Kod CN 0901 11 00 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 0901 11 00. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod CN: 7003 19 - Szyby niezbrojone, ze szkła lanego i walcowanego, nieobrobione inaczej (z wył. barwionych w całej masie, nieprzezroczystych, powleczonych lub posiadających warstwę pochłaniającą, odblaskową lub przeciwodblaskową)
Kod CN: 0811 90 80 - Wiśnie i czereśnie, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, niesłodzone, zamrożone (z wył. wiśni "Prunus cerasus")
Kod CN: 4408 39 21 - Arkusze na forniry, włącznie z otrzymanymi przez cięcie drewna warstwowego, na sklejkę lub na podobne drewno warstwowe i inne drewno, przetarte wzdłużnie, skrawane warstwami lub obwodowo, o grubości <= 6 mm, strugane, z akacji afrykańskiej, białego lauana, limby, mahonia (Swietenia spp.), obéché, okoumé, palisandra z Para, palisandra z Rio, palisandra z Rose, sapelli, sipo i virola (z wył. Łączonego stykowo)
Kod CN: 1905 90 80 - Pizze, tarty i pozostałe wyroby piekarnicze zawierające <5% masy sacharozy, cukru inwertowanego lub izoglukozy (z wył. chleba chrupkiego, piernika z dodatkiem imbiru i podobnych, słodkich herbatników, gofrów i wafli, sucharków i podobnego pieczywa tostowego, opłatków sakralnych, pustych kapsułek stosowanych do celów farmaceutycznych, wafli wytłaczanych, papieru ryżowego i podobnych wyrobów)
Kod CN: 8453 10 00 - Maszyny i urządzenia do przygotowywania, garbowania lub obróbki skór, skórek lub skóry wyprawionej (z wył. suszarek, maszyn do rozpylania farb itp., do usuwania szczeciny ze świń, maszyn do szycia i pras uniwersalnych)
Kod CN: 8544 42 - Przewody elektryczne, do napięć <= 1000 V, izolowane, wyposażone w złącza, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 3917 40 00 - Osprzęt, np.. Złącza, kolanka, kołnierze, z tworzyw sztucznych, do rur, przewodów i węży
Kod CN: 6005 90 - Dzianiny osnowowe, włączając te wykonane na dziewiarce obszywającej galonem, o szerokości > 30 cm (z wył. z bawełny, włókien chemicznych, zawierających >= 5% masy przędzy elastomerowej lub nitki gumowej, dzianin włosowych, włącznie z dzianinami „o długim włosie”, dzianin pętelkowych, etykiet, oznak i podobnych wyrobów oraz dzianin impregnowanych, powleczonych, pokrytych lub laminowanych)
Kod CN: 3206 - Środki barwiące nieorganiczne lub mineralne, gdzie indziej niesklasyfikowane; preparaty na bazie środków barwiących nieorganicznych lub mineralnych, w rodzaju stosowanych do barwienia dowolnych materiałów lub stosowanych jako elementy składowe do produkcji preparatów barwiących (z wył. wyrobów objętych pozycją 3207, 3208, 3209, 3210, 3213 i 3215); produkty nieorganiczne, w rodzaju stosowanych jako luminofory, nawet niezdefiniowane chemicznie
Kod CN: 0406 30 39 - Ser przetworzony (ser topiony), nietarty lub nieproszkowany, o zawartości tłuszczu <= 36% masy i o zawartości tłuszczu w suchej masie <= 48% masy (z wył. mieszaniny sera przetworzonego otrzymanej z serów Emmentaler, Gruyère i Appenzell i który może zawierać ser Glarus, znany jako Schabziger, pakowanej do sprzedaży detalicznej, o zawartości tłuszczu w suchej masie <= 56% masy)