Mapa strony - Kody PKWiU, CN, GTU
Strona: 89
-
Kod CN 0102 29 51 - Jałówki (bydło płci żeńskiej, które nigdy nie miało cielaka”, o masie > 300 kg, do uboju
-
Kod CN 0102 29 59 - Jałówki żywe (bydło płci żeńskiej, które nigdy nie miało cielaka), o masie > 300 kg (z wył. zwierząt do uboju i zwierząt hodowlanych czystorasowych)
-
Kod CN 0102 29 61 - Krowy o masie > 300 kg, do uboju (z wył. jałówek)
-
Kod CN 0102 29 69 - Krowy o masie > 300 kg (z wył. zwierząt do uboju, jałówek i zwierząt hodowlanych czystorasowego)
-
Kod CN 0102 29 91 - Bydło domowe żywe, o masie > 300 kg, do uboju (z wył. jałówek i krów)
-
Kod CN 0102 29 99 - Bydło domowe żywe, o masie > 300 kg (z wył. zwierząt do uboju, jałówek i krów, zwierząt hodowlanych czystorasowych)
-
Kod CN 0102 31 00 - Bawoły hodowlane czystorasowe
-
Kod CN 0102 39 - Bawoły żywe (z wył. hodowlanych czystorasowych)
-
Kod CN 0102 39 10 - Bawoły domowe żywe (z wył. hodowlanych czystorasowych)
-
Kod CN 0102 39 90 - Bawoły żywe (z wył. domowych i hodowlanych czystorasowych)
-
Kod CN 0102 90 - Bydło żywe (z wył. domowego i bawołów)
-
Kod CN 0102 90 20 - Bydło hodowlane czystorasowe (z wył. domowego i bawołów)
-
Kod CN 0102 90 91 - Bydło domowe żywe (z wył. bawołów i zwierząt hodowlanych czystorasowych)
-
Kod CN 0102 90 99 - Bydło żywe (z wył. domowego, bawołów i zwierząt hodowlanych czystorasowych)
-
Kod CN 0103 - Świnie żywe
-
Kod CN 0103 10 00 - Świnie hodowlane czystorasowe
-
Kod CN 0103 91 - Świnie żywe, o masie < 50 kg (z wył. hodowlanych czystorasowych)
-
Kod CN 0103 91 10 - Świnie domowe, żywe, o masie < 50 kg (z wył. hodowlanych czystorasowych)
-
Kod CN 0103 91 90 - Świnie inne niż domowe, żywe, o masie < 50 kg
-
Kod CN 0103 92 - Świnie żywe, o masie >= 50 kg (z wył. hodowlanych)
-
Kod CN 0103 92 11 - Maciory domowe żywe, mające prosiaki co najmniej raz, o masie >= 160 kg (z wył. hodowlanych czystorasowych)
-
Kod CN 0103 92 19 - Świnie domowe żywe, o masie >= 50 kg (z wył. macior mających prosiaki co najmniej raz i o masie >= 160 kg, i hodowlanych czystorasowych)
-
Kod CN 0103 92 90 - Świnie żywe inne niż domowe, o masie >= 50 kg
-
Kod CN 0104 - Owce i kozy, żywe
-
Kod CN 0104 10 - Owce żywe
-
Kod CN 0104 10 10 - Owce hodowlane czystorasowe
-
Kod CN 0104 10 30 - Jagnięta żywe (do jednego roku życia) (z wył. zwierząt hodowlanych czystorasowych)
-
Kod CN 0104 10 80 - Owce żywe (z wył. jagniąt i zwierząt hodowlanych czystorasowych)
-
Kod CN 0104 20 - Kozy żywe
-
Kod CN 0104 20 10 - Kozy hodowlane czystorasowe
-
Kod CN 0104 20 90 - Kozy żywe (z wył. hodowlanych czystorasowych)
-
Kod CN 0105 - Drób domowy żywy, to znaczy ptactwo z gatunku Gallus domesticus, kaczki, gęsi, indyki i perliczki
-
Kod CN 0105 11 - Ptactwo żywe z gatunku Gallus domesticus, o masie <= 185 g
-
Kod CN 0105 11 11 - Pisklęta płci żeńskiej pochodzące z hodowli w drugim i trzecim pokoleniu ptactwa z gatunku Gallus domesticus, nioski, o masie <= 185 g
-
Kod CN 0105 11 19 - Pisklęta płci żeńskiej pochodzące z hodowli w drugim i trzecim pokoleniu ptactwa z gatunku Gallus domesticus, o masie <= 185 g (z wył. niosek)
-
Kod CN 0105 11 91 - Nioski ptactwa z gatunku Gallus domesticus, o masie <= 185 g (z wył. piskląt płci żeńskiej pochodzących z hodowli w drugim i trzecim pokoleniu)
-
Kod CN 0105 11 99 - Ptactwo żywe z gatunku Gallus domesticus, o masie <= 185 g (z wył. piskląt płci żeńskiej pochodzących z hodowli w drugim i trzecim pokoleniu i niosek)
-
Kod CN 0105 12 00 - Indyki domowe żywe, o masie <= 185 g
-
Kod CN 0105 13 00 - Kaczki domowe, żywe, o masie <= 185 g
-
Kod CN 0105 14 00 - Gęsi domowe, żywe, o masie <= 185 g
-
Kod CN 0105 15 00 - Perliczki domowe, żywe, o masie <= 185 g
-
Kod CN 0105 94 00 - Ptactwo żywe z gatunku Gallus domesticus, o masie > 185 g
-
Kod CN 0105 99 - Kaczki, gęsi, indyki i perliczki, domowe, żywe, o masie > 185 g
-
Kod CN 0105 99 10 - Kaczki domowe, żywe, o masie > 185 g
-
Kod CN 0105 99 20 - Gęsi domowe, żywe, o masie >185 g
-
Kod CN 0105 99 30 - Indyki domowe, żywe, o masie > 185 g
-
Kod CN 0105 99 50 - Perliczki domowe, żywe, o masie > 185 g
-
Kod CN 0106 - Zwierzęta żywe (z wył. koni, osłów, mułów, osłomułów, bydła, świń, owiec, kóz, drobiu, ryb, skorupiaków, mięczaków i pozostałych bezkręgowców wodnych oraz hodowli mikroorganizmów)
-
Kod CN 0106 11 00 - Naczelne żywe
-
Kod CN 0106 12 00 - Wieloryby, delfiny i morświny (ssaki z rzędu waleni); manaty i krowy morskie (ssaki z rzędu syren); foki, lwy morskie i morsy (ssaki z podrzędu płetwonogich)
-
Kod CN 0106 13 00 - Wielbłądy i inne wielbłądowate (Camelidae)
-
Kod CN 0106 14 - Króliki i zające, żywe
-
Kod CN 0106 14 10 - Króliki domowe, żywe
-
Kod CN 0106 14 90 - Króliki i zające, żywe (z wył. królików domowych)
-
Kod CN 0106 19 00 - Ssaki żywe (z wył. naczelnych, wielorybów, delfinów i morświnów, manatów i krów morskich, fok, lwów morskich i morsów, wielbłądów i innych wielbłądowatych, królików i zajęcy, koni, osłów, mułów, osłomułów, bydła, świń, owiec i kóz)
-
Kod CN 0106 20 00 - Gady żywe (np. węże, żółwie, aligatory, kajmany, iguany, gawiale i jaszczurki)
-
Kod CN 0106 31 00 - Ptaki drapieżne żywe
-
Kod CN 0106 32 00 - Papugowate (włączając papugi, papugi długoogonowe, ary i kakadu)
-
Kod CN 0106 33 00 - Strusie, emu (Dromaius novaehollandiae), żywe
-
Kod CN 0106 39 - Ptaki żywe (z wył. ptaków drapieżnych i papugowatych, papug, papug długoogonowych, ar i kakadu, strusi i emu)
-
Kod CN 0106 39 10 - Gołębie żywe
-
Kod CN 0106 39 80 - Ptaki żywe (z wył. ptaków drapieżnych i papugowatych, papug, papug długoogonowych, ar i kakadu, strusi , emu i gołębi)
-
Kod CN 0106 41 00 - Pszczoły żywe
-
Kod CN 0106 49 00 - Owady żywe (z wył. pszczół)
-
Kod CN 0106 90 00 - Zwierzęta żywe (z wył. ssaków, gadów, ptaków, owadów, ryb, skorupiaków, mięczaków i pozostałych bezkręgowców wodnych oraz kultur mikroorganizmów)
-
Kod CN DZIAŁ 2 - MIĘSO I PODROBY JADALNE
-
Kod CN 0201 - Mięso z bydła, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0201 10 00 - Tusze i półtusze z bydła, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0201 20 - Kawałki mięsa z bydła, z kośćmi, świeże lub schłodzone (z wył. tusz i półtusz)
-
Kod CN 0201 20 20 - Ćwierci „kompensowane” z bydła, z kośćmi, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0201 20 30 - Ćwierci przednie nierozdzielone lub rozdzielone, z bydła, z kośćmi, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0201 20 50 - Ćwierci tylne nierozdzielone lub rozdzielone, z bydła, z kośćmi, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0201 20 90 - Kawałki mięsa z bydła, z kośćmi, świeże lub schłodzone (z wył. tusz i półtusz, ćwierci „kompensowanych”, przednich i tylnych)
-
Kod CN 0201 30 00 - Mięso z bydła bez kości, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0202 - Mięso z bydła, zamrożone
-
Kod CN 0202 10 00 - Tusze i półtusze, z bydła, zamrożone
-
Kod CN 0202 20 - Kawałki mięsa z bydła, z kośćmi, zamrożone (z wył. tusz i półtusz)
-
Kod CN 0202 20 10 - Ćwierci „kompensowane” z bydła, z kośćmi, zamrożone
-
Kod CN 0202 20 30 - Ćwierci przednie nierozdzielone lub rozdzielone, z bydła, z kośćmi, zamrożone
-
Kod CN 0202 20 50 - Ćwierci tylne nierozdzielone lub rozdzielone, z bydła, z kośćmi, zamrożone
-
Kod CN 0202 20 90 - Kawałki mięsa z bydła, z kośćmi, zamrożone (z wył. tusz i półtusz, ćwierci „kompensowanych”, przednich i tylnych)
-
Kod CN 0202 30 - Mięso z bydła bez kości, zamrożone
-
Kod CN 0202 30 10 - Ćwierci z bydła, bez kości, przednie całe lub pokrojone na maksymalnie 5 części, a każda ćwiartka stanowi pojedynczy blok; ćwierci „kompensowane” w 2 blokach, z których jeden zawiera ćwierć przednią całą lub pokrojoną na maksymalnie pięć kawałków, a drugi ćwierć tylną, z wył. polędwicy, w jednym kawałku, zamrożone
-
Kod CN 0202 30 50 - Kawałki mięsa z bydła, bez kości, określane jako „Crop, chuck and blade” i „brisket”, zamrożone
-
Kod CN 0202 30 90 - Mięso z bydła, bez kości, (z wył. ćwierci przednich całych lub pokrojonych na maksymalnie 5 części, a każda ćwiartka stanowi pojedynczy blok; ćwierci „kompensowanych” w 2 blokach, z których jeden zawiera ćwierć przednią całą lub pokrojoną na maksymalnie 5 kawałków, a drugi ćwierć tylną, z wył. polędwicy, w jednym kawałku, elementów określanych jako „Crop, chuck and blade” i „brisket”), zamrożone
-
Kod CN 0203 - Mięso ze świń, świeże, schłodzone lub zamrożone
-
Kod CN 0203 11 - Tusze lub półtusze, ze świń, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0203 11 10 - Tusze lub półtusze, ze świń domowych, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0203 11 90 - Tusze lub półtusze, ze świń niedomowych, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0203 12 - Szynki, łopatki i ich kawałki, ze świń, z kośćmi, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0203 12 11 - Szynki i ich kawałki, ze świń domowych, z kośćmi, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0203 12 19 - Łopatki i ich kawałki, ze świń domowych, z kośćmi, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0203 12 90 - Szynki lub łopatki i ich kawałki, ze świń niedomowych, z kośćmi, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0203 19 - Mięso ze świń, świeże lub schłodzone (z wył. tusz lub półtusz, szynek, łopatek i ich kawałków, z kośćmi)
-
Kod CN 0203 19 11 - Przodki i ich kawałki, ze świń domowych, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0203 19 13 - Schaby i ich kawałki, ze świń domowych, z kośćmi, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0203 19 15 - Boczek i jego kawałki, ze świń domowych, świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0203 19 55 - Mięso ze świń domowych, bez kości (z wył. boczku i jego kawałków), świeże lub schłodzone
-
Kod CN 0203 19 59 - Mięso ze świń domowych, z kośćmi, świeże lub schłodzone (z wył. tusz lub półtusz, szynek, łopatek i ich kawałków, przodków, schabów, boczku i ich kawałków)
-
Kod CN 0203 19 90 - Mięso ze świń niedomowych, świeże lub schłodzone (z wył. tusz lub półtusz, szynek, łopatek i ich kawałków z kością)