03.00.21.0 Ryby morskie, żywe, świeże lub schłodzone, niehodowane, nadające się do spożycia przez ludzi
Nadrzędne kody PKWiU
Kod PKWiU: 03.00.21 - Ryby morskie, żywe, świeże lub schłodzone, niehodowane, nadające się do spożycia przez ludzi
Kod PKWiU 03.00.21.0 odpowiada następującym kodom nomenklatury scalonej CN:
Polska Klasyfikacja Towarów i Usług to system klasyfikacji wyrobów i usług określnych m.in. kodem 03.00.21.0. W takim katalogu produkty uporządkowane są względem sekcji, działów, grup, klas, kategorii, podkategorii i pozycji.
Nomenklatura scalona (CN) jest natomiast usystematyzowaną klasyfikacją towarów wykorzystywaną w Unii Europejskiej. Rozszerza również Zharmonizowany System Oznaczania Towarów (Harmonized System HS) wykorzystywany w większości krajów na całym świecie. Służy przede wszystkim do określenia wspólnej taryfy celnej w krajach UE. Składa się z ośmiu cyfr.
Kod CN: 0301 91 10 - Pstrąg "Oncorhynchus apache i Oncorhynchus chrysogaster", żywy
Kod CN: 0301 91 90 - Pstrąg i troć "Salmo trutta, Oncorhynchus mykiss, Oncorhynchus clarki, Oncorhynchus aguabonita, Oncorhynchus gilae", żywe
Kod CN: 0301 95 00 - Tuńczyk południowy (makoja) "Thunnus maccoyii", żywy
Kod CN: 0301 99 85 - Ryby morskie żywe (z wył. ryb ozdobnych, pstrąga i troci [Salmo trutta, Oncorhynchus mykiss, Oncorhynchus clarki, Oncorhynchus aguabonita, Oncorhynchus gilae, Oncorhynchus apache i Oncorhynchus chrysogaster], węgorza [Anguilla spp.], tuńczyka błękitnopłetwego [Thunnus thynnus], tuńczyka południowego (makoja) [Thunnus maccoyii])
Kod CN: 0302 11 10 - Pstrąg "Oncorhynchus apache lub Oncorhynchus chrysogaster", świeży lub schłodzony
Kod CN: 0302 11 20 - Pstrąg z gatunku "Oncorhynchus mykiss", z głowami i skrzelami, wypatroszony, o masie > 1,2 kg każdy, lub pozbawiony głowy, oskrobany i wypatroszony, o masie większej > niż 1 kg każdy, świeży lub schłodzony
Kod CN: 0302 11 80 - Pstrągi i trocie "Salmo trutta, Oncorhynchus mykiss, Oncorhynchus clarki, Oncorhynchus aguabonita, Oncorhynchus gilae" (z wył. Z gatunku "Oncorhynchus mykiss", z głowami i skrzelami, wypatroszone, o masie > 1,2 kg każdy, lub pozbawione głowy, oskrobane i wypatroszone, o masie większej > niż 1 kg każdy), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0302 14 00 - Łosoś atlantycki (Salmo salar) i głowacica (Hucho hucho)
Kod CN: 0302 19 00 - Łososiowate (z wył. pstrąga i troci [Salmo trutta, Oncorhynchus mykiss, Oncorhynchus clarki, Oncorhynchus aguabonita, Oncorhynchus gilae, Oncorhynchus apache i Oncorhynchus chrysogaster], łososia pacyficznego [Oncorhynchus nerka, Oncorhynchus gorbuscha, Oncorhynchus keta, Oncorhynchus tschawytscha, Oncorhynchus kisutch, Oncorhynchus masou i Oncorhynchus rhodurus], łososia atlantyckiego "Salmo salar" i głowacicy "Hucho hucho"), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0302 21 10 - Halibut niebieski "Reinhardtius hippoglossoides", świeży lub schłodzony
Kod CN: 0302 21 30 - Halibut biały "Hippoglossus hippoglossus", świeży lub schłodzony
Kod CN: 0302 21 90 - Halibut pacyficzny "Hippoglossus stenolepis", świeży lub schłodzony
Kod CN: 0302 22 00 - Gładzica "Pleuronectes platessa", świeża lub schłodzona
Kod CN: 0302 23 00 - Sola "Solea spp.", świeża lub schłodzona
Kod CN: 0302 24 00 - Turbot i skarp (Psetta maxima)
Kod CN: 0302 29 10 - Smuklica "Lepidorhombus spp.", świeża lub schłodzona
Kod CN: 0302 29 80 - Płastugi "Pleuronectidae, Bothidae, Cynoglossidae, Soleidae, Scophthalmidae i Citharidae" (z wył. halibuta niebieskiego, halibuta białego i halibuta pacyficznego, gładzicy, soli, smuklicy, turbota i skarpa (Psetta maxima)), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0302 31 10 - Albakora lub tuńczyk biały "Thunnus alalunga", świeże lub schłodzone, do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604
Kod CN: 0302 31 90 - Albakora lub tuńczyk biały "Thunnus alalunga", świeże lub schłodzone (z wył. do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604)
Kod CN: 0302 32 10 - Tuńczyk żółtopłetwy "Thunnus albacares", świeży lub schłodzony, do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604
Kod CN: 0302 32 90 - Tuńczyk żółtopłetwy "Thunnus albacares", świeży lub schłodzony (z wył. do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604)
Kod CN: 0302 33 10 - Latający lub paskowany bonito, świeży lub schłodzony, do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604
Kod CN: 0302 33 90 - Latający lub paskowany bonito, świeży lub schłodzony (z wył. do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604)
Kod CN: 0302 34 10 - Opastun "Thunnus obesus", świeży lub schłodzony, do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604
Kod CN: 0302 34 90 - Opastun "Thunnus obesus", świeży lub schłodzony (z wył. do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604)
Kod CN: 0302 35 11 - Tuńczyk błękitnopłetwy atlantycki (Thunnus thynnus), świeży lub schłodzony, do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604
Kod CN: 0302 35 19 - Tuńczyk błękitnopłetwy atlantycki (Thunnus thynnus), świeży lub schłodzony (z wył. do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604)
Kod CN: 0302 35 91 - Tuńczyk błękitnopłetwy pacyficzny (Thunnus orientalis), świeży lub schłodzony, do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604
Kod CN: 0302 35 99 - Tuńczyk błękitnopłetwy pacyficzny (Thunnus orientalis), świeży lub schłodzony (z wył. do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604)
Kod CN: 0302 36 10 - Tuńczyk południowy [makoja] "Thunnus maccoyii", świeży lub schłodzony, do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604
Kod CN: 0302 36 90 - Tuńczyk południowy [makoja] "Thunnus maccoyii", świeży lub schłodzony (z wył. do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604)
Kod CN: 0302 39 20 - Tuńczyki z rodzaju "Thunnus" (z wył. Thunnus alalunga, Thunnus albacares, Thunnus obesus, Thunnus thynnus, Thunnus orientalis i Thunnus maccoyii), świeże lub schłodzone, do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604
Kod CN: 0302 39 80 - Tuńczyki z rodzaju "Thunnus" (z wył. tuńczyków do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604 i Thunnus alalunga, Thunnus albacares, Thunnus obesus, Thunnus thynnus, Thunnus orientalis i Thunnus maccoyii), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0302 41 00 - Śledzie "Clupea harengus, Clupea pallasii", świeże lub schłodzone
Kod CN: 0302 42 00 - Sardele (Engraulis spp.), świeża lub schłodzona
Kod CN: 0302 43 10 - Sardynki "Sardina pilchardus", świeże lub schłodzone
Kod CN: 0302 43 30 - Sardynki "Sardinops spp." i sardynela "Sardinella spp.", świeże lub schłodzone
Kod CN: 0302 43 90 - Brisling lub szprot "Sprattus sprattus", świeży lub schłodzony
Kod CN: 0302 44 00 - Makrele "Scomber scombrus, Scomber australasicus, Scomber japonicus", świeże lub schłodzone
Kod CN: 0302 45 10 - Ostrobok pospolity (Trachurus trachurus), świeży lub schłodzony
Kod CN: 0302 45 30 - Ostrobok chilijski (Trachurus murphyi), świeży lub schłodzony
Kod CN: 0302 45 90 - Ostroboki (Trachurus spp.), świeże lub schłodzone (z wył. ostroboka pospolitego i chilijskiego)
Kod CN: 0302 46 00 - Rachica (Rachycentron canadum), świeża lub schłodzona
Kod CN: 0302 47 00 - Włócznik "Xiphias gladius", świeży lub schłodzony
Kod CN: 0302 49 11 - Tunek wschodni (Euthynnus affinis), świeży lub schłodzony, do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604
Kod CN: 0302 49 19 - Tunek wschodni (Euthynnus affinis), świeży lub schłodzony (z wył. do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604)
Kod CN: 0302 51 10 - Dorsz "Gadus morhua, świeży lub schłodzony
Kod CN: 0302 51 90 - Dorsz "Gadus ogac, Gadus macrocephalus", świeży lub schłodzony
Kod CN: 0302 52 00 - Łupacz (plamiak) "Melanogrammus aeglefinus", świeży lub schłodzony
Kod CN: 0302 53 00 - Czarniak "Pollachius virens", świeży lub schłodzony
Kod CN: 0302 54 11 - Morszczuk kapski (shallow-water hake) (Merluccius capensis) i morszczuk głębokowodny (Merluccius paradoxus), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0302 54 15 - Morszczuk australijski "Merluccius australis", świeży lub schłodzony
Kod CN: 0302 54 19 - Morszczuki (Merluccius spp.), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0302 54 90 - Widłaki (Urophycis spp.), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0302 55 00 - Mintaj "Theragra chalcogramma", świeży lub schłodzony
Kod CN: 0302 56 00 - Błękitek "Micromesistius poutassou, Micromesistius australis), świeży lub schłodzony
Kod CN: 0302 59 10 - Ryby z gatunku Boreogadus saida, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0302 59 20 - Witlinek (Merlangius merlangus), świeży lub schłodzony
Kod CN: 0302 59 30 - Rdzawiec (Pollachius pollachius), świeży lub schłodzony
Kod CN: 0302 59 40 - Molwy (Molva spp.), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0302 59 90 - Ryby z rodzin Bregmacerotidae, Euclichthyidae, Gadidae, Macrouridae, Melanonidae, Merlucciidae, Moridae i Muraenolepididae (z wył. dorsza, łupacza, czarniaka, morszczuka i widłaka, mintaja, błękitka, z gatunku Boreogadus saida, witlinka, rdzawca i malwy), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0302 81 15 - Koleń (Squalus acanthias) i rekinki (Scyliorhinus spp.) , świeże lub schłodzone
Kod CN: 0302 81 30 - Żarłacz śledziowy (Lamna nasus), świeży lub schłodzony
Kod CN: 0302 81 40 - Żarłacz błękitny (Prionace glauca), świeży lub schłodzony
Kod CN: 0302 81 80 - Koleń i pozostałe rekiny, świeże lub schłodzone (z wył. kolenia (Squalus acanthias) i rekinków (Scyliorhinus spp.), żarłacza śledziowego (Lamna nasus) i żarłacza błękitnego (Prionace glauca))
Kod CN: 0302 82 00 - Rajowate (Rajidae), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0302 83 00 - Antary (Dissostichus spp.), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0302 84 10 - Ryby z gatunku Dicentrarchus labrax, świeże lub schłodzone
Kod CN: 0302 84 90 - Ryby z rodzaju Dicentrarchus (z wył. ryb z gatunku Dicentrarchus labrax), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0302 85 10 - Kielec (właściwy) i morlesze (Dentex dentex i Pagellus spp.), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0302 85 30 - Dorada (sparus złotogłowy) (Sparus aurata), świeża lub schłodzona
Kod CN: 0302 85 90 - Prażmowate (Sparidae) (z wył. kielca (właściwego) i morlesza (Dentex dentex i Pagellus spp.) i dorady), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0302 89 21 - Ryby z rodzaju Euthynnus, świeże lub schłodzone, do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604 (z wył. latającego lub paskowanego bonito i tunka wschodniego)
Kod CN: 0302 89 29 - Ryby z rodzaju Euthynnus, świeże lub schłodzone (z wył. latającego lub paskowanego bonito i tunka wschodniego, i do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604)
Kod CN: 0302 89 31 - Karmazyny z gatunku "Sebastes marinus", świeże lub schłodzone
Kod CN: 0302 89 39 - Karmazyny (Sebastes spp.) , świeże lub schłodzone (z wył. z gatunku Sebastes marinus)
Kod CN: 0302 89 40 - Bramy (Brama spp.), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0302 89 50 - Żabnice (Lophius spp.), świeże lub schłodzone
Kod CN: 0302 89 60 - Kinglip chilijski (Genypterus blacodes), świeży lub schłodzony
Kod CN: 0302 89 90 - Ryby, świeże lub schłodzone, gdzie indziej niesklasyfikowane
Sprawdź inne kody PKWiU
Kod PKWiU: 72.19.2 - USŁUGI W ZAKRESIE BADAŃ NAUKOWYCH I PRAC ROZWOJOWYCH W DZIEDZINIE CHEMII I BIOLOGII
Kod PKWiU: 47.00.23 - Sprzedaż detaliczna homogenizowanych wyrobów spożywczych i żywności dietetycznej
Kod PKWiU: 46.69.13 - Sprzedaż hurtowa urządzeń podnoszących i urządzeń transportu bliskiego
Kod PKWiU: 14.12.9 - Usługi podwykonawców związane z produkcją odzieży roboczej
Kod PKWiU: 95.21 - USŁUGI NAPRAWY I KONSERWACJI ELEKTRONICZNEGO SPRZĘTU POWSZECHNEGO UŻYTKU
Kod PKWiU: 50.10.20 - Wynajem pasażerskich statków morskich i przybrzeżnych, z załogą
Kod PKWiU: 20.14.61.0 - Związki z aldehydową grupą funkcyjną
Kod PKWiU: 59.13.1 - USŁUGI ZWIĄZANE Z DYSTRYBUCJĄ I UDZIELANIEM LICENCJI NA KORZYSTANIE Z PRAW DO FILMÓW KINOWYCH, NAGRAŃ WIDEO I PROGRAMÓW TELEWIZYJNYCH
Kod PKWiU: 59.20 - USŁUGI W ZAKRESIE NAGRAŃ DŹWIĘKOWYCH I MUZYCZNYCH
Kod PKWiU: 28.92.22.0 - Równiarki i niwelatory samobieżne; zgarniarki samobieżne