Kod CN: 0406 10 - Ser (niedojrzewający lub niekonserwowany) świeży, włącznie z serem serwatkowym i twaróg
Kod CN: 0406 10 30 - Mozzarella, nawet w płynie, o zawartości tłuszczu <= 40% masy
Kod CN: 0406 10 50 - Ser (niedojrzewający lub niekonserwowany) świeży, włącznie z serem serwatkowym i twaróg, o zawartości tłuszczu <= 40% masy (z wył. Mozzarella)
Kod CN: 0406 10 80 - Ser (niedojrzewający lub niekonserwowany) świeży, włącznie z serem serwatkowym i twaróg, o zawartości tłuszczu > 40% masy
Kod CN: 0406 20 00 - Ser tarty lub proszkowany, wszystkich rodzajów
Kod CN: 0406 30 - Ser przetworzony (ser topiony), nietarty lub nieproszkowany
Kod CN: 0406 30 10 - Ser przetworzony (ser topiony), nietarty lub nieproszkowany, do produkcji którego nie użyto innych serów, jak Emmentaler, Gruyère i Appenzell i który może zawierać jako dodatek ziołowy ser Glarus (znany jako Schabziger), pakowany do sprzedaży detalicznej, o zawartości tłuszczu w suchej masie <= 56% masy
Kod CN: 0406 30 31 - Ser przetworzony (ser topiony), nie tarty lub nieproszkowany, o zawartości tłuszczu <= 36% masy i o zawartości tłuszczu w suchej masie <= 48% masy (z wył. mieszaniny sera przetworzonego otrzymanej z serów Emmentaler, Gruyère i Appenzell i który może zawierać ser Glarus, znany jako Schabziger, pakowanej do sprzedaży detalicznej)
Kod CN: 0406 30 39 - Ser przetworzony (ser topiony), nietarty lub nieproszkowany, o zawartości tłuszczu <= 36% masy i o zawartości tłuszczu w suchej masie <= 48% masy (z wył. mieszaniny sera przetworzonego otrzymanej z serów Emmentaler, Gruyère i Appenzell i który może zawierać ser Glarus, znany jako Schabziger, pakowanej do sprzedaży detalicznej, o zawartości tłuszczu w suchej masie <= 56% masy)
Kod CN: 0406 30 90 - Ser przetworzony (ser topiony), nietarty lub nieproszkowany, o zawartości tłuszczu > 36% masy (z wył. mieszaniny sera przetworzonego otrzymanej z serów Emmentaler, Gruyère i Appenzell i który może zawierać ser Glarus, znany jako Schabziger, pakowanej do sprzedaży detalicznej, o zawartości tłuszczu w suchej masie <= 56% masy)
Kod CN: 0406 40 - Ser z przerostami niebieskiej pleśni i pozostały ser zawierający przerosty otrzymywane z użyciem Penicillium roqueforti
Kod CN: 0406 40 90 - Ser z przerostami niebieskiej pleśni i pozostały ser zawierający przerosty otrzymywane z użyciem Penicillium roqueforti (z wył. Roquefort i Gorgonzola)
Kod CN: 0406 90 - Ser ( z wył. sera świeżego ( włącz. z serem serwatkowym, twarogiem), sera przetworzonego, sera z przerostami niebieskiej pleśni i pozostałego sera zawierającego przerosty otrzymywane z użyciem "Penicillium roqueforti", i sera tartego lub proszkowanego)
Kod CN: 0406 90 01 - Ser do przetworzenia ( z wył. sera świeżego (włącz. z serem serwatkowym, twarogiem), sera przetworzonego, sera z przerostami niebieskiej pleśni i pozostałego sera zawierającego przerosty otrzymywane z użyciem "Penicillium roqueforti", i sera tartego lub proszkowanego)
Kod CN: 0406 90 13 - Emmentaler (z wył. tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 15 - Gruyère i Sbrinz (z wył. tartych lub proszkowanych i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 17 - Bergkäse i Appenzell (z wył. tartych lub proszkowanych i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 18 - Fromage fribourgeois, Vacherin Mont d''Or and Tête de Moine (z wył. tartych lub proszkowanych i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 21 - Cheddar (z wył. tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 23 - Edam (z wył. tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 25 - Tilsit (z wył. tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 29 - Kashkaval (z wył. tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 32 - Feta (z wył. do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 35 - Kefalo-Tyri (z wył. tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 37 - Finlandia (z wył. tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 39 - Jarlsberg (z wył. tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 50 - Ser z mleka owiec lub mleka bawołów, w pojemnikach zawierających solankę lub w butelkach z owczej lub koziej skóry (z wył. sera Feta)
Kod CN: 0406 90 61 - Grana Padano i Parmigiano Reggiano, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej <= 47% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 63 - Fiore Sardo i Pecorino, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej <= 47% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 69 - Ser, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej <= 47% masy, gdzie indziej niesklasyfikowany
Kod CN: 0406 90 73 - Provolone, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 72% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 74 - Maasdam, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 72% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 75 - Asiago, Caciocavallo, Montasio i Ragusano, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 72% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 76 - Danbo, Fontal, Fontina, Fynbo, Havarti, Maribo i Samsø, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 72% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 78 - Gouda, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 72% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 79 - Esrom, Italico, Kernhem, Saint-Nectaire, Saint-Paulin i Taleggio, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 72% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 81 - Cantal, Cheshire, Wensleydale, Lancashire, Double Gloucester, Blarney, Colby i Monterey, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 72% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 82 - Camembert, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 72% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 84 - Brie, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 72% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 85 - Kefalograviera i Kasseri o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 72% masy(z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 86 - Ser, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 52% masy, gdzie indziej niesklasyfikowany
Kod CN: 0406 90 89 - Ser, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 52% ale <= 62% masy, gdzie indziej niesklasyfikowany
Kod CN: 0406 90 92 - Ser, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 62% ale <= 72% masy, gdzie indziej niesklasyfikowany
Kod CN: 0406 90 93 - Ser, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 72% masy, gdzie indziej niesklasyfikowany
Kod CN: 0406 90 99 - Ser, o zawartości tłuszczu > 40% masy, gdzie indziej niesklasyfikowany
Nie znaleziono dopsowania dla kodów PKWiU i CN.
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 5302 - Konopie siewne (Cannabis sativa L.), surowe lub przerobione, ale nieprzędzione; odpady i pakuły konopi siewnych, włącznie z odpadami przędzy i szarpanką rozwłóknioną
Kod CN: 2307 00 - Osad winny z drożdży; kamień winny
Kod CN: 4302 19 - Skóry futerkowe garbowane lub wykończone, włącznie z łbami lub bez, ogonami, łapami, całe, niepołączone (z wył. z norek, z jagniąt, takich jak: astrachańskie, szerokoogonowe, karakuły, perskie i podobne, indyjskie, chińskie, mongolskie lub tybetańskie)
Kod CN: 6203 29 30 - Komplety, męskie lub chłopięce, z wełny lub cienkiej sierści zwierzęcej (z wył. dzianych, kompletów narciarskich i strojów kąpielowych)
Kod CN: 8803 - Części statków powietrznych i statków kosmicznych, objętych pozycją 8801 lub 8802, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 6107 91 00 - Płaszcze kąpielowe, szlafroki i podobne artykuły, męskie lub chłopięce, z bawełny, dziane
Kod CN: 0207 60 41 - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł, z perliczek (z gatunków domowych), świeże, schłodzone lub zamrożone
Kod CN: 0810 40 10 - Borówki brusznice lub borówki czerwone "owoce z gatunku Vaccinium vitis-idaea", świeże
Kod CN: 3918 - Pokrycia podłogowe z tworzyw sztucznych, nawet samoprzylepne, w rolkach lub w postaci płytek; pokrycia ścienne lub sufitowe, z tworzyw sztucznych, w zwojach o szerokości >= 45 cm, zawierających tworzywa sztuczne trwale związane z podłożem z dowolnego materiału innego niż papier, przy czym warstwa tworzywa (po stronie wierzchniej) jest ziarnista, wytłoczona, kolorowa, zadrukowana wzorem lub w inny sposób ozdobiona
Kod CN: 4813 - Bibułka papierosowa, nawet pocięta do wymiaru lub w książeczkach, lub w tutkach