Mapa strony - Kody PKWiU, CN, GTU
Strona: 101
-
Kod CN 0603 - Kwiaty cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane
-
Kod CN 0603 11 00 - Róże cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże
-
Kod CN 0603 12 00 - Goździki cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże
-
Kod CN 0603 13 00 - Orchidee cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże
-
Kod CN 0603 14 00 - Chryzantemy cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże
-
Kod CN 0603 15 00 - Liliowate (Lilium spp.), cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże
-
Kod CN 0603 19 - Kwiaty cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże (z wył. róż, goździków, orchidei i chryzantem)
-
Kod CN 0603 19 10 - Gladiole cięte i pąki kwiatowe, na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże
-
Kod CN 0603 19 20 - Jaskry cięte i pąki kwiatowe, na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże
-
Kod CN 0603 19 70 - Kwiaty cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże (z wył. róż, goździków, orchidei, chryzantem, gladioli, jaskrów i liliowatych)
-
Kod CN 0603 90 00 - Kwiaty cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane
-
Kod CN 0604 - Liście, gałęzie i pozostałe części roślin, bez kwiatów lub pąków kwiatowych, oraz trawy, mchy i porosty, odpowiednie na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane
-
Kod CN 0604 20 - Liście, gałęzie i pozostałe części roślin, bez kwiatów lub pąków kwiatowych, oraz trawy, mchy i porosty, odpowiednie na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże
-
Kod CN 0604 20 11 - Mech reniferowy, odpowiedni na bukiety lub do celów zdobniczych, świeży
-
Kod CN 0604 20 19 - Mchy i porosty, odpowiednie na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże (z wył. mchu reniferowego)
-
Kod CN 0604 20 20 - Choinki bożonarodzeniowe, świeże
-
Kod CN 0604 20 40 - Gałązki iglaste, odpowiednie na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże
-
Kod CN 0604 20 90 - Liście, gałęzie i pozostałe części roślin, bez kwiatów lub pąków kwiatowych, oraz trawy, mchy i porosty, odpowiednie na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże (z wył. choinek bożonarodzeniowych i gałązek iglastych)
-
Kod CN 0604 90 - Liście, gałęzie i pozostałe części roślin, bez kwiatów lub pąków kwiatowych, oraz trawy, mchy i porosty, odpowiednie na bukiety lub do celów zdobniczych, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane
-
Kod CN 0604 90 11 - Mech reniferowy, odpowiedni na bukiety lub do celów zdobniczych, suszony, barwiony, bielony, impregnowany lub w inny sposób przygotowany
-
Kod CN 0604 90 19 - Mchy i porosty, odpowiednie na bukiety lub do celów zdobniczych, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane (z wył. mchu reniferowego)
-
Kod CN 0604 90 91 - Liście, gałęzie i pozostałe części roślin, bez kwiatów lub pąków kwiatowych, oraz trawy, odpowiednie na bukiety lub do celów zdobniczych, suszone
-
Kod CN 0604 90 99 - Liście, gałęzie i pozostałe części roślin, bez kwiatów lub pąków kwiatowych, oraz trawy, odpowiednie na bukiety lub do celów zdobniczych, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane (z wył. suszonych)
-
Kod CN DZIAŁ 7 - WARZYWA ORAZ NIEKTÓRE KORZENIE I BULWY, JADALNE
-
Kod CN 0701 - Ziemniaki, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0701 10 00 - Sadzeniaki ziemniaków
-
Kod CN 0701 90 - Ziemniaki, świeże lub schłodzone (z wył. sadzeniaków)
-
Kod CN 0701 90 10 - Ziemniaki do produkcji skrobi, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0701 90 50 - Ziemniaki młode, świeże lub schłodzone, od dnia 1 stycznia do dnia 30 czerwca
-
Kod CN 0701 90 90 - Ziemniaki świeże lub schłodzone (z wył. ziemniaków młodych od 1 stycznia do dnia 30 czerwca, sadzeniaków i ziemniaków do produkcji skrobi)
-
Kod CN 0702 00 00 - Pomidory, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0703 - Cebula, szalotka, czosnek, pory oraz pozostałe warzywa cebulowe, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0703 10 - Cebula i szalotka, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0703 10 11 - Dymka, świeża lub schłodzona
-
Kod CN 0703 10 19 - Cebula, świeża lub schłodzona (z wył. dymki)
-
Kod CN 0703 10 90 - Szalotka, świeża lub schłodzona
-
Kod CN 0703 20 00 - Czosnek, świeży lub schłodzony
-
Kod CN 0703 90 00 - Pory i pozostałe warzywa cebulowe, świeże lub schłodzone (z wył. cebuli, szalotki i czosnku)
-
Kod CN 0704 - Kapusty, kalafiory, kalarepa, jarmuż i podobne jadalne kapusty, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0704 10 00 - Kalafiory i brokuły głowiaste, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0704 20 00 - Brukselka, świeża lub schłodzona
-
Kod CN 0704 90 - Kapusty, kalarepa, jarmuż i podobne jadalne kapusty, świeże lub schłodzone (z wył. kalafiorów, brokułów głowiastych i brukselki)
-
Kod CN 0704 90 10 - Kapusta biała i kapusta czerwona, świeża lub schłodzona
-
Kod CN 0704 90 90 - Kalarepa, jarmuż i podobne jadalne kapusty, świeże lub schłodzone (z wył. kalafiorów, brokułów głowiastych i brukselki, kapusty białej i kapusty czerwonej)
-
Kod CN 0705 - Sałata "Lactuca sativa" i cykoria "Cichorium spp.", świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0705 11 00 - Sałata głowiasta, świeża lub schłodzona
-
Kod CN 0705 19 00 - Sałata, świeża lub schłodzona (z wył. sałaty głowiastej)
-
Kod CN 0705 21 00 - Cykoria warzywna (cykoria brukselska),świeża lub schłodzona
-
Kod CN 0705 29 00 - Cykoria (z wył. cykorii warzywnej), świeża lub schłodzona
-
Kod CN 0706 - Marchew, rzepa, buraki sałatkowe, salsefia, selery, rzodkiewki i podobne korzenie jadalne, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0706 10 00 - Marchew lub rzepa, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0706 90 - Buraki sałatkowe, salsefia, selery, rzodkiewki i podobne korzenie jadalne (z wył. marchwi i rzepy), świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0706 90 10 - Selery (korzeniowe lub niemieckie), świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0706 90 30 - Chrzan "Cochlearia armoracia", świeży lub schłodzony
-
Kod CN 0706 90 90 - Buraki sałatkowe, salsefia, rzodkiewki i podobne korzenie jadalne (z wył. marchwi, rzepy, selera i chrzanu), świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0707 00 - Ogórki i korniszony, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0707 00 05 - Ogórki, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0707 00 90 - Korniszony, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0708 - Warzywa strączkowe, łuskane lub niełuskane, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0708 10 00 - Groch "Pisum sativum", łuskany lub niełuskany, świeży lub schłodzony
-
Kod CN 0708 20 00 - Fasola "Vigna spp., Phaseolus spp.", łuskana lub niełuskana, świeża lub schłodzona
-
Kod CN 0708 90 00 - Warzywa strączkowe, łuskane lub niełuskane, świeże lub schłodzone (z wył. grochu "Pisum sativum" i fasoli [Vigna spp., Phaseolus spp.])
-
Kod CN 0709 - Pozostałe warzywa, świeże lub schłodzone (z wył. pomidorów, ziemniaków, warzyw cebulowych, jadalnych kapust, sałaty "Lactuca sativa" i cykorii "Cichorium spp.", marchewki, rzepy, buraków sałatkowych, salsefii, selerów, rzodkiewki i podobnych korzeni jadalnych, ogórków i korniszonów, i warzyw strączkowych)
-
Kod CN 0709 20 00 - Szparagi, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0709 30 00 - Oberżyny "bakłażany", świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0709 40 00 - Selery inne niż seler korzeniowy, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0709 51 00 - Grzyby z rodzaju "Agaricus", świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0709 59 - Grzyby jadalne, świeże lub schłodzone (z wył. grzybów z rodzaju "Agaricus" )
-
Kod CN 0709 59 10 - Pieprznik jadalny, świeży lub schłodzony
-
Kod CN 0709 59 30 - Grzyby z rodziny borowikowatych, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0709 59 50 - Trufle, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0709 59 90 - Grzyby jadalne, świeże lub schłodzone (z wył. pieprznika jadalnego, grzybów z rodziny borowikowatych, grzybów rodzaju "Agaricus" i trufli)
-
Kod CN 0709 60 - Owoce z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0709 60 10 - Słodka papryka, świeża lub schłodzona
-
Kod CN 0709 60 91 - Owoce z rodzaju Capsicum, do produkcji pieprzu tureckiego lub barwników oleożywicznych Capsicum, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0709 60 95 - Owoce z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta, do przemysłowej produkcji olejków eterycznych lub żywicznych, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0709 60 99 - Owoce z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta, świeże lub schłodzone (z wył. do produkcji pieprzu tureckiego lub barwników oleożywicznych Capsicum, do przemysłowej produkcji olejków eterycznych lub żywicznych i słodkiej papryki)
-
Kod CN 0709 70 00 - Szpinak, szpinak nowozelandzki i szpinak ogrodowy, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0709 91 00 - Karczochy, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0709 92 - Oliwki, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0709 92 10 - Oliwki do celów innych niż produkcja oliwy, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0709 92 90 - Oliwki do produkcji oliwy, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0709 93 - Dynie i tykwy (Cucurbita spp.), świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0709 93 10 - Cukinia, świeża lub schłodzona
-
Kod CN 0709 93 90 - Dynie, kabaczki i tykwy (Cucurbita spp.), świeże lub schłodzone (z wył. cukini)
-
Kod CN 0709 99 - Warzywa, świeże lub schłodzone, gdzie indziej niesklasyfikowane
-
Kod CN 0709 99 10 - Warzywa sałatowe inne niż sałata (Lactuca sativa) i cykoria (Cichorium spp.), świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0709 99 20 - Burak boćwina (lub boćwina szerokoogonkowa) i karczoch hiszpański, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0709 99 40 - kapary, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0709 99 50 - Koper, świeży lub schłodzony
-
Kod CN 0709 99 60 - Kukurydza cukrowa, świeża lub schłodzona
-
Kod CN 0709 99 90 - Warzywa, świeże lub schłodzone, gdzie indziej niesklasyfikowane
-
Kod CN 0710 - Warzywa, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
-
Kod CN 0710 10 00 - Ziemniaki, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
-
Kod CN 0710 21 00 - Groch "Pisum sativum", nawet łuskany, niepoddany obróbce cieplnej lub ugotowany na parze lub w wodzie, zamrożony
-
Kod CN 0710 22 00 - Fasola [Vigna spp., Phaseolus spp.], nawet łuskana, niepoddana obróbce cieplnej lub ugotowana na parze lub w wodzie, zamrożona
-
Kod CN 0710 29 00 - Warzywa strączkowe, nawet łuskane, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone (z wył. grochu i fasoli)
-
Kod CN 0710 30 00 - Szpinak, szpinak nowozelandzki i szpinak ogrodowy, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
-
Kod CN 0710 40 00 - Kukurydza cukrowa, niepoddana obróbce cieplnej lub ugotowana na parze lub w wodzie, zamrożona
-
Kod CN 0710 80 - Warzywa, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone (z wył. ziemniaków, warzyw strączkowych, szpinaku, szpinaku nowozelandzkiego, szpinaku ogrodowego i kukurydzy cukrowej)