0805 10 28 Pomarańcze słodkie, świeże (z wył. Pępkowych I białych
Kod CN 0805 10 28 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 0805 10 28. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 10.39.14.0 - Warzywa i owoce, krojone i zapakowane
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 1701 14 - Cukier trzcinowy surowy, w postaci stałej, niezawierający dodatku środków aromatyzujących lub barwiących (z wył. cukru objętego pozycją 1701 13)
Kod CN: 7010 90 10 - Słoje na przetwory (słoje do sterylizacji), ze szkła
Kod CN: 0402 99 31 - Mleko i śmietana, zagęszczone, o zawartości tłuszczu > 9,5%, ale <= 45%, zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 2,5 kg (z wył. w stałej postaci)
Kod CN: 1514 11 10 - Olej rzepakowy lub rzepikowy, o niskiej zawartości kwasu erukowego < 2%, surowy do zastosowań technicznych lub przemysłowych (z wył. do produkcji artykułów spożywczych)
Kod CN: 7113 20 00 - Artykuły biżuteryjne i ich części, z metalu nieszlachetnego platerowanego metalem szlachetnym (z wył. wyrobów starszych niż 100 lat)
Kod CN: 0304 59 - Mięso (nawet rozdrobnione) z ryb (z wył. z filetów, tilapi, sumów i sumików, karpiowatych, węgorzy, okonia nilowego, żmijogłowowatych, łososiowatych, ryb z rodzin Bregmacerotidae, Euclichthyidae, Gadidae, Macrouridae, Melanonidae, Merlucciidae, Moridae i Muraenolepididae), świeże lub schłodzone
Kod CN: 3301 90 90 - Koncentraty olejków eterycznych w tłuszczach, ciekłych olejach, woskach lub w podobnych substancjach, otrzymanych w procesie maceracji, nawet tłuszczami (enfleurage); wodne destylaty i wodne roztwory olejków eterycznych
Kod CN: 7310 21 91 - Puszki, z żeliwa lub stali, o pojemności < 50 l, które mają być zamykane przez lutowanie lub obciskanie, o grubości ścianki < 0,5 mm (z wył. puszek na sprężony lub skroplony gaz i w rodzaju stosowanych do konserwowania żywności lub napojów)
Kod CN: 0303 68 90 - Błękitek południowy (Micromesistius australis), zamrożony
Kod CN: 0511 91 90 - Produkty z ryb lub skorupiaków, mięczaków lub pozostałych bezkręgowców wodnych (z wył. odpadków rybnych); martwe ryby, skorupiaki, mięczaki lub pozostałe bezkręgowce wodne nienadające się do spożycia przez ludzi