygotowania lub produkcji żywności lub napojów (inne niż maszyny do otrzymywania lub przyrządzania tłuszczów, olejów zwierzęcych lub roślinnych); ich części
Podrzędne kody CN
Kod CN: 8438 10 - Urządzenia piekarnicze i urządzenia do przemysłowego przygotowania lub do produkcji makaronów, spaghetti lub podobnych wyrobów (z wył. pieców, maszyn do suszenia makaronu i do wałkowania ciasta)
Kod CN: 8438 10 10 - Urządzenia piekarnicze (z wył. pieców i maszyn do wałkowania ciasta)
Kod CN: 8438 10 90 - Urządzenia do przemysłowego przygotowania lub do produkcji makaronów, spaghetti lub podobnych wyrobów (z wył. maszyn do suszenia makaronu i do wałkowania ciasta)
Kod CN: 8438 20 00 - Urządzenia do przemysłowego przygotowania lub do produkcji słodyczy, kakao lub czekolady (z wył. wirówek i filtrów, urządzeń grzewczych i chłodzących)
Kod CN: 8438 30 00 - Urządzenia do produkcji cukru (z wył. wirówek i filtrów, urządzeń grzewczych i chłodzących)
Kod CN: 8438 40 00 - Urządzenia browarnicze (z wył. wirówek i filtrów, urządzeń grzewczych i chłodzących)
Kod CN: 8438 50 00 - Urządzenia do przemysłowego przyrządzania mięsa lub drobiu (z wył. urządzeń do gotowania i pozostałych urządzeń grzewczych oraz chłodzących czy mrożących)
Kod CN: 8438 60 00 - Urządzenia do przemysłowego przyrządzania owoców, orzechów lub warzyw (z wył. urządzeń do gotowania i pozostałych urządzeń grzewczych oraz chłodzących lub mrożących, i urządzeń do sortowania lub klasyfikowania owoców i warzyw)
Kod CN: 8438 80 - Urządzenia do przemysłowego przygotowania lub produkcji żywności lub napojów, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 8438 80 10 - Urządzenia do przemysłowego przygotowania herbaty lub kawy (z wył. wirówek, urządzeń filtrujących, prażalniczych, suszarko-zamrażarek i pozostałych urządzeń grzewczych)
Kod CN: 8438 80 91 - Urządzenia do przemysłowego przygotowania lub produkcji napojów (z wył. wirówek, filtrów, urządzeń grzewczych lub chłodzących)
Kod CN: 8438 80 99 - Urządzenia do przemysłowego przygotowania lub produkcji żywności lub napojów, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 8438 90 00 - Części urządzeń do przemysłowego przygotowania lub produkcji żywności lub napojów, gdzie indziej niesklasyfikowane
Nie znaleziono dopsowania dla kodów PKWiU i CN.
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 2916 19 95 - Nienasycone alifatyczne kwasy monokarboksylowe, ich bezwodniki, halogenki, nadtlenki i nadtlenokwasy i ich fluorowcowane, sulfonowane, nitrowane lub nitrozowane pochodne (z wył. kwasu akrylowego i jego soli i estrów, kwasu metakrylowego i jego soli i estrów, i kwasu oleinowego, linolowego i linolenowego, ich soli i estrów, kwasów undecylenowych oraz ich soli i estrów, kwasu krotonowego i binapakrylu (ISO))
Kod CN: 4302 30 - Całe skóry i części lub kawałki z nich, garbowane lub wykończone, połączone, bez dodatków z innych materiałów (z wył. odzieży, dodatków odzieżowych i pozostałych artykułów ze skór futerkowych)
Kod CN: 2102 20 19 - Drożdże nieaktywne (z wył. w tabletkach, kostkach lub w podobnej postaci, lub w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg)
Kod CN: 7216 50 10 - Kątowniki i kształtowniki z żeliwa lub stali niestopowej, nieobrobione więcej niż walcowane na gorąco, ciągnione na gorąco lub wyciskane, o przekroju poprzecznym, który można zawrzeć w kwadracie o boku 80 mm (z wył. ceowników, dwuteowników, dwuteowników szerokostopowych lub teowników)
Kod CN: 0603 11 00 - Róże cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże
Kod CN: 0206 80 10 - Podroby jadalne z owiec, kóz, koni, osłów, mułów lub osłomułów, do produkcji wyrobów farmaceutycznych, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0207 45 51 - Piersi i ich kawałki, z kośćmi, z kaczek (z gatunków domowych), zamrożone
Kod CN: 0105 11 99 - Ptactwo żywe z gatunku Gallus domesticus, o masie <= 185 g (z wył. piskląt płci żeńskiej pochodzących z hodowli w drugim i trzecim pokoleniu i niosek)
Kod CN: 0404 10 38 - Serwatka i serwatka zmodyfikowana, w proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, zawierająca dodatek cukru lub innego środka słodzącego, o zawartości białka [zawartość azotu × 6,38] >15% masy, i o zawartości tłuszczu > 27% masy