Kod PKWiU: 10.12.10 - Mięso z drobiu, świeże lub schłodzone
Kod PKWiU 10.12.10.0 odpowiada następującym kodom nomenklatury scalonej CN:
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług to system klasyfikacji wyrobów i usług określnych m.in. kodem 10.12.10.0. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Nomenklatura scalona (CN) jest natomiast usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Kod CN: 0207 11 10 - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus, oskubane i bez jelit, z głowami i łapkami, znane jako „kurczaki 83 %”, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0207 11 30 - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus, oskubane i wypatroszone, bez głów i łapek, ale z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70 %”, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0207 11 90 - Ptactwo z gatunku Gallus domesticus, oskubane i wypatroszone, bez głów i łapek, szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako „kurczaki 65 %”, świeże lub schłodzone, i pozostałe formy ptactwa świeżego lub schłodzonego, nieciętego na kawałki, (z wył. kurczaków 83% i 70%)
Kod CN: 0207 13 10 - Kawałki bez kości ptactwa z gatunku Gallus domesticus, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0207 13 20 - Połówki lub ćwiartki ptactwa z gatunku Gallus domesticus, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0207 13 30 - Skrzydła całe, nawet z końcami ptactwa z gatunku Gallus domesticus, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0207 13 40 - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł ptactwa z gatunku Gallus domesticus, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0207 13 50 - Piersi i ich kawałki ptactwa z gatunku Gallus domesticus, z kośćmi, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0207 13 60 - Nogi i ich kawałki ptactwa z gatunku Gallus domesticus, z kośćmi, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0207 13 70 - Kawałki z kośćmi ptactwa z gatunku Gallus domesticus, świeże lub schłodzone (z wył. połówek lub ćwiartek, całych skrzydeł, nawet z końcami, grzbietów, szyj, grzbietów włącznie z szyjami, kuprów i końców skrzydeł, piersi, nóg i ich kawałków)
Kod CN: 0207 24 10 - Indyki (z gatunków domowych), oskubane i wypatroszone, bez głów i łapek, ale z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane jako „indyki 80 %”, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0207 24 90 - Indyki (z gatunków domowych), oskubane i wypatroszone, bez głów i łapek i bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako „indyki 73 %” lub inaczej zgłaszanych nieciętych na kawałki (z wył. indyków 80%), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0207 26 10 - Kawałki bez kości z indyka (z gatunków domowych), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0207 26 20 - Połówki lub ćwiartki z indyka (z gatunków domowych), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0207 26 30 - Całe skrzydła, nawet z końcami, z indyka (z gatunków domowych), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0207 26 40 - Grzbiety, szyje, grzbiety, włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł, z indyka (z gatunków domowych), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0207 26 50 - Piersi i ich kawałki z indyka (z gatunków domowych), z kośćmi, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0207 26 60 - Podudzia i ich kawałki z indyka (z gatunków domowych), z kośćmi, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0207 26 70 - Nogi i ich kawałki (z wył. podudzi), z indyka (z gatunków domowych), z kośćmi, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0207 26 80 - Kawałki z kośćmi, z indyka (z gatunków domowych), świeże lub schłodzone (z wył. połówek lub ćwiartek, całych skrzydeł, nawet z końcami, grzbietów, szyj, grzbietów włącznie z szyjami, kuprów i końców skrzydeł, piersi, nóg i ich kawałków)
Kod CN: 0207 41 20 - Kaczki (z gatunków domowych), niecięte na kawałki, świeże lub schłodzone, oskubane, bez krwi i jelit, ale niewypatroszone, z głowami i łapkami, znane jako „kaczki 85 %”
Kod CN: 0207 41 30 - Kaczki (z gatunków domowych), niecięte na kawałki, świeże lub schłodzone, oskubane i wypatroszone, bez głów i łapek, ale z szyjami, sercami, wątróbkami i żołądkami, znane jako „kaczki 70 %”
Kod CN: 0207 41 80 - Kaczki (z gatunków domowych), niecięte na kawałki, świeże lub schłodzone, oskubane i wypatroszone, bez głów i łapek oraz bez szyj, serc, wątróbek i żołądków, znane jako „kaczki 63 %” lub inaczej zgłaszane
Kod CN: 0207 44 10 - Kawałki bez kości z kaczek (z gatunków domowych), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0207 44 21 - Połówki lub ćwiartki z kaczek (z gatunków domowych), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0207 44 31 - Całe skrzydła z kaczek (z gatunków domowych), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0207 44 41 - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł, z kaczek (z gatunków domowych), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0207 44 51 - Piersi i ich kawałki, z kośćmi, z kaczek (z gatunków domowych), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0207 44 61 - Nogi i ich kawałki, z kośćmi, z kaczek (z gatunków domowych), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0207 44 71 - Tusze kacze (z gatunków domowych), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0207 44 81 - Kawałki z kośćmi z kaczek (z gatunków domowych), świeże lub schłodzone, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 0207 51 10 - Gęsi (z gatunków domowych), niecięte na kawałki, oskubane, bez krwi, niewypatroszone, z głowami i łapkami, znane jako „gęsi 82 %”, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0207 51 90 - Gęsi (z gatunków domowych), niecięte na kawałki, oskubane i wypatroszone, bez głów i łapek, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75 %” lub inaczej zgłaszane, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0207 54 10 - Kawałki bez kości z gęsi (z gatunków domowych), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0207 54 21 - Połówki lub ćwiartki z gęsi (z gatunków domowych), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0207 54 31 - Całe skrzydła z gęsi (z gatunków domowych), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0207 54 41 - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł, z gęsi (z gatunków domowych), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0207 54 51 - Piersi i ich kawałki, z kośćmi, z gęsi (z gatunków domowych), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0207 54 61 - Nogi i ich kawałki, z kośćmi, z gęsi (z gatunków domowych), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0207 54 71 - Tusze gęsie (z gatunków domowych), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0207 54 81 - Kawałki z kośćmi z gęsi (z gatunków domowych), świeże lub schłodzone, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod CN: 0207 60 05 - Perliczki (z gatunków domowych), niecięte na kawałki, świeże, schłodzone lub zamrożone
Kod CN: 0207 60 10 - Kawałki bez kości z perliczek (z gatunków domowych), świeże, schłodzone lub zamrożone
Kod CN: 0207 60 21 - Połówki lub ćwiartki z perliczek (z gatunków domowych), świeże, schłodzone lub zamrożone
Kod CN: 0207 60 31 - Całe skrzydła z perliczek (z gatunków domowych), świeże, schłodzone lub zamrożone
Kod CN: 0207 60 41 - Grzbiety, szyje, grzbiety włącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł, z perliczek (z gatunków domowych), świeże, schłodzone lub zamrożone
Kod CN: 0207 60 51 - Piersi i ich kawałki, z kośćmi, z perliczek (z gatunków domowych), świeże, schłodzone lub zamrożone
Kod CN: 0207 60 61 - Nogi i ich kawałki, z kośćmi, z perliczek (z gatunków domowych), świeże, schłodzone lub zamrożone
Kod CN: 0207 60 81 - Kawałki z kośćmi z perliczek (z gatunków domowych), świeże, schłodzone lub zamrożone, gdzie indziej niesklasyfikowane
Sprawdź inne kody PKWiU
Kod PKWiU: 27.11.99 - USŁUGI PODWYKONAWCÓW ZWIĄZANE Z PRODUKCJĄ SILNIKÓW ELEKTRYCZNYCH, PRĄDNIC I TRANSFORMATORÓW
Kod PKWiU: 46.76.13 - Sprzedaż hurtowa tworzyw sztucznych i gumy w formach podstawowych
Kod PKWiU: 28.22.11.0 - Wielokrążki i wciągniki, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod PKWiU: 10.11.60 - Odpady zwierzęce surowe, niejadalne
Kod PKWiU: 20.59.52 - Pasty modelarskie; wosk dentystyczny i pozostałe preparaty dentystyczne na bazie gipsu; preparaty i ładunki do gaśnic przeciwpożarowych; gotowe pożywki do hodowli mikroorganizmów; złożone odczynniki diagnostyczne i laboratoryjne, gdzie indziej niesklasyfikowane
Kod PKWiU: 08.91.19.0 - Pozostałe minerały chemiczne i do produkcji nawozów
Kod PKWiU: 31.00.12 - Meble do siedzenia o konstrukcji głównie drewnianej