2208 Alkohol etylowy nieskażony o objętościowej mocy alkoholu < 80% obj.; wódki, likiery i pozostałe napoje spirytusowe (z wył. preparatów alkoholowych złożonych, w rodzaju stosowanych do produkcji napojów)
Podrzędne kody CN
Kod CN: 2208 20 - Napoje spirytusowe otrzymane przez destylację wina z winogron lub wytłoków z winogron
Kod CN: 2208 20 12 - Cognac, w pojemnikach o objętości <= 2 litry
Kod CN: 2208 20 14 - Armagnac, w pojemnikach o objętości <= 2 litry
Kod CN: 2208 20 16 - Brandy de Jerez w poj. o obj. 2 litry lub mniejszej
Kod CN: 2208 20 18 - Brandy/Weinbrand w poj. o obj. 2 litry lub mniejszej, z wył. Brandy de Jerez i Armagnac
Kod CN: 2208 20 19 - Nap. spiryt. otrzymane przez dest. wina z winogron, w poj. o obj. 2 litry lub mniejszej, z wył. Cognac, Armagnac, Brandy/Weinbrand
Kod CN: 2208 20 26 - Grappa, w pojemnikach o objętości <= 2 litry
Kod CN: 2208 20 28 - Napoje spiryt. otrzymane przez destyl. wytłoków z winogron, w poj. o obj. 2 litry lub mniejszej, z wył. Grappa
Kod CN: 2208 20 62 - Cognac, w pojemnikach o objętości > 2 litry
Kod CN: 2208 20 66 - Brandy/Weinbrand, w pojemnikach o objętości większej niż 2 litry
Kod CN: 2208 20 69 - Nap. spiryt. otrzymane przez dest. wina z winogron, w poj. o obj. większej niż 2 litry, w tym Armagnac, z wył.Cognac, Brandy/Weinbrand
Kod CN: 2208 20 86 - Grappa, w pojemnikach o objętości > 2 litry
Kod CN: 2208 20 88 - Napoje spirytusowe otrzymane przez destylację wytłoków z winogron, w poj. o obj. większej niż 2 l. z wył. Grappa
Kod CN: 2208 30 41 - Szkocka whisky „blended malt”, w pojemnikach o objętości <= 2 l
Kod CN: 2208 30 49 - Szkocka whisky „blended malt”, w pojemnikach o objętości > 2 l
Kod CN: 2208 30 61 - Szkockie whisky „single grain” i „blended grain”, w pojemnikach o objętości <= 2 l
Kod CN: 2208 30 69 - Szkockie whisky „single grain” i „blended grain”, w pojemnikach o objętości > 2 l
Kod CN: 2208 30 71 - Szkocka whisky, w pojemnikach o objętości <= 2 l (inna niż whisky „single malt”, „blended malt”, „single grain” i whisky „blended grain”)
Kod CN: 2208 30 79 - Szkocka whisky, w pojemnikach o objętości > 2 l (inna niż whisky „single malt”, „blended malt”, „single grain” i whisky „blended grain”)
Kod CN: 2208 30 82 - Whisky, w pojemnikach o objętości <= 2 litry (inna niż whisky burbońskie i szkocka whisky)
Kod CN: 2208 30 88 - Whisky, w pojemnikach o objętości > 2 litry (inna niż whisky burbońskie i szkocka whisky)
Kod CN: 2208 40 - Rum i pozostałe napoje spirytusowe otrzymane przez destylację sfermentowanych produktów z trzciny cukrowej
Kod CN: 2208 40 11 - Rum o zawartości lotnych substancji (innych niż alkohol metylowy i etylowy) >= 225 g na hektolitr czystego alkoholu (z tolerancją 10%), w pojemnikach o objętości <= 2 litry
Kod CN: 2208 40 31 - Rum i pozostałe napoje spirytusowe otrzymane przez destylację sfermentowanych produktów z trzciny cukrowej, o wartości > 7,9 € za litr, w pojemnikach o objętości <= 2 litry (z wył. rumu o zawartości lotnych substancji [innych niż alkohol etylowy i metylowy] >= 225 g na hektolitr czystego alkoholu [z tolerancją 10%]
Kod CN: 2208 40 39 - Rum i pozostałe napoje spirytusowe otrzymane przez destylację sfermentowanych produktów z trzciny cukrowej, o wartości <= 7,9 € za litr, w pojemnikach o objętości <= 2 litry (z wył. rumu o zawartości lotnych substancji [innych niż alkohol etylowy i metylowy] >= 225 g na hektolitr czystego alkoholu [z tolerancją 10%]
Kod CN: 2208 40 51 - Rum o zawartości lotnych substancji (innych niż alkohol metylowy i etylowy) >= 225 g na hektolitr czystego alkoholu (z tolerancją 10%), w pojemnikach o objętości > 2 litry
Kod CN: 2208 40 91 - Rum i pozostałe napoje spirytusowe otrzymane przez destylację sfermentowanych produktów z trzciny cukrowej, o wartości > 2 € za litr, w pojemnikach o objętości > 2 litry (z wył. rumu o zawartości lotnych substancji [innych niż alkohol etylowy i metylowy] >= 225 g na hektolitr czystego alkoholu [z tolerancją 10%]
Kod CN: 2208 40 99 - Rum i pozostałe napoje spirytusowe otrzymane przez destylację sfermentowanych produktów z trzciny cukrowej, o wartości <= 2 € za litr, w pojemnikach o objętości > 2 litry (z wył. rumu o zawartości lotnych substancji [innych niż alkohol etylowy i metylowy] >= 225 g na hektolitr czystego alkoholu [z tolerancją 10%]
Kod CN: 2208 70 10 - Likiery i kordiały, w pojemnikach o objętości <= 2 litry
Kod CN: 2208 70 90 - Likiery i kordiały, w pojemnikach o objętości > 2 litry
Kod CN: 2208 90 - Alkohol etylowy nieskażony o objętościowej mocy alkoholu < 80% obj.; wódki, likiery i pozostałe napoje spirytusowe (z wył. preparatów alkoholowych złożonych, w rodzaju stosowanych do produkcji napojów, napojów spirytusowych otrzymanych przez destylację wina z winogron lub wytłoków z winogron, whisky, rumu i pozostałych napojów spirytusowych otrzymanych przez destylację sfermentowanych produktów z trzciny cukrowej, ginu i ginu geneva, wódki, likierów i kordiałów)
Kod CN: 2208 90 11 - Arak, w pojemnikach o objętości <= 2 litry
Kod CN: 2208 90 19 - Arak, w pojemnikach o objętości > 2 litry
Kod CN: 2208 90 33 - Napoje spirytusowe śliwkowe, gruszkowe i wiśniowe, w pojemnikach o objętości <= 2 litry
Kod CN: 2208 90 38 - Napoje spirytusowe śliwkowe, gruszkowe i wiśniowe, w pojemnikach o objętości > 2 litry
Kod CN: 2208 90 41 - Ouzo, w pojemnikach o objętości <= 2 litry
Kod CN: 2208 90 45 - Calvados, w pojemnikach o objętości <= 2 litry
Kod CN: 2208 90 48 - Napoje alkoholowe destylowane z owoców, w pojemnikach o objętości <= 2 litry (z wył. ze śliwek, gruszek, wiśni i Calvadosa)
Kod CN: 2208 90 54 - Tequila, w pojemnikach o objętości <= 2 litry
Kod CN: 2208 90 56 - Napoje spirytusowe, w pojemnikach o objętości <= 2 litry (z wył. napojów spirytusowych otrzymanych przez destylację wina z winogron lub wytłoków z winogron, whisky, rumu i pozostałych napojów spirytusowych otrzymanych przez destylację sfermentowanych produktów z trzciny cukrowej, ginu i ginu geneva, araku, wódki, likierów i kordiałów, ouzo, napojów alkoholowych destylowanych z owoców, i Tequila)
Kod CN: 2208 90 69 - Napoje spirytusowe, w pojemnikach o objętości <= 2 litry (z wył. ouzo, wódek, likierów i kordiałów)
Kod CN: 2208 90 71 - Wódki i napoje spirytusowe destylowane z owoców, w pojemnikach o objętości > 2 litry (z wył. napojów spirytusowych otrzymanych przez destylację wina z winogron lub wytłoków z winogron, ze śliwek, gruszek i wiśni))
Kod CN: 2208 90 75 - Tequila, w pojemnikach o objętości > 2 litry
Kod CN: 2208 90 77 - Napoje spirytusowe, w pojemnikach o objętości > 2 litry (z wył. napojów spirytusowych otrzymanych przez destylację wina z winogron lub wytłoków z winogron, whisky, rumu i pozostałych napojów spirytusowych otrzymanych przez destylację sfermentowanych produktów z trzciny cukrowej, ginu i ginu geneva, arrack, wódki, likierów i kordiałów, ouzo, napojów spirytusowych destylowanych z owoców i Tequili)
Kod CN: 2208 90 78 - Napoje spirytusowe, w pojemnikach o objętości > 2 litry (z wył. wódek, likierów i kordiałów, i ouzo)
Kod CN: 2208 90 91 - Alkohol etylowy nieskażony o objętościowej mocy alkoholu < 80% obj., w pojemnikach o objętości <= 2 litry
Kod CN: 2208 90 99 - Alkohol etylowy nieskażony o objętościowej mocy alkoholu < 80% obj., w pojemnikach o objętości > 2 litry
Nie znaleziono dopsowania dla kodów PKWiU i CN.
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 0406 90 01 - Ser do przetworzenia ( z wył. sera świeżego (włącz. z serem serwatkowym, twarogiem), sera przetworzonego, sera z przerostami niebieskiej pleśni i pozostałego sera zawierającego przerosty otrzymywane z użyciem "Penicillium roqueforti", i sera tartego lub proszkowanego)
Kod CN: DZIAŁ 41 - SKÓRY I SKÓRKI SUROWE (INNE NIŻ SKÓRY FUTERKOWE) ORAZ SKÓRY WYPRAWIONE
Kod CN: 5311 00 - Tkaniny z pozostałych włókien tekstylnych roślinnych; tkaniny z przędzy papierowej (z wył. z lnu, juty, pozostałych włókien tekstylnych łykowych, objętych pozycją 5303 i przędzy bawełnianej)
Kod CN: 0307 99 00 - Mięczaki, nawet w skorupach, wędzone, suszone, solone lub w solance (z wył. ostryg, przegrzebków z rodzaju Pecten, Chlamys lub Placopecten, małż [Mytilus spp., Perna spp.], mątw i kałamarnic , ośmiornic [Octopus spp.], ślimaków, innych niż ślimaki morskie, małż, sercówek, uchowców i skrzydelników); mąki, mączki i granulki, ze skorupiaków, nadające się do spożycia przez ludzi, wędzone, suszone, solone lub w solance
Kod CN: 1103 11 90 - Kasze i mączki z pszenicy zwyczajnej i orkisza
Kod CN: 8515 80 10 - Elektryczne maszyny i aparatura do spawania lub do natryskiwania na gorąco metali (z wył. do oporowego zgrzewania metali, do spawania metali łukiem elektrycznym lub plazmowym i pistoletów natryskowych wymienionych w innym miejscu)
Kod CN: 2001 90 40 - Ignamy, słodkie ziemniaki i podobne jadalne części roślin, zawierające >= 5 % masy skrobi, przetworzone lub zakonserwowane octem lub kwasem octowym
Kod CN: 0304 83 30 - Filety ze stornii (Platichthys flesus), zamrożone
Kod CN: 5403 42 00 - Nitka wieloskładowa (złożona) lub kablowana, z octanu celulozy, włącznie z przędzą jednowłóknową, o masie liniowej < 67 decyteksów (z wył. nici do szycia i przędzy pakowanej do sprzedaży detalicznej i przędzy o dużej wytrzymałości na rozciąganie)
Kod CN: 3815 - Inicjatory reakcji, przyspieszacze reakcji oraz preparaty katalityczne, gdzie indziej niesklasyfikowane (z wył. gotowych przyśpieszaczy do gumy)