03.00.23.0 Ryby morskie, żywe, świeże lub schłodzone, hodowlane, nadające się do spożycia przez ludzi
Nadrzędne kody PKWiU
-
Kod PKWiU: 03.00.23 - Ryby morskie, żywe, świeże lub schłodzone, hodowlane, nadające się do spożycia przez ludzi
Kod PKWiU 03.00.23.0 odpowiada następującym kodom nomenklatury scalonej CN:
-
Kod CN: 0301 91 10 - Pstrąg "Oncorhynchus apache i Oncorhynchus chrysogaster", żywy
-
Kod CN: 0301 91 90 - Pstrąg i troć "Salmo trutta, Oncorhynchus mykiss, Oncorhynchus clarki, Oncorhynchus aguabonita, Oncorhynchus gilae", żywe
-
Kod CN: 0301 94 10 - Atlantycki tuńczyk błękitnopłetwy (Thunnus thynnus), żywy
-
Kod CN: 0301 94 90 - Pacyficzny tuńczyk błękitnopłetwy (Thunnus orientalis), żywy
-
Kod CN: 0301 95 00 - Tuńczyk południowy (makoja) "Thunnus maccoyii", żywy
-
Kod CN: 0301 99 85 - Ryby morskie żywe (z wył. ryb ozdobnych, pstrąga i troci [Salmo trutta, Oncorhynchus mykiss, Oncorhynchus clarki, Oncorhynchus aguabonita, Oncorhynchus gilae, Oncorhynchus apache i Oncorhynchus chrysogaster], węgorza [Anguilla spp.], tuńczyka błękitnopłetwego [Thunnus thynnus], tuńczyka południowego (makoja) [Thunnus maccoyii])
-
Kod CN: 0302 11 10 - Pstrąg "Oncorhynchus apache lub Oncorhynchus chrysogaster", świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0302 11 20 - Pstrąg z gatunku "Oncorhynchus mykiss", z głowami i skrzelami, wypatroszony, o masie > 1,2 kg każdy, lub pozbawiony głowy, oskrobany i wypatroszony, o masie większej > niż 1 kg każdy, świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0302 11 80 - Pstrągi i trocie "Salmo trutta, Oncorhynchus mykiss, Oncorhynchus clarki, Oncorhynchus aguabonita, Oncorhynchus gilae" (z wył. Z gatunku "Oncorhynchus mykiss", z głowami i skrzelami, wypatroszone, o masie > 1,2 kg każdy, lub pozbawione głowy, oskrobane i wypatroszone, o masie większej > niż 1 kg każdy), świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 13 00 - Łososie pacyficzne (Oncorhynchus nerka, Oncorhynchus gorbuscha, Oncorhynchus keta, Oncorhynchus tschawytscha, Oncorhynchus kisutch, Oncorhynchus masou i Oncorhynchus rhodorus)
-
Kod CN: 0302 14 00 - Łosoś atlantycki (Salmo salar) i głowacica (Hucho hucho)
-
Kod CN: 0302 19 00 - Łososiowate (z wył. pstrąga i troci [Salmo trutta, Oncorhynchus mykiss, Oncorhynchus clarki, Oncorhynchus aguabonita, Oncorhynchus gilae, Oncorhynchus apache i Oncorhynchus chrysogaster], łososia pacyficznego [Oncorhynchus nerka, Oncorhynchus gorbuscha, Oncorhynchus keta, Oncorhynchus tschawytscha, Oncorhynchus kisutch, Oncorhynchus masou i Oncorhynchus rhodurus], łososia atlantyckiego "Salmo salar" i głowacicy "Hucho hucho"), świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 21 30 - Halibut biały "Hippoglossus hippoglossus", świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0302 21 90 - Halibut pacyficzny "Hippoglossus stenolepis", świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0302 22 00 - Gładzica "Pleuronectes platessa", świeża lub schłodzona
-
Kod CN: 0302 23 00 - Sola "Solea spp.", świeża lub schłodzona
-
Kod CN: 0302 24 00 - Turbot i skarp (Psetta maxima)
-
Kod CN: 0302 29 80 - Płastugi "Pleuronectidae, Bothidae, Cynoglossidae, Soleidae, Scophthalmidae i Citharidae" (z wył. halibuta niebieskiego, halibuta białego i halibuta pacyficznego, gładzicy, soli, smuklicy, turbota i skarpa (Psetta maxima)), świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 31 10 - Albakora lub tuńczyk biały "Thunnus alalunga", świeże lub schłodzone, do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604
-
Kod CN: 0302 31 90 - Albakora lub tuńczyk biały "Thunnus alalunga", świeże lub schłodzone (z wył. do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604)
-
Kod CN: 0302 32 10 - Tuńczyk żółtopłetwy "Thunnus albacares", świeży lub schłodzony, do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604
-
Kod CN: 0302 32 90 - Tuńczyk żółtopłetwy "Thunnus albacares", świeży lub schłodzony (z wył. do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604)
-
Kod CN: 0302 35 11 - Tuńczyk błękitnopłetwy atlantycki (Thunnus thynnus), świeży lub schłodzony, do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604
-
Kod CN: 0302 35 19 - Tuńczyk błękitnopłetwy atlantycki (Thunnus thynnus), świeży lub schłodzony (z wył. do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604)
-
Kod CN: 0302 35 91 - Tuńczyk błękitnopłetwy pacyficzny (Thunnus orientalis), świeży lub schłodzony, do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604
-
Kod CN: 0302 35 99 - Tuńczyk błękitnopłetwy pacyficzny (Thunnus orientalis), świeży lub schłodzony (z wył. do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604)
-
Kod CN: 0302 36 10 - Tuńczyk południowy [makoja] "Thunnus maccoyii", świeży lub schłodzony, do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604
-
Kod CN: 0302 36 90 - Tuńczyk południowy [makoja] "Thunnus maccoyii", świeży lub schłodzony (z wył. do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604)
-
Kod CN: 0302 39 20 - Tuńczyki z rodzaju "Thunnus" (z wył. Thunnus alalunga, Thunnus albacares, Thunnus obesus, Thunnus thynnus, Thunnus orientalis i Thunnus maccoyii), świeże lub schłodzone, do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604
-
Kod CN: 0302 39 80 - Tuńczyki z rodzaju "Thunnus" (z wył. tuńczyków do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604 i Thunnus alalunga, Thunnus albacares, Thunnus obesus, Thunnus thynnus, Thunnus orientalis i Thunnus maccoyii), świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 46 00 - Rachica (Rachycentron canadum), świeża lub schłodzona
-
Kod CN: 0302 51 10 - Dorsz "Gadus morhua, świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0302 51 90 - Dorsz "Gadus ogac, Gadus macrocephalus", świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0302 52 00 - Łupacz (plamiak) "Melanogrammus aeglefinus", świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0302 54 11 - Morszczuk kapski (shallow-water hake) (Merluccius capensis) i morszczuk głębokowodny (Merluccius paradoxus), świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 54 15 - Morszczuk australijski "Merluccius australis", świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0302 54 19 - Morszczuki (Merluccius spp.), świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 55 00 - Mintaj "Theragra chalcogramma", świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0302 56 00 - Błękitek "Micromesistius poutassou, Micromesistius australis), świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0302 59 20 - Witlinek (Merlangius merlangus), świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0302 59 30 - Rdzawiec (Pollachius pollachius), świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0302 59 40 - Molwy (Molva spp.), świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 59 90 - Ryby z rodzin Bregmacerotidae, Euclichthyidae, Gadidae, Macrouridae, Melanonidae, Merlucciidae, Moridae i Muraenolepididae (z wył. dorsza, łupacza, czarniaka, morszczuka i widłaka, mintaja, błękitka, z gatunku Boreogadus saida, witlinka, rdzawca i malwy), świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 83 00 - Antary (Dissostichus spp.), świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 84 10 - Ryby z gatunku Dicentrarchus labrax, świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 84 90 - Ryby z rodzaju Dicentrarchus (z wył. ryb z gatunku Dicentrarchus labrax), świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 85 10 - Kielec (właściwy) i morlesze (Dentex dentex i Pagellus spp.), świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 85 30 - Dorada (sparus złotogłowy) (Sparus aurata), świeża lub schłodzona
-
Kod CN: 0302 85 90 - Prażmowate (Sparidae) (z wył. kielca (właściwego) i morlesza (Dentex dentex i Pagellus spp.) i dorady), świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 89 21 - Ryby z rodzaju Euthynnus, świeże lub schłodzone, do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604 (z wył. latającego lub paskowanego bonito i tunka wschodniego)
-
Kod CN: 0302 89 29 - Ryby z rodzaju Euthynnus, świeże lub schłodzone (z wył. latającego lub paskowanego bonito i tunka wschodniego, i do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604)
-
Kod CN: 0302 89 31 - Karmazyny z gatunku "Sebastes marinus", świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 89 39 - Karmazyny (Sebastes spp.) , świeże lub schłodzone (z wył. z gatunku Sebastes marinus)
-
Kod CN: 0302 89 40 - Bramy (Brama spp.), świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 89 90 - Ryby, świeże lub schłodzone, gdzie indziej niesklasyfikowane
Sprawdź inne kody PKWiU
-
Kod PKWiU: 16.21.13.0 - Płyty o wiórach zorientowanych [oriented strand board (OSB)]
-
Kod PKWiU: 27.32 - POZOSTAŁE ELEKTRONICZNE I ELEKTRYCZNE PRZEWODY I KABLE
-
Kod PKWiU: 25.62.20 - POZOSTAŁE USŁUGI Z ZAKRESU OBRÓBKI MECHANICZNEJ ELEMENTÓW METALOWYCH
-
Kod PKWiU: 10.82.14.0 - Proszek kakaowy słodzony
-
Kod PKWiU: 22.21.42 - Pozostałe płyty, arkusze, folie, taśmy i pasy, z tworzyw sztucznych innych niż komórkowe
-
Kod PKWiU: 32.30.12 - Obuwie narciarskie
-
Kod PKWiU: 85.5 - USŁUGI W ZAKRESIE POZASZKOLNYCH FORM EDUKACJI
-
Kod PKWiU: 30.30.32.0 - Samoloty i pozostałe statki powietrzne, o masie własnej <= 2 000 kg
-
Kod PKWiU: 24.20.31.0 - Rury przewodowe w rodzaju stosowanych do rurociągów ropy naftowej lub gazu, spawane, o średnicy zewnętrznej <= 406,4 mm, ze stali
-
Kod PKWiU: 28.94.5 - CZĘŚCI I AKCESORIA MASZYN DLA PRZEMYSŁU TEKSTYLNEGO, ODZIEŻOWEGO I SKÓRZANEGO