Mapa strony - Kody PKWiU, CN, GTU
Strona: 100
-
Kod CN 0406 90 86 - Ser, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 47% ale <= 52% masy, gdzie indziej niesklasyfikowany
-
Kod CN 0406 90 89 - Ser, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 52% ale <= 62% masy, gdzie indziej niesklasyfikowany
-
Kod CN 0406 90 92 - Ser, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 62% ale <= 72% masy, gdzie indziej niesklasyfikowany
-
Kod CN 0406 90 93 - Ser, o zawartości tłuszczu <= 40% masy i o zawartości wody, w substancji beztłuszczowej > 72% masy, gdzie indziej niesklasyfikowany
-
Kod CN 0406 90 99 - Ser, o zawartości tłuszczu > 40% masy, gdzie indziej niesklasyfikowany
-
Kod CN 0407 - Jaja ptasie w skorupkach, świeże, zakonserwowane lub gotowane
-
Kod CN 0407 11 00 - Zapłodnione jaja do inkubacji, ptactwa z gatunku Gallus domesticus
-
Kod CN 0407 19 - Zapłodnione jaja do inkubacji (z wył. ptactwa z gatunku Gallus domesticus)
-
Kod CN 0407 19 11 - Zapłodnione jaja do inkubacji, indycze lub gęsie
-
Kod CN 0407 19 19 - Zapłodnione jaja do inkubacji (z wył. indyczych lub gęsich)
-
Kod CN 0407 19 90 - Zapłodnione jaja ptasie do inkubacji (z wył. drobiu)
-
Kod CN 0407 21 00 - Jaja ptactwa z gatunku Gallus domesticus, w skorupkach, świeże (z wył. zapłodnionych jaj do inkubacji )
-
Kod CN 0407 29 - Jaja ptasie, w skorupkach, świeże (z wył. z gatunku Gallus domesticus i zapłodnionych jaj do inkubacji )
-
Kod CN 0407 29 10 - Jaja drobiu, w skorupkach, świeże (z wył. z gatunku Gallus domesticus i zapłodnionych jaj do inkubacji )
-
Kod CN 0407 29 90 - Jaja ptasie, w skorupkach, świeże (z wył. z drobiu i zapłodnionych jaj do inkubacji)
-
Kod CN 0407 90 - Jaja ptasie, w skorupkach, zakonserwowane lub gotowane
-
Kod CN 0407 90 10 - Jaja drobiu, w skorupkach, zakonserwowane lub gotowane
-
Kod CN 0407 90 90 - Jaja ptasie, w skorupkach, zakonserwowane lub gotowane (z wył. drobiu)
-
Kod CN 0408 - Jaja ptasie bez skorupek i żółtka jaj, świeże, suszone, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, zamrożone lub inaczej zakonserwowane, nawet zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego
-
Kod CN 0408 11 - Żółtka jaj suszone, nawet słodzone
-
Kod CN 0408 11 20 - Żółtka jaj suszone, nienadające się do spożycia przez ludzi, nawet zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego
-
Kod CN 0408 11 80 - Żółtka jaj suszone, nadające się do spożycia przez ludzi, nawet zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego
-
Kod CN 0408 19 - Żółtka jaj suszone, świeże, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, zamrożone lub inaczej zakonserwowane, nawet słodzone (z wył. suszonych)
-
Kod CN 0408 19 20 - Żółtka jaj suszone, świeże, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, zamrożone lub inaczej zakonserwowane, nawet zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego, nienadające się do spożycia przez ludzi (z wył. suszonych)
-
Kod CN 0408 19 81 - Żółtka jaj, ciekłe, nadające się do spożycia przez ludzi, nawet zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego
-
Kod CN 0408 19 89 - Żółtka jaj (inne niż ciekłe), zamrożone lub inaczej zakonserwowane, nadające się do spożycia przez ludzi, nawet zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego (z wył. suszonych)
-
Kod CN 0408 91 - Jaja ptasie suszone, nie w skorupkach, nawet słodzone (z wył. żółtek jaj)
-
Kod CN 0408 91 20 - Jaja ptasie suszone, nie w skorupkach, nawet zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego, nienadające się do spożycia przez ludzi (z wył. żółtek jaj)
-
Kod CN 0408 91 80 - Jaja ptasie suszone, nie w skorupkach, nawet zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego, nadające się do spożycia przez ludzi (z wył. żółtek jaj)
-
Kod CN 0408 99 - Jaja ptasie, nie w skorupkach, świeże, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, zamrożone lub inaczej zakonserwowane, nawet słodzone (z wył. suszonych)
-
Kod CN 0408 99 20 - Jaja ptasie, nie w skorupkach, świeże, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, zamrożone lub inaczej zakonserwowane, nawet zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego, nie nadające się do spożycia przez ludzi (z wył. suszonych i żółtek jaj)
-
Kod CN 0408 99 80 - Jaja ptasie, nie w skorupkach, świeże, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, zamrożone lub inaczej zakonserwowane, nawet zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego, nadające się do spożycia przez ludzi (z wył. suszonych i żółtek jaj)
-
Kod CN 0409 00 00 - Miód naturalny
-
Kod CN 0410 00 00 - Jadalne produkty pochodzenia zwierzęcego, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone
-
Kod CN DZIAŁ 5 - PRODUKTY POCHODZENIA ZWIERZĘCEGO, GDZIE INDZIEJ NIEWYMIENIONE ANI NIEWŁĄCZONE
-
Kod CN 0501 00 00 - Włosy ludzkie nieobrobione, nawet myte lub odtłuszczone; odpadki ludzkich włosów
-
Kod CN 0502 - Szczecina i sierść świń lub dzików; sierść borsuka i pozostała sierść do wyrobu szczotek i pędzli; odpadki takiej szczeciny lub sierści
-
Kod CN 0502 10 00 - Szczecina i sierść świń lub dzików oraz odpadki szczeciny lub sierści
-
Kod CN 0502 90 00 - Sierść borsuka i pozostała sierść do wyrobu szczotek i pędzli i odpadki takiej szczeciny lub sierści
-
Kod CN 0504 00 00 - Jelita, pęcherze i żołądki zwierząt (z wyjątkiem rybich), całe i w kawałkach, świeże, schłodzone, zamrożone, solone, w solance, suszone lub wędzone
-
Kod CN 0505 - Skóry i pozostałe części ptaków z ich piórami lub puchem, pióra i części piór (nawet z przystrzyżonymi końcami) oraz puch, nie bardziej obrobione niż oczyszczone, zdezynfekowane lub zakonserwowane; proszek i odpadki piór lub części piór
-
Kod CN 0505 10 - Pióra, w rodzaju stosowanych do wypychania i puch, nie bardziej obrobione niż oczyszczone, zdezynfekowane lub zakonserwowane
-
Kod CN 0505 10 10 - Pióra surowe, w rodzaju stosowanych do wypychania i puch, nawet odkurzone, zdezynfekowane lub wstępnie oczyszczone
-
Kod CN 0505 10 90 - Pióra, w rodzaju stosowanych do wypychania i puch, całkowicie oczyszczone i zakonserwowane
-
Kod CN 0505 90 00 - Skóry i pozostałe części ptaków z ich piórami lub puchem, pióra i części piór, nawet z przystrzyżonymi końcami, nie bardziej obrobione niż oczyszczone, zdezynfekowane lub zakonserwowane; proszek i odpadki piór lub części piór (z wył. piór i puchu stosowanych do wypychania)
-
Kod CN 0506 - Kości i rdzenie rogów, nieobrobione, odtłuszczone, wstępnie przygotowane (z wył. przyciętych do nadania kształtu), poddane działaniu kwasu lub odżelatynowane; proszek i odpadki tych produktów
-
Kod CN 0506 10 00 - Osseina i kości poddane działaniu kwasu
-
Kod CN 0506 90 00 - Kości i rdzenie rogów, i proszek i odpadki tych produktów, nieobrobione, odtłuszczone, wstępnie przygotowane (z wył. osseiny i kości poddanych działaniu kwasu, i przyciętych do nadania kształtu)
-
Kod CN 0507 - Kość słoniowa, skorupy żółwiowe, fiszbiny i frędzle, rogi, rogi jelenie, kopyta, paznokcie, szpony, pazury i dzioby, nieobrobione lub wstępnie przygotowane, ale nieprzycięte dla nadania kształtu; proszek i odpadki tych produktów
-
Kod CN 0507 10 00 - Kość słoniowa, nieobrobione lub wstępnie przygotowane, jej proszek i odpadki (z wył. przyciętych dla nadania kształtu)
-
Kod CN 0507 90 00 - Skorupy żółwiowe, fiszbiny i frędzle, rogi, rogi jelenie, kopyta, paznokcie, szpony, pazury i dzioby, nieobrobione lub wstępnie przygotowane, ich proszek i odpadki (z wył. przyciętych do nadania kształtu i kości słoniowej)
-
Kod CN 0508 00 00 - Koral i podobne materiały, nieobrobione lub wstępnie przygotowane, ale nieobrobione inaczej; skorupy mięczaków, skorupiaków lub szkarłupni i kości sepii, nieobrobione lub wstępnie przygotowane, ale nieprzycięte dla nadania kształtu, proszek i ich odpadki
-
Kod CN 0510 00 00 - Ambra szara, strój bobrowy, cybet i piżmo; kantarydyna; żółć, nawet suszona; gruczoły i pozostałe produkty zwierzęce stosowane do przygotowania produktów farmaceutycznych, świeże, schłodzone, zamrożone lub inaczej tymczasowo zakonserwowane
-
Kod CN 0511 - Produkty pochodzenia zwierzęcego, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone; martwe zwierzęta dowolnego rodzaju, nienadające się do spożycia przez ludzi
-
Kod CN 0511 10 00 - Nasienie bydlęce
-
Kod CN 0511 91 - Produkty z ryb lub skorupiaków, mięczaków lub pozostałych bezkręgowców wodnych; martwe ryby, skorupiaki, mięczaki lub pozostałe bezkręgowce wodne nienadające się do spożycia przez ludzi
-
Kod CN 0511 91 10 - Odpadki rybne
-
Kod CN 0511 91 90 - Produkty z ryb lub skorupiaków, mięczaków lub pozostałych bezkręgowców wodnych (z wył. odpadków rybnych); martwe ryby, skorupiaki, mięczaki lub pozostałe bezkręgowce wodne nienadające się do spożycia przez ludzi
-
Kod CN 0511 99 - Produkty pochodzenia zwierzęcego, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone, martwe zwierzęta, nienadające się do spożycia przez ludzi (z wył. ryb, skorupiaków, mięczaków lub pozostałych bezkręgowców wodnych)
-
Kod CN 0511 99 10 - Ścięgna pochodzenia zwierzęcego, ścinki i podobne odpady surowych skór lub skórek
-
Kod CN 0511 99 31 - Gąbki naturalne surowe pochodzenia zwierzęcego
-
Kod CN 0511 99 39 - Gąbki naturalne pochodzenia zwierzęcego (z wył. surowych)
-
Kod CN 0511 99 85 - Produkty pochodzenia zwierzęcego, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone; martwe zwierzęta, nienadające się do spożycia przez ludzi (z wył. ryb, skorupiaków, mięczaków lub pozostałych bezkręgowców wodnych)
-
Kod CN SEKCJA II - PRODUKTY POCHODZENIA ROŚLINNEGO
-
Kod CN DZIAŁ 6 - DRZEWA ŻYWE I POZOSTAŁE ROŚLINY; BULWY, KORZENIE I PODOBNE; KWIATY CIĘTE I LIŚCIE OZDOBNE
-
Kod CN 0601 - Cebulki, bulwy, korzenie bulwiaste, pędy podziemne korony i kłącza, w stanie uśpienia roślin, wegetacji lub kwitnienia; rośliny cykorii i jej korzenie (z wył. cebulek, bulw, korzeni bulwiastych, wykorzystywanymi do spożycia przez ludzi i korzeni cykorii odmiany Cichorium intybus sativum)
-
Kod CN 0601 10 - Cebulki, bulwy, korzenie bulwiaste, pędy podziemne korony i kłącza, w stanie uśpienia roślin (z wył. wykorzystywanych do spożycia przez ludzi i roślinami i korzeni cykorii)
-
Kod CN 0601 10 10 - Cebulki hiacyntów, w stanie uśpienia roślin
-
Kod CN 0601 10 20 - Cebulki narcyzów, w stanie uśpienia roślin
-
Kod CN 0601 10 30 - Cebulki tulipanów, w stanie uśpienia roślin
-
Kod CN 0601 10 40 - Cebulki gliadioli, w stanie uśpienia roślin
-
Kod CN 0601 10 90 - Cebulki, bulwy, korzenie bulwiaste, pędy podziemne korony i kłącza, w stanie uśpienia roślin (z wył. wykorzystywanych do spożycia przez ludzi, hiacyntów, narcyzów, tulipanów, gladioli oraz roślin i korzeni cykorii)
-
Kod CN 0601 20 - Cebulki, bulwy, korzenie bulwiaste, pędy podziemne, korony i kłącza, w stanie wegetacji lub kwitnienia, rośliny cykorii i jej korzenie (z wył. wykorzystywanych do spożycia przez ludzi i korzeni cykorii odmiany Cichorium intybus sativum)
-
Kod CN 0601 20 10 - Rośliny cykorii i jej korzenie (z wył. korzeni cykorii odmiany Cichorium intybus sativum)
-
Kod CN 0601 20 30 - Cebulki orchidei, hiacyntów, narcyzów i tulipanów, w stanie wegetacji lub kwitnienia
-
Kod CN 0601 20 90 - Cebulki, bulwy, korzenie bulwiaste, pędy podziemne korony i kłącza, w stanie wegetacji lub kwitnienia (z wył. wykorzystywanych do spożycia przez ludzi, orchidei, hiacyntów, narcyzów, tulipanów oraz roślin i korzeni cykorii)
-
Kod CN 0602 - Rośliny żywe, włącznie z ich korzeniami, sadzonki i zrazy; grzybnia (z wył. cebulek, bulw, korzeni bulwiastych, pędów podziemnych, koron i kłączy oraz roślin i korzeni cykorii)
-
Kod CN 0602 10 - Sadzonki i zrazy, nieukorzenione
-
Kod CN 0602 10 10 - Sadzonki i zrazy winorośli, nieukorzenione
-
Kod CN 0602 10 90 - Sadzonki i zrazy (z wył. winorośli), nieukorzenione
-
Kod CN 0602 20 - Drzewa, krzewy i krzaki gatunków rodzących jadalne owoce lub orzechy, nawet szczepione
-
Kod CN 0602 20 10 - Sadzonki winorośli, szczepione lub ukorzenione
-
Kod CN 0602 20 20 - Drzewa, krzewy i krzaki gatunków rodzących jadalne owoce lub orzechy, z gołymi korzeniami, nawet szczepione (z wył. sadzonek winorośli)
-
Kod CN 0602 20 30 - Drzewa i krzewy cytrusowe, nawet szczepione (z wył. z gołymi korzeniami)
-
Kod CN 0602 20 80 - Drzewa, krzewy i krzaki gatunków rodzących jadalne owoce lub orzechy, , nawet szczepione (z wył. z gołymi korzeniami, cytrusowych i sadzonek winorośli)
-
Kod CN 0602 30 00 - Rododendrony i azalie, nawet szczepione
-
Kod CN 0602 40 00 - Róże, nawet szczepione
-
Kod CN 0602 90 - Rośliny żywe, włącznie z ich korzeniami, i grzybnia (z wył. cebulek, bulw, korzeni bulwiastych, pędów podziemnych, koron i kłączy oraz roślin i korzeni cykorii, nieukorzenionych sadzonek i zrazów, drzew owocowych lub rodzących orzechy, rododendronów, azalii i róż)
-
Kod CN 0602 90 10 - Grzybnia
-
Kod CN 0602 90 20 - Rośliny ananasa
-
Kod CN 0602 90 30 - Rośliny warzyw, truskawek i poziomek
-
Kod CN 0602 90 41 - Drzewa leśne żywe
-
Kod CN 0602 90 45 - Ukorzenione sadzonki i młode rośliny drzew, krzewów i krzaków, rosnące na wolnym powietrzu (z wył. drzew owocowych, leśnych i orzechowych)
-
Kod CN 0602 90 46 - Drzewa, krzewy i krzaki, rosnące na wolnym powietrzu, włącznie z ich korzeniami, z gołymi korzeniami (z wył. sadzonek, zrazów i młodych roślin oraz drzew owocowych, orzechowych i leśnych)
-
Kod CN 0602 90 47 - Drzewa, krzewy i krzaki, iglaków i roślin wiecznie zielonych, rosnące na wolnym powietrzu, włącznie z ich korzeniami (z wył. z gołymi korzeniami, sadzonek, zrazów i młodych roślin oraz drzew owocowych, orzechowych i leśnych)
-
Kod CN 0602 90 48 - Drzewa, krzewy i krzaki rosnące na wolnym powietrzu, włącznie z ich korzeniami (z wył. z gołymi korzeniami, sadzonek, zrazów i młodych roślin, iglaków i roślin wiecznie zielonych, oraz drzew owocowych, orzechowych i leśnych)
-
Kod CN 0602 90 50 - Rośliny, włącznie z ich korzeniami, żywe, rosnące na wolnym powietrzu (z wył. cebulek, bulw, korzeni bulwiastych, pędów podziemnych, koron i kłączy oraz roślin i korzeni cykorii, nieukorzenionych sadzonek, zrazów, rododendronów, azalii, róż, grzybni, roślin ananasa, rośliny warzyw, truskawek i poziomek, drzew, krzewów i krzaków)
-
Kod CN 0602 90 70 - Ukorzenione sadzonki i młode rośliny (z wył. kaktusów), rosnące w pomieszczeniach
-
Kod CN 0602 90 91 - Rośliny kwiatowe z pąkami lub kwiatami (z wył. kaktusów), rosnące w pomieszczeniach
-
Kod CN 0602 90 99 - Rośliny, także kaktusy, żywe, rosnące w pomieszczeniach, (z wył. ukorzenionych sadzonek i młodych roślin, roślin kwiatowych z pąkami lub kwiatami)