Kod PKWiU 10.20.14.0 odpowiada następującym kodom nomenklatury scalonej CN:
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług to system klasyfikacji wyrobów i usług określnych m.in. kodem 10.20.14.0. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Nomenklatura scalona (CN) jest natomiast usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Kod CN: 0304 61 00 - Filety z tilapi (Oreochromis spp.), zamrożone
Kod CN: 0304 62 00 - Filety z sumów i sumików (Pangasius spp., Silurus spp., Clarias spp., Ictalurus spp.), zamrożone
Kod CN: 0304 63 00 - Filety z okonia nilowego (Lates niloticus), zamrożone
Kod CN: 0304 71 10 - Filety z dorsza (Gadus macrocephalus), zamrożone
Kod CN: 0304 71 90 - Filety z dorsza (Gadus morhua, Gadus ogac), zamrożone
Kod CN: 0304 72 00 - Filety z łupacz (plamiak) (Melanogrammus aeglefinus), zamrożone
Kod CN: 0304 73 00 - Filety z czarniaka (Pollachius virens), zamrożone
Kod CN: 0304 74 11 - Filety z morszczuka kapskiego (Merluccius capensis) i morszczuka głębokowodnego (Merluccius paradoxus)
Kod CN: 0304 74 15 - Filety z morszczuka argentyńskiego (Merluccius hubbsi), zamrożone
Kod CN: 0304 74 19 - Filety z morszczuka z rodzaju Merluccius (z wył. kapskiego, głębinowego i argentyńskiego), zamrożone
Kod CN: 0304 74 90 - Filety z widłaka (Urophycis spp.), zamrożone
Kod CN: 0304 75 00 - Filety z mintaja (Theragra chalcogramma), zamrożone
Kod CN: 0304 79 10 - Filety z ryb z gatunku Boreogadus saida, zamrożone
Kod CN: 0304 79 30 - Filety z witlinka (Merlangius merlangus), zamrożone
Kod CN: 0304 79 50 - Filety z buławika nowozelandzkiego (miruna nowozelandzka) (Macruronus novaezelandiae), zamrożone
Kod CN: 0304 79 80 - Filety z molwy (Molva spp.), zamrożone
Kod CN: 0304 79 90 - Filety z ryb z rodzin Bregmacerotidae, Euclichthyidae, Gadidae, Macrouridae, Melanonidae, Merlucciidae, Moridae i Muraenolepididae (z wył. dorszy, łupacza, czerniaka, morszczuka i widłaka, mintaja i błękitka, ryb z gatunku Boreogadus saida, witlinka, rdzawca, buławika nowozelandzkiego, molwy), zamrożone
Kod CN: 0304 81 00 - Filety z łososia pacyficznego (Oncorhynchus nerka, Oncorhynchus gorbuscha, Oncorhynchus keta, Oncorhynchus tschawytscha, Oncorhynchus kisutch, Oncorhynchus masou i Oncorhynchus rhodurus), łososia atlantyckiego (Salmo salar) i głowacicy (Hucho hucho), zamrożone
Kod CN: 0304 82 10 - Filety z pstrąga i troci (Oncorhynchus mykiss), o masie > 400 g każdy, zamrożone
Kod CN: 0304 82 50 - Filety z pstrąga i troci (Oncorhynchus apache i Oncorhynchus chrysogaster), zamrożone
Kod CN: 0304 82 90 - Filety z pstrąga i troci (Salmo trutta, Oncorhynchus mykiss, Oncorhynchus clarki, Oncorhynchus aguabonita, Oncorhynchus gilae, Oncorhynchus apache i Oncorhynchus chrysogaster) (z wył. z pstrąga i troci (Oncorhynchus mykiss), o masie > 400 g każdy), zamrożone
Kod CN: 0304 83 10 - Filety z gładzicy (Pleuronectes platessa), zamrożone
Kod CN: 0304 83 30 - Filety ze stornii (Platichthys flesus), zamrożone
Kod CN: 0304 83 50 - Filety ze smuklic (Lepidorhombus spp.), zamrożone
Kod CN: 0304 83 90 - Filety z płastug (Pleuronectidae, Bothidae, Cynoglossidae, Soleidae, Scophthalmidae i Citharidae) (z wył. gładzicy, stornii i smuklicy), zamrożone
Kod CN: 0304 84 00 - Filety z włócznika (Xiphias gladius), zamrożone
Kod CN: 0304 85 00 - Filety z antarów (Dissostichus spp.), zamrożone
Kod CN: 0304 86 00 - Filety z śledzi (Clupea harengus, Clupea pallasii), zamrożone
Kod CN: 0304 87 00 - Filety z tuńczyka (z rodzaju Thunnus), latającego lub paskowanego bonito (Euthynnus (Katsuwonus) pelamis), zamrożone
Kod CN: 0304 88 11 - Filety z kolenia (Squalus acanthias) i rekinków (Scyliorhinus spp.), zamrożone
Kod CN: 0304 88 15 - Filety z żarłacza śledziowego (Lamna nasus), zamrożone
Kod CN: 0304 88 18 - Filety z żarłacza błękitnego (Prionace glauca),, zamrożone
Kod CN: 0304 88 19 - Filety z kolenia i pozostałych rekinów, zamrożone (z wył. z kolenia (Squalus acanthias) i rekinków (Scyliorhinus spp.), żarłacza śledziowego (Lamna nasus) i żarłacza błękitnego (Prionace glauca))
Kod CN: 0304 88 90 - Filety z rajowatych (Rajidae), zamrożone
Kod CN: 0304 89 10 - Filety z ryb słodkowodnych, gdzie indziej niesklasyfikowane, zamrożone
Kod CN: 0304 89 21 - Filety z karmazyna (Sebastes marinus), zamrożone
Kod CN: 0304 89 29 - Filety z karmazyna (Sebastes spp.) (z wył. Sebastes marinus), zamrożone
Kod CN: 0304 89 30 - Filety z ryb z rodzaju Euthynnus (z wył. latającego lub paskowanego bonito (Euthynnus (Katsuwonus) pelamis), zamrożone
Kod CN: 0304 89 41 - Filety z makreli z gatunku Scomber australasicus, zamrożone
Kod CN: 0304 89 49 - Filety z makreli (Scomber scombrus, Scomber japonicus) i ryby z gatunku Orcynopsis unicolor, zamrożone
Kod CN: 0304 89 60 - Filety z żabnic (Lophius spp.), zamrożone
Kod CN: 0304 89 90 - Filety z ryb, gdzie indziej niesklasyfikowane, zamrożone
Sprawdź inne kody PKWiU
Kod PKWiU: 36.00.11.0 - Woda w postaci naturalnej zdatna do picia
Kod PKWiU: 59.11.25.0 - Usługi przesyłania strumieni wideo przez Internet
Kod PKWiU: 72.11.1 - USŁUGI W ZAKRESIE BADAŃ NAUKOWYCH I PRAC ROZWOJOWYCH W DZIEDZINIE BIOTECHNOLOGII WYKORZYSTYWANEJ W OCHRONIE ZDROWIA
Kod PKWiU: 96 - POZOSTAŁE USŁUGI ŚWIADCZONE DLA LUDNOŚCI
Kod PKWiU: 26.51.70.0 - Termostaty, manostaty i pozostałe przyrządy i aparatura do automatycznej regulacji lub kontroli
Kod PKWiU: 21.1 - PODSTAWOWE SUBSTANCJE FARMACEUTYCZNE
Kod PKWiU: 31.02.9 - Usługi podwykonawców związane z produkcją mebli kuchennych
Kod PKWiU: 26.40.60.0 - Konsole do gier wideo (w rodzaju stosowanych z odbiornikiem telewizyjnym lub samodzielnym ekranem) i pozostałe urządzenia do gier zręcznościowych lub losowych z elektronicznym wyświetlaczem