03.00.21.0 Ryby morskie, żywe, świeże lub schłodzone, niehodowane, nadające się do spożycia przez ludzi
Nadrzędne kody PKWiU
-
Kod PKWiU: 03.00.21 - Ryby morskie, żywe, świeże lub schłodzone, niehodowane, nadające się do spożycia przez ludzi
Kod PKWiU 03.00.21.0 odpowiada następującym kodom nomenklatury scalonej CN:
-
Kod CN: 0301 91 10 - Pstrąg "Oncorhynchus apache i Oncorhynchus chrysogaster", żywy
-
Kod CN: 0301 91 90 - Pstrąg i troć "Salmo trutta, Oncorhynchus mykiss, Oncorhynchus clarki, Oncorhynchus aguabonita, Oncorhynchus gilae", żywe
-
Kod CN: 0301 94 10 - Atlantycki tuńczyk błękitnopłetwy (Thunnus thynnus), żywy
-
Kod CN: 0301 94 90 - Pacyficzny tuńczyk błękitnopłetwy (Thunnus orientalis), żywy
-
Kod CN: 0301 95 00 - Tuńczyk południowy (makoja) "Thunnus maccoyii", żywy
-
Kod CN: 0301 99 85 - Ryby morskie żywe (z wył. ryb ozdobnych, pstrąga i troci [Salmo trutta, Oncorhynchus mykiss, Oncorhynchus clarki, Oncorhynchus aguabonita, Oncorhynchus gilae, Oncorhynchus apache i Oncorhynchus chrysogaster], węgorza [Anguilla spp.], tuńczyka błękitnopłetwego [Thunnus thynnus], tuńczyka południowego (makoja) [Thunnus maccoyii])
-
Kod CN: 0302 11 10 - Pstrąg "Oncorhynchus apache lub Oncorhynchus chrysogaster", świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0302 11 20 - Pstrąg z gatunku "Oncorhynchus mykiss", z głowami i skrzelami, wypatroszony, o masie > 1,2 kg każdy, lub pozbawiony głowy, oskrobany i wypatroszony, o masie większej > niż 1 kg każdy, świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0302 11 80 - Pstrągi i trocie "Salmo trutta, Oncorhynchus mykiss, Oncorhynchus clarki, Oncorhynchus aguabonita, Oncorhynchus gilae" (z wył. Z gatunku "Oncorhynchus mykiss", z głowami i skrzelami, wypatroszone, o masie > 1,2 kg każdy, lub pozbawione głowy, oskrobane i wypatroszone, o masie większej > niż 1 kg każdy), świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 13 00 - Łososie pacyficzne (Oncorhynchus nerka, Oncorhynchus gorbuscha, Oncorhynchus keta, Oncorhynchus tschawytscha, Oncorhynchus kisutch, Oncorhynchus masou i Oncorhynchus rhodorus)
-
Kod CN: 0302 14 00 - Łosoś atlantycki (Salmo salar) i głowacica (Hucho hucho)
-
Kod CN: 0302 19 00 - Łososiowate (z wył. pstrąga i troci [Salmo trutta, Oncorhynchus mykiss, Oncorhynchus clarki, Oncorhynchus aguabonita, Oncorhynchus gilae, Oncorhynchus apache i Oncorhynchus chrysogaster], łososia pacyficznego [Oncorhynchus nerka, Oncorhynchus gorbuscha, Oncorhynchus keta, Oncorhynchus tschawytscha, Oncorhynchus kisutch, Oncorhynchus masou i Oncorhynchus rhodurus], łososia atlantyckiego "Salmo salar" i głowacicy "Hucho hucho"), świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 21 10 - Halibut niebieski "Reinhardtius hippoglossoides", świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0302 21 30 - Halibut biały "Hippoglossus hippoglossus", świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0302 21 90 - Halibut pacyficzny "Hippoglossus stenolepis", świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0302 22 00 - Gładzica "Pleuronectes platessa", świeża lub schłodzona
-
Kod CN: 0302 23 00 - Sola "Solea spp.", świeża lub schłodzona
-
Kod CN: 0302 24 00 - Turbot i skarp (Psetta maxima)
-
Kod CN: 0302 29 10 - Smuklica "Lepidorhombus spp.", świeża lub schłodzona
-
Kod CN: 0302 29 80 - Płastugi "Pleuronectidae, Bothidae, Cynoglossidae, Soleidae, Scophthalmidae i Citharidae" (z wył. halibuta niebieskiego, halibuta białego i halibuta pacyficznego, gładzicy, soli, smuklicy, turbota i skarpa (Psetta maxima)), świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 31 10 - Albakora lub tuńczyk biały "Thunnus alalunga", świeże lub schłodzone, do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604
-
Kod CN: 0302 31 90 - Albakora lub tuńczyk biały "Thunnus alalunga", świeże lub schłodzone (z wył. do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604)
-
Kod CN: 0302 32 10 - Tuńczyk żółtopłetwy "Thunnus albacares", świeży lub schłodzony, do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604
-
Kod CN: 0302 32 90 - Tuńczyk żółtopłetwy "Thunnus albacares", świeży lub schłodzony (z wył. do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604)
-
Kod CN: 0302 33 10 - Latający lub paskowany bonito, świeży lub schłodzony, do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604
-
Kod CN: 0302 33 90 - Latający lub paskowany bonito, świeży lub schłodzony (z wył. do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604)
-
Kod CN: 0302 34 10 - Opastun "Thunnus obesus", świeży lub schłodzony, do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604
-
Kod CN: 0302 34 90 - Opastun "Thunnus obesus", świeży lub schłodzony (z wył. do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604)
-
Kod CN: 0302 35 11 - Tuńczyk błękitnopłetwy atlantycki (Thunnus thynnus), świeży lub schłodzony, do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604
-
Kod CN: 0302 35 19 - Tuńczyk błękitnopłetwy atlantycki (Thunnus thynnus), świeży lub schłodzony (z wył. do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604)
-
Kod CN: 0302 35 91 - Tuńczyk błękitnopłetwy pacyficzny (Thunnus orientalis), świeży lub schłodzony, do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604
-
Kod CN: 0302 35 99 - Tuńczyk błękitnopłetwy pacyficzny (Thunnus orientalis), świeży lub schłodzony (z wył. do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604)
-
Kod CN: 0302 36 10 - Tuńczyk południowy [makoja] "Thunnus maccoyii", świeży lub schłodzony, do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604
-
Kod CN: 0302 36 90 - Tuńczyk południowy [makoja] "Thunnus maccoyii", świeży lub schłodzony (z wył. do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604)
-
Kod CN: 0302 39 20 - Tuńczyki z rodzaju "Thunnus" (z wył. Thunnus alalunga, Thunnus albacares, Thunnus obesus, Thunnus thynnus, Thunnus orientalis i Thunnus maccoyii), świeże lub schłodzone, do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604
-
Kod CN: 0302 39 80 - Tuńczyki z rodzaju "Thunnus" (z wył. tuńczyków do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604 i Thunnus alalunga, Thunnus albacares, Thunnus obesus, Thunnus thynnus, Thunnus orientalis i Thunnus maccoyii), świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 41 00 - Śledzie "Clupea harengus, Clupea pallasii", świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 42 00 - Sardele (Engraulis spp.), świeża lub schłodzona
-
Kod CN: 0302 43 10 - Sardynki "Sardina pilchardus", świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 43 30 - Sardynki "Sardinops spp." i sardynela "Sardinella spp.", świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 43 90 - Brisling lub szprot "Sprattus sprattus", świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0302 44 00 - Makrele "Scomber scombrus, Scomber australasicus, Scomber japonicus", świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 45 10 - Ostrobok pospolity (Trachurus trachurus), świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0302 45 30 - Ostrobok chilijski (Trachurus murphyi), świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0302 45 90 - Ostroboki (Trachurus spp.), świeże lub schłodzone (z wył. ostroboka pospolitego i chilijskiego)
-
Kod CN: 0302 46 00 - Rachica (Rachycentron canadum), świeża lub schłodzona
-
Kod CN: 0302 47 00 - Włócznik "Xiphias gladius", świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0302 49 11 - Tunek wschodni (Euthynnus affinis), świeży lub schłodzony, do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604
-
Kod CN: 0302 49 19 - Tunek wschodni (Euthynnus affinis), świeży lub schłodzony (z wył. do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604)
-
Kod CN: 0302 49 90 - Kanagurty (Rastrelliger spp.), makrele królewskie (Scomberomorus spp.), karanksy (Caranx spp.), błyszczyki (Pampus spp.), sajra (Cololabis saira), trzogony (Decapterus spp.), gromadnik, kapelan (Mallotus villosus), pelamida (Sarda spp.), marliny, żaglice, żaglicowate (Istiophoridae), świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 51 10 - Dorsz "Gadus morhua, świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0302 51 90 - Dorsz "Gadus ogac, Gadus macrocephalus", świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0302 52 00 - Łupacz (plamiak) "Melanogrammus aeglefinus", świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0302 53 00 - Czarniak "Pollachius virens", świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0302 54 11 - Morszczuk kapski (shallow-water hake) (Merluccius capensis) i morszczuk głębokowodny (Merluccius paradoxus), świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 54 15 - Morszczuk australijski "Merluccius australis", świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0302 54 19 - Morszczuki (Merluccius spp.), świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 54 90 - Widłaki (Urophycis spp.), świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 55 00 - Mintaj "Theragra chalcogramma", świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0302 56 00 - Błękitek "Micromesistius poutassou, Micromesistius australis), świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0302 59 10 - Ryby z gatunku Boreogadus saida, świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 59 20 - Witlinek (Merlangius merlangus), świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0302 59 30 - Rdzawiec (Pollachius pollachius), świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0302 59 40 - Molwy (Molva spp.), świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 59 90 - Ryby z rodzin Bregmacerotidae, Euclichthyidae, Gadidae, Macrouridae, Melanonidae, Merlucciidae, Moridae i Muraenolepididae (z wył. dorsza, łupacza, czarniaka, morszczuka i widłaka, mintaja, błękitka, z gatunku Boreogadus saida, witlinka, rdzawca i malwy), świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 81 15 - Koleń (Squalus acanthias) i rekinki (Scyliorhinus spp.) , świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 81 30 - Żarłacz śledziowy (Lamna nasus), świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0302 81 40 - Żarłacz błękitny (Prionace glauca), świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0302 81 80 - Koleń i pozostałe rekiny, świeże lub schłodzone (z wył. kolenia (Squalus acanthias) i rekinków (Scyliorhinus spp.), żarłacza śledziowego (Lamna nasus) i żarłacza błękitnego (Prionace glauca))
-
Kod CN: 0302 82 00 - Rajowate (Rajidae), świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 83 00 - Antary (Dissostichus spp.), świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 84 10 - Ryby z gatunku Dicentrarchus labrax, świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 84 90 - Ryby z rodzaju Dicentrarchus (z wył. ryb z gatunku Dicentrarchus labrax), świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 85 10 - Kielec (właściwy) i morlesze (Dentex dentex i Pagellus spp.), świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 85 30 - Dorada (sparus złotogłowy) (Sparus aurata), świeża lub schłodzona
-
Kod CN: 0302 85 90 - Prażmowate (Sparidae) (z wył. kielca (właściwego) i morlesza (Dentex dentex i Pagellus spp.) i dorady), świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 89 21 - Ryby z rodzaju Euthynnus, świeże lub schłodzone, do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604 (z wył. latającego lub paskowanego bonito i tunka wschodniego)
-
Kod CN: 0302 89 29 - Ryby z rodzaju Euthynnus, świeże lub schłodzone (z wył. latającego lub paskowanego bonito i tunka wschodniego, i do przemysłowej produkcji wyrobów objętych pozycją 1604)
-
Kod CN: 0302 89 31 - Karmazyny z gatunku "Sebastes marinus", świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 89 39 - Karmazyny (Sebastes spp.) , świeże lub schłodzone (z wył. z gatunku Sebastes marinus)
-
Kod CN: 0302 89 40 - Bramy (Brama spp.), świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 89 50 - Żabnice (Lophius spp.), świeże lub schłodzone
-
Kod CN: 0302 89 60 - Kinglip chilijski (Genypterus blacodes), świeży lub schłodzony
-
Kod CN: 0302 89 90 - Ryby, świeże lub schłodzone, gdzie indziej niesklasyfikowane
Sprawdź inne kody PKWiU
-
Kod PKWiU: 28.22.12.0 - Windy kopalniane; wciągarki zaprojektowane specjalnie do pracy pod powierzchnią ziemi; pozostałe wciągarki; przyciągarki
-
Kod PKWiU: 08 - POZOSTAŁE PRODUKTY GÓRNICTWA I WYDOBYWANIA
-
Kod PKWiU: 23.52.10 - Wapno palone, wapno gaszone i wapno hydrauliczne
-
Kod PKWiU: 20.13.43.0 - Węglany
-
Kod PKWiU: 30.20.2 - WAGONY OSOBOWE, TOWAROWE LUB TRANSPORTOWE, KOLEJOWE LUB TRAMWAJOWE, O NAPĘDZIE WŁASNYM, Z WYŁĄCZENIEM SZYNOWYCH POJAZDÓW NAPRAWCZYCH LUB SERWISOWYCH
-
Kod PKWiU: 46.49.12.0 - Sprzedaż hurtowa wyrobów z wikliny, korka, wyrobów bednarskich i pozostałych wyrobów z drewna
-
Kod PKWiU: 29.31.21 - Świece zapłonowe; iskrowniki; prądnice iskrownikowe; magnetyczne koła zamachowe; rozdzielacze; cewki zapłonowe
-
Kod PKWiU: 46.69.14 - Sprzedaż hurtowa maszyn przeznaczonych do produkcji żywności, napojów i wyrobów tytoniowych
-
Kod PKWiU: 47.00.63.0 - Sprzedaż detaliczna materiałów piśmiennych
-
Kod PKWiU: 29.20.10.0 - Nadwozia do pojazdów silnikowych