Kod CN: 0406 10 - Ser (niedojrzewający lub niekonserwowany) świeży, włącznie z serem serwatkowym i twaróg
Kod CN: 0406 10 30 - Mozzarella, nawet w płynie, o zawartości tłuszczu <= 40% masy
Kod CN: 0406 10 50 - Ser (niedojrzewający lub niekonserwowany) świeży, włącznie z serem serwatkowym i twaróg, o zawartości tłuszczu <= 40% masy (z wył. Mozzarella)
Kod CN: 0406 10 80 - Ser (niedojrzewający lub niekonserwowany) świeży, włącznie z serem serwatkowym i twaróg, o zawartości tłuszczu > 40% masy
Kod CN: 0406 20 00 - Ser tarty lub proszkowany, wszystkich rodzajów
Kod CN: 0406 30 - Ser przetworzony (ser topiony), nietarty lub nieproszkowany
Kod CN: 0406 30 10 - Ser przetworzony (ser topiony), nietarty lub nieproszkowany, do produkcji którego nie użyto innych serów, jak Emmentaler, Gruyère i Appenzell i który może zawierać jako dodatek ziołowy ser Glarus (znany jako Schabziger), pakowany do sprzedaży detalicznej, o zawartości tłuszczu w suchej masie <= 56% masy
Kod CN: 0406 30 31 - Ser przetworzony (ser topiony), nie tarty lub nieproszkowany, o zawartości tłuszczu <= 36% masy i o zawartości tłuszczu w suchej masie <= 48% masy (z wył. mieszaniny sera przetworzonego otrzymanej z serów Emmentaler, Gruyère i Appenzell i który może zawierać ser Glarus, znany jako Schabziger, pakowanej do sprzedaży detalicznej)
Kod CN: 0406 30 39 - Ser przetworzony (ser topiony), nietarty lub nieproszkowany, o zawartości tłuszczu <= 36% masy i o zawartości tłuszczu w suchej masie <= 48% masy (z wył. mieszaniny sera przetworzonego otrzymanej z serów Emmentaler, Gruyère i Appenzell i który może zawierać ser Glarus, znany jako Schabziger, pakowanej do sprzedaży detalicznej, o zawartości tłuszczu w suchej masie <= 56% masy)
Kod CN: 0406 30 90 - Ser przetworzony (ser topiony), nietarty lub nieproszkowany, o zawartości tłuszczu > 36% masy (z wył. mieszaniny sera przetworzonego otrzymanej z serów Emmentaler, Gruyère i Appenzell i który może zawierać ser Glarus, znany jako Schabziger, pakowanej do sprzedaży detalicznej, o zawartości tłuszczu w suchej masie <= 56% masy)
Kod CN: 0406 40 - Ser z przerostami niebieskiej pleśni i pozostały ser zawierający przerosty otrzymywane z użyciem Penicillium roqueforti
Kod CN: 0406 40 90 - Ser z przerostami niebieskiej pleśni i pozostały ser zawierający przerosty otrzymywane z użyciem Penicillium roqueforti (z wył. Roquefort i Gorgonzola)
Kod CN: 0406 90 - Ser ( z wył. sera świeżego ( włącz. z serem serwatkowym, twarogiem), sera przetworzonego, sera z przerostami niebieskiej pleśni i pozostałego sera zawierającego przerosty otrzymywane z użyciem "Penicillium roqueforti", i sera tartego lub proszkowanego)
Kod CN: 0406 90 01 - Ser do przetworzenia ( z wył. sera świeżego (włącz. z serem serwatkowym, twarogiem), sera przetworzonego, sera z przerostami niebieskiej pleśni i pozostałego sera zawierającego przerosty otrzymywane z użyciem "Penicillium roqueforti", i sera tartego lub proszkowanego)
Kod CN: 0406 90 13 - Emmentaler (z wył. tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 15 - Gruyère i Sbrinz (z wył. tartych lub proszkowanych i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 17 - Bergkäse i Appenzell (z wył. tartych lub proszkowanych i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 18 - Fromage fribourgeois, Vacherin Mont d''Or and Tête de Moine (z wył. tartych lub proszkowanych i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 21 - Cheddar (z wył. tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 23 - Edam (z wył. tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 25 - Tilsit (z wył. tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 29 - Kashkaval (z wył. tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 32 - Feta (z wył. do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 35 - Kefalo-Tyri (z wył. tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 37 - Finlandia (z wył. tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 39 - Jarlsberg (z wył. tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 50 - Ser z mleka owiec lub mleka bawołów, w pojemnikach zawierających solankę lub w butelkach z owczej lub koziej skóry (z wył. sera Feta)
Kod CN: 0406 90 61 - Grana Padano i Parmigiano Reggiano, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej <= 47% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 63 - Fiore Sardo i Pecorino, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej <= 47% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 69 - Ser, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej <= 47% masy, gdzie indziej niesklasyfikowany
Kod CN: 0406 90 73 - Provolone, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 72% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 74 - Maasdam, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 72% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 75 - Asiago, Caciocavallo, Montasio i Ragusano, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 72% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 76 - Danbo, Fontal, Fontina, Fynbo, Havarti, Maribo i Samsø, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 72% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 78 - Gouda, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 72% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 79 - Esrom, Italico, Kernhem, Saint-Nectaire, Saint-Paulin i Taleggio, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 72% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 81 - Cantal, Cheshire, Wensleydale, Lancashire, Double Gloucester, Blarney, Colby i Monterey, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 72% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 82 - Camembert, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 72% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 84 - Brie, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 72% masy (z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 85 - Kefalograviera i Kasseri o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 72% masy(z wył. sera tartego lub proszkowanego i do przetworzenia)
Kod CN: 0406 90 86 - Ser, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 52% masy, gdzie indziej niesklasyfikowany
Kod CN: 0406 90 89 - Ser, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 52% ale <= 62% masy, gdzie indziej niesklasyfikowany
Kod CN: 0406 90 92 - Ser, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 62% ale <= 72% masy, gdzie indziej niesklasyfikowany
Kod CN: 0406 90 93 - Ser, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 72% masy, gdzie indziej niesklasyfikowany
Kod CN: 0406 90 99 - Ser, o zawartości tłuszczu > 40% masy, gdzie indziej niesklasyfikowany
Nie znaleziono dopsowania dla kodów PKWiU i CN.
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 2710 19 35 - Oleje napędowe z ropy naftowej lub z minerałów bitumicznych, do przeprowadzania przemian chemicznych (z wył. procesu specyficznego, zdefiniowanego w uwadze dodatkowej 5 do działu 27)
Kod CN: 2008 97 32 - Mieszanki guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, jabłek nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, włączając mieszanki w ilości >= 50% masy tych owoców z orzechami kokosowymi, nerkowca, orzechami brazylijskimi, areca (betel), cola i makadamia , przetworzone lub zakonserwowane, z dodatkiem alkoholu, o rzeczywistej masowej mocy alkoholu <= 11,85% mas. (z wył. o zawartości cukru > 9% masy)
Kod CN: 3001 20 - Ekstrakty gruczołów lub pozostałych narządów lub ich wydzielin, do celów organoterapeutycznych
Kod CN: 7222 20 81 - Sztaby i pręty, ze stali nierdzewnej, nieobrobione więcej niż gięte na zimno lub wykończone na zimno, zawierające >= 2,5% masy niklu (z wył. wyrobów o przekroju poprzecznym w kształcie koła)
Kod CN: 5902 20 90 - Tkaniny kordowe z przędzy o dużej wytrzymałości na rozciąganie, z poliestrów, nawet oblane lub impregnowane tworzywem sztucznym (z wył. impregnowanych gumą)
Kod CN: 4408 39 70 - Małe deseczki do produkcji ołówków, o grubości <= 6 mm, z drewna tropikalnego (z wył. białego laun, sipo, limba, okoumé, obeche, acajou d'Afrique, sapelli, virola, mahogany "Swietenia spp.", palissandre de Rio, palissandre de Para i palissandre de Rose)
Kod CN: 6403 99 36 - Obuwie męskie, o podeszwach zewnętrznych z gumy, tworzyw sztucznych lub skóry wtórnej, cholewkach ze skóry wyprawionej (nie zakrywających kostki), z przyszwą wykonaną z pasków lub mające jedno lub więcej wycięć, w których wysokość podeszwy razem z obcasem <= 3 cm, o długości podeszwy wewnętrznej >= 24 cm (z wył. obuwia objętego grupowaniami od 6403 12 00 do 6403 40 00)
Kod CN: 0205 00 80 - Mięso z koni, osłów, mułów lub osłomułów, zamrożone
Kod CN: 5515 21 90 - Tkaniny zawierające głównie, ale < 85% masy włókien odcinkowych akrylowych lub modakrylowych, zmieszanych głównie lub wyłącznie z włóknami ciągłymi chemicznymi, barwione lub z przędz o różnych barwach
Kod CN: 4403 95 - Drewno z brzozy (Betula spp.), surowe, którego dowolny wymiar przekroju poprzecznego wynosi =>15 cm, nawet pozbawione kory lub bieli, lub zgrubnie obrobione (z wył. drewna w postaci podkładów kolejowych; drewna ciętego na deski lub belki, itp.; drewna malowanego, bejcowanego, nasyconego kreozotem lub innymi środkami konserwującymi)