0305 Ryby suszone, solone lub w solance nadające się do spożycia przez ludzi; ryby wędzone, nawet gotowane przed lub podczas procesu wędzenia nadające się do spożycia przez ludzi; mąki, mączki i granulki, z ryb, nadające się do spożycia przez ludzi
Podrzędne kody CN
Kod CN: 0305 10 00 - Mąki, mączki i granulki, z ryb, nadające się do spożycia przez ludzi
Kod CN: 0305 20 00 - Wątróbki, ikra i mlecz, z ryb, suszone, wędzone, solone lub w solance
Kod CN: 0305 31 00 - Filety, suszone, solone lub w solance, ale niewędzone, z tilapi (Oreochromis spp.), sumów i sumików (Pangasius spp., Silurus spp., Clarias spp., Ictalurus spp.), karpiowatych (Cyprinus spp., Carassius spp., Ctenopharyngodon idellus, Hypophthalmichthys spp., Cirrhinus spp., Mylopharyngodon piceus, Catla catla, Labeo spp., Osteochilus hasselti, Leptobarbus hoeveni, Megalobrama spp.), węgorzy (Anguilla spp.), okonia nilowego (Lates niloticus) i żmijogłowowatych (Channa spp.)
Kod CN: 0305 32 - Filety, suszone, solone lub w solance, ale niewędzone, z ryb z rodzin Bregmacerotidae, Euclichthyidae, Gadidae, Macrouridae, Melanonidae, Merlucciidae, Moridae i Muraenolepididae
Kod CN: 0305 32 11 - Filety, suszone, solone lub w solance, ale niewędzone, z dorsza z gatunku Gadus macrocephalus
Kod CN: 0305 32 19 - Filety, suszone, solone lub w solance, ale niewędzone, z dorsza (Gadus morhua, Gadus ogac) oraz ryby z gatunku Boreogadus saida
Kod CN: 0305 32 90 - Filety, suszone, solone lub w solance, ale niewędzone, z ryb z rodzin Bregmacerotidae, Euclichthyidae, Gadidae, Macrouridae, Melanonidae, Merlucciidae, Moridae i Muraenolepididae (z wył. dorsza oraz ryby z gatunku Boreogadus saida)
Kod CN: 0305 39 - Filety, suszone, solone lub w solance, ale niewędzone (z wył. z tilapi, sumów i sumików, karpiowatych, węgorzy, okonia nilowego, żmijogłowowatych i z ryb z rodzin Bregmacerotidae, Euclichthyidae, Gadidae, Macrouridae, Melanonidae, Merlucciidae, Moridae i Muraenolepididae)
Kod CN: 0305 39 10 - Filety, solone lub w solance, ale niewędzone, z łososia pacyficznego (Oncorhynchus nerka, Oncorhynchus gorbuscha, Oncorhynchus keta, Oncorhynchus tschawytscha, Oncorhynchus kisutch, Oncorhynchus masou i Oncorhynchus rhodurus), z łososia atlantyckiego (Salmo salar) i z głowacicy (Hucho hucho)
Kod CN: 0305 39 50 - Filety, solone lub w solance, ale niewędzone, z halibuta niebieskiego (Reinhardtius hippoglossoides)
Kod CN: 0305 39 90 - Filety z ryb, suszone, solone lub w solance, ale niewędzone (z wył. z tilapi, sumów i sumików, karpiowatych, węgorzy, okonia nilowego, żmijogłowowatych i z ryb z rodzin Bregmacerotidae, Euclichthyidae, Gadidae, Macrouridae, Melanonidae, Merlucciidae, Moridae i Muraenolepididae i filetów z ryb, solonych lub w solance, z łososia pacyficznego, z łososia atlantyckiego, z głowacicy i z z halibuta niebieskiego)
Kod CN: 0305 41 00 - Łososie pacyficzne (Oncorhynchus nerka, Oncorhynchus gorbuscha, Oncorhynchus keta, Oncorhynchus tschawytscha, Oncorhynchus kisutch, Oncorhynchus masou i Oncorhynchus rhodurus), łosoś atlantycki (Salmo salar) i głowacica (Hucho hucho), wędzone, włącznie z filetami, inne niż jadalne odpadki rybne
Kod CN: 0305 42 00 - Śledzie "Clupea harengus, Clupea pallasii", wędzone, włącznie z filetami, inne niż jadalne odpadki rybne
Kod CN: 0305 43 00 - Pstrągi i trocie (Salmo trutta, Oncorhynchus mykiss, Oncorhynchus clarki, Oncorhynchus aguabonita, Oncorhynchus gilae, Oncorhynchus apache i Oncorhynchus chrysogaster), wędzone, włącznie z filetami, inne niż jadalne odpadki rybne
Kod CN: 0305 44 - Tilapia (Oreochromis spp.), sumy i sumiki (Pangasius spp., Silurus spp., Clarias spp., Ictalurus spp.), karpiowate (Cyprinus carpio, Carassius carassius, Ctenopharyngodon idellus, Hypophthalmichthys spp., Cirrhinus spp., Mylopharyngodon piceus), węgorze (Anguilla spp.), okoń nilowy (Lates niloticus) i żmijogłowowate (Channa spp.), wędzone, włącznie z filetami, inne niż jadalne odpadki rybne
Kod CN: 0305 44 10 - Węgorze (Anguilla spp.), wędzone, włącznie z filetami, inne niż jadalne odpadki rybne
Kod CN: 0305 44 90 - Tilapie (Oreochromis spp.), sumy i sumiki (Pangasius spp., Silurus spp., Clarias spp., Ictalurus spp.), karpiowate (Cyprinus carpio, Carassius carassius, Ctenopharyngodon idellus, Hypophthalmichthys spp., Cirrhinus spp., Mylopharyngodon piceus), okoń nilowy (Lates niloticus) i żmijogłowowate (Channa spp.), wędzone, włącznie z filetami, inne niż jadalne odpadki rybne
Kod CN: 0305 49 - Ryby wędzone, włącznie z filetami, inne niż jadalne odpadki rybne (z wył. łososia pacyficznego, łososia atlantyckiego, głowacicy, śledzi, pstrąga i troci, tilapi, sumów i sumików, karpiowatych, węgorzy, okonia nilowego, żmijogłowowatych)
Kod CN: 0305 49 10 - Halibut niebieski "Reinhardtius hippoglossoides", wędzony, włącznie z filetami, inny niż jadalne odpadki rybne
Kod CN: 0305 49 20 - Halibut biały "Hippoglossus hippoglossus", wędzone, włącznie z filetami, inne niż jadalne odpadki rybne
Kod CN: 0305 49 30 - Makrele "Scomber scombrus, Scomber australasicus, Scomber japonicus", wędzone, włącznie z filetami, inne niż jadalne odpadki rybne
Kod CN: 0305 49 80 - Ryby wędzone, włącznie z filetami, inne niż jadalne odpadki rybne (z wył. łososia pacyficznego, łososia atlantyckiego, głowacicy, śledzi, pstrąga i troci, tilapi, sumów i sumików, karpiowatych, węgorzy, okonia nilowego, żmijogłowowatych)
Kod CN: 0305 51 - Dorsz "Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus macrocephalus", suszony, inny niż jadalne odpadki rybne, nawet solony, ale niewędzony
Kod CN: 0305 51 10 - Dorsz "Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus macrocephalus", suszony, inny niż jadalne odpadki rybne, niesolony, niewędzony (z wył. filetów)
Kod CN: 0305 51 90 - Dorsz "Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus macrocephalus", suszony, inny niż jadalne odpadki rybne, solony, niewędzony (z wył. filetów)
Kod CN: 0305 53 - Ryby z rodzin Bregmacerotidae, Euclichthyidae, Gadidae, Macrouridae, Melanonidae, Merlucciidae, Moridae i Muraenolepididae, suszone, nawet solone, ale niewędzone (z wył. filetów i dorsza (Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus macrocephalus))
Kod CN: 0305 53 10 - Dorszyk polarny (Boreogadus saida), suszony, nawet solony, ale niewędzony (z wył. filetów)
Kod CN: 0305 53 90 - Ryby z rodzin Bregmacerotidae, Euclichthyidae, Gadidae, Macrouridae, Melanonidae, Merlucciidae, Moridae i Muraenolepididae, suszone, nawet solone, ale niewędzone (z wył. filetów, dorsza (Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus macrocephalus) i dorszyka polarnego (Boreogadus saida))
Kod CN: 0305 59 - Ryby suszone, inne niż jadalne odpadki rybne, nawet solone, ale niewędzone (z wył. dorsza i filetów)
Kod CN: 0305 59 70 - Halibut biały "Hippoglossus hippoglossus", suszony, inny niż jadalne odpadki rybne, solony, niewędzony (z wył. filetów)
Kod CN: 0305 59 85 - Ryby, suszone, nawet solone, ale niewędzone, gdzie indziej niesklasyfikowane (z wył. filetów)
Kod CN: 0305 61 00 - Śledzie "Clupea harengus, Clupea pallasii", solone, ale niesuszone lub niewędzone i ryby w solance, inne niż jadalne odpadki rybne (z wył. filetów)
Kod CN: 0305 62 00 - Dorsz "Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus macrocephalus", solone, ale niesuszone lub niewędzone i ryby w solance, inne niż jadalne odpadki rybne (z wył. filetów)
Kod CN: 0305 63 00 - Sardela "Engraulis spp.", solone, ale niesuszone lub niewędzone i ryby w solance, inne niż jadalne odpadki rybne (z wył. filetów)
Kod CN: 0305 64 00 - Tilapia (Oreochromis spp.), sumy i sumiki (Pangasius spp., Silurus spp., Clarias spp., Ictalurus spp.), karpiowate (Cyprinus spp., Carassius spp., Ctenopharyngodon idellus, Hypophthalmichthys spp., Cirrhinus spp., Mylopharyngodon piceus, Catla catla, Labeo spp., Osteochilus hasselti, Leptobarbus hoeveni, Megalobrama spp.), węgorze (Anguilla spp.), okoń nilowy (Lates niloticus) i żmijogłowowate (Channa spp.), solone, ale niesuszone lub niewędzone i ryby w solance, inne niż jadalne odpadki rybne (z wył. filetów)
Kod CN: 0305 69 - Ryby solone, ale niesuszone lub niewędzone i ryby w solance, inne niż jadalne odpadki rybne (z wył. filetów, śledzi, dorsza, sardeli, tilapi, sumów i sumików, karpiowatych, węgorzy, okonia nilowego, żmijogłowowatych)
Kod CN: 0305 69 10 - Ryby z gatunku Boreogadus saida, solone, ale niesuszone lub niewędzone i ryby w solance, inne niż jadalne odpadki rybne (z wył. filetów)
Kod CN: 0305 69 30 - Halibut biały "Hippoglossus hippoglossus", solone, ale niesuszone lub niewędzone i ryby w solance, inne niż jadalne odpadki rybne (z wył. filetów)
Kod CN: 0305 69 50 - Łosoś pacyficzny "Oncorhynchus nerka, Oncorhynchus gorbuscha, Oncorhynchus keta, Oncorhynchus tschawytscha, Oncorhynchus kisutch, Oncorhynchus masou and Oncorhynchus rhodurus", łosoś atlantycki "Salmo salar" i głowacica "Hucho hucho", solone, ale niesuszone lub niewędzone i ryby w solance, inne niż jadalne odpadki rybne (z wył. filetów)
Kod CN: 0305 69 80 - Ryby solone, ale niesuszone lub niewędzone i ryby w solance, inne niż jadalne odpadki rybne (z wył. filetów, śledzi, dorsza, sardeli, tilapi, sumów i sumików, karpiowatych, węgorzy, okonia nilowego, żmijogłowowatych, ryb z gatunku Boreogadus saida, halibuta białego, łososia pacyficznego, łososia atlantyckiego, głowacicy)
Kod CN: 0305 71 00 - Płetwy rekina, wędzone, suszone, solone lub w solance,
Kod CN: 0305 72 00 - Rybie głowy, ogony i pęcherze pławne, wędzone, suszone, solone lub w solance
Kod CN: 0305 79 00 - Rybie płetwy i pozostałe jadalne odpadki rybne, wędzone, suszone, solone lub w solance (z wył. głów, szyjek, paszczy i płetw rekina)
Nie znaleziono dopsowania dla kodów PKWiU i CN.
Sprawdź inne kody CN
Kod CN: 8443 91 10 - Części i akcesoria maszyn drukarskich stosowanych w produkcji półprzewodników, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 8517 69 20 - Aparatura do systemów z hasłowym przywołaniem
Kod CN: 3702 31 - Film fotograficzny, "włącznie z filmem do natychmiastowych odbitek", w rolkach, światłoczuły, nienaświetlony, bez perforacji, o szerokości <= 105 mm, do fotografii kolorowej [wielobarwnej] (z wył. wykonanego z papieru, tektury lub tekstyliów)
Kod CN: 7016 90 - Kształtki chodnikowe, płyty, cegły, pustaki, cegły znormalizowane, dachówki i pozostałe artykuły, ze szkła prasowanego lub formowanego, nawet zbrojonego, w rodzaju stosowanych do celów budowlanych lub konstrukcyjnych (z wył. szkła bezpiecznego wielowarstwowego i wielościennych elementów izolacyjnych); szyby oprawione w ołów i podobne; szkło wielokomórkowe lub piankowe w blokach, taflach, płytach, formowane w kokilach lub podobnych postaciach (z wył. kostek szklanych i pozostałej drobnicy szklanej, nawet na podłożu, na mozaiki lub do podobnych celów dekoracyjnych)
Kod CN: 7806 00 80 - Artykuły z ołowiu, gdzie indziej nieklasyfikowane
Kod CN: 2905 16 - Oktanol (alkohol oktylowy) i jego izomery
Kod CN: 8906 90 99 - Jednostki pływające, włączając łodzie ratunkowe, o masie >100 kg (inne niż jednostki pełnomorskie, okręty wojenne, łodzie wioślarskie i pozostałe jednostki pływające, objęte pozycją od 8901 do 8905 i konstrukcje pływające do złomowania)
Kod CN: 0710 90 00 - Mieszanki warzyw, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
Kod CN: 9612 10 20 - Taśmy z włókien chemicznych, o szerokości < 30 mm, umieszczone na stałe w kasetach z metalu lub z tworzyw sztucznych, w rodzaju stosowanych w automatycznych maszynach do pisania, urządzeniach do automatycznego przetwarzania danych i pozostałych maszynach
Kod CN: 2001 90 30 - Kukurydza cukrowa [Zea mays var. Saccharata], przetworzona lub zakonserwowana octem lub kwasem octowym