2003 90 10 Trufle, przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż octem lub kwasem octowym
Kod CN 2003 90 10 odpowiada następującym kodom Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług PKWiU:
Nomenklatura scalona (CN) jest usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Obejmuje m.in. kod 2003 90 10. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług jest to natomiast system klasyfikacji wyrobów i usług określnych. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Kod PKWiU: 10.39.17.0 - Pozostałe warzywa (z wyłączeniem ziemniaków) zakonserwowane w inny sposób niż octem lub kwasem octowym, z wyłączeniem gotowych dań z warzyw
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 0210 99 - Mięso i jadalne podroby, solone, w solance, suszone lub wędzone, i jadalne mąki i mączki, z mięsa lub podrobów (z wył. mięsa z bydła, świń, mięsa i podrobów jadalnych z naczelnych, wielorybów, delfinów i morświnów (ssaki z rzędu waleni) i z manatów i krów morskich (ssaki z rzędu syren), z fok, lwów morskich i morsów (ssaki z podrzędu płetwonogich) i gadów)
Kod CN: 8464 20 19 - Szlifierki lub polerki do obróbki szkła na zimno (z wył. szkła optycznego)
Kod CN: 4403 23 10 - Kłody tartaczne z jodły (Abies spp.) i świerku (Picea spp.), którego dowolny wymiar przekroju poprzecznego wynosi =>15 cm, nawet pozbawione kory lub bieli, lub zgrubnie obrobione
Kod CN: 1516 10 90 - Tłuszcze i oleje zwierzęce i ich frakcje, częściowo lub całkowicie uwodornione, estryfikowane wewnętrznie, reestryfikowane lub elaidynizowane, nawet rafinowane, ale dalej nieprzetworzone, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto > 1 kg lub pakowane inaczej
Kod CN: 7206 - Żeliwo i stal niestopowa w postaci wlewków lub w pozostałych formach pierwotnych (z wył. wlewków do przetopu, wyrobów otrzymanych w procesie odlewania ciągłego i żelaza objętego pozycją 7203)
Kod CN: 1602 49 13 - Karki i ich części, włącznie z mieszankami obojczyków i łopatek, ze świń domowych, przetworzone lub zakonserwowane
Kod CN: 6005 37 00 - Dzianiny osnowowe, włączając te wykonane na dziewiarce obszywającej galonem, o szerokości > 30 cm, z włókien syntetycznych, barwione (z wył. zawierających >= 5% masy przędzy elastomerowej lub nitki gumowej, dzianin włosowych, włącznie z dzianinami „o długim włosie”, dzianin pętelkowych, etykiet, oznak i podobnych wyrobów oraz dzianin impregnowanych, powleczonych, pokrytych lub laminowanych)
Kod CN: 0207 55 21 - Połówki lub ćwiartki z gęsi (z gatunków domowych), zamrożone
Kod CN: 5309 29 00 - Tkaniny lniane, zawierające głównie, ale < 85% masy lnu, barwione, wykonane z przędz o różnych barwach lub zadrukowane
Kod CN: 2009 90 73 - Mieszanki soków z owoców cytrusowych i soku ananasowego, niesfermentowane, o liczbie Brixa <= 67 w 20°C, o wartości <= 30 € za 100 kg masy netto, o zawartości dodatku cukru <= 30% masy (z wył. z dodatkiem alkoholu)