Mapa strony - Kody PKWiU, CN, GTU
Strona: 102
-
Kod CN 0710 80 10 - Oliwki, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
-
Kod CN 0710 80 51 - Słodka papryka, niepoddana obróbce cieplnej lub ugotowana na parze lub w wodzie, zamrożona
-
Kod CN 0710 80 59 - Owoce z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone (z wył. słodkiej papryki)
-
Kod CN 0710 80 61 - Grzyby z rodzaju Agaricus, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
-
Kod CN 0710 80 69 - Grzyby niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone (z wył. grzybów z rodzaju Agaricus)
-
Kod CN 0710 80 70 - Pomidory, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
-
Kod CN 0710 80 80 - Karczochy, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
-
Kod CN 0710 80 85 - Szparagi, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
-
Kod CN 0710 80 95 - Warzywa, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone (z wył. ziemniaków, warzyw strączkowych, szpinaku, szpinaku nowozelandzkiego, szpinaku ogrodowego i kukurydzy cukrowej, oliwek, owoców z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta, grzybów, pomidorów, karczochów i szparagów)
-
Kod CN 0710 90 00 - Mieszanki warzyw, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, zamrożone
-
Kod CN 0711 - Warzywa, zakonserwowane tymczasowo, np. w gazowym ditlenku siarki, w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących, ale nienadające się w tym stanie do bezpośredniego spożycia
-
Kod CN 0711 20 - Oliwki, zakonserwowane tymczasowo, np. w gazowym ditlenku siarki, w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących, ale nienadające się w tym stanie do bezpośredniego spożycia
-
Kod CN 0711 20 10 - Oliwki, zakonserwowane tymczasowo, np. w gazowym ditlenku siarki, w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących, ale nienadające się w tym stanie do bezpośredniego spożycia (z wył. do produkcji oliwy)
-
Kod CN 0711 20 90 - Oliwki, zakonserwowane tymczasowo, np. w gazowym ditlenku siarki, w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących, ale nienadające się w tym stanie do bezpośredniego spożycia, do produkcji oliwy
-
Kod CN 0711 40 00 - Ogórki i korniszony, zakonserwowane tymczasowo, np. w gazowym ditlenku siarki, w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących, ale nienadające się w tym stanie do bezpośredniego spożycia
-
Kod CN 0711 51 00 - Grzyby z rodzaju "Agaricus", zakonserwowane tymczasowo (na przykład w gazowym ditlenku siarki, w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących), ale nienadające się w tym stanie do bezpośredniego spożycia
-
Kod CN 0711 59 00 - Grzyby i trufle, zakonserwowane tymczasowo, np. w gazowym ditlenku siarki, w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących, ale nienadające się w tym stanie do bezpośredniego spożycia (z wył. grzybów z rodzaju Agaricus)
-
Kod CN 0711 90 - Warzywa i mieszanki warzyw, zakonserwowane tymczasowo, np. w gazowym ditlenku siarki, w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących, ale nienadające się w tym stanie do bezpośredniego spożycia (z wył. oliwek, ogórków, korniszonów, grzybów i trufli, nie mieszanych)
-
Kod CN 0711 90 10 - Owoce z rodzaju Capsicum lub Pimenta, zakonserwowane tymczasowo, np. w gazowym ditlenku siarki, w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących, ale nienadające się w tym stanie do bezpośredniego spożycia (z wył. słodkiej papryki)
-
Kod CN 0711 90 30 - Kukurydza cukrowa, zakonserwowana tymczasowo, np. w gazowym ditlenku siarki, w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących, ale nienadająca się w tym stanie do bezpośredniego spożycia
-
Kod CN 0711 90 50 - Cebula, zakonserwowana tymczasowo, np. w gazowym ditlenku siarki, w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących, ale nienadająca się w tym stanie do bezpośredniego spożycia
-
Kod CN 0711 90 70 - Kapary, zakonserwowane tymczasowo, np. w gazowym ditlenku siarki, w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących, ale nienadające się w tym stanie do bezpośredniego spożycia
-
Kod CN 0711 90 80 - Warzywa, zakonserwowane tymczasowo, np. w gazowym ditlenku siarki, w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących, ale nienadające się w tym stanie do bezpośredniego spożycia (z wył. oliwek, kaparów, ogórków i korniszonów, grzybów i trufli, owoców z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta, innych niż słodka papryka, słodkiej kukurydzy, cebuli i mieszanek warzyw)
-
Kod CN 0711 90 90 - Mieszanki warzyw, zakonserwowane tymczasowo, np. w gazowym ditlenku siarki, w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących, ale nienadające się w tym stanie do bezpośredniego spożycia
-
Kod CN 0712 - Warzywa suszone, całe, cięte w kawałki, w plasterkach, łamane lub w proszku, ale dalej nieprzetworzone
-
Kod CN 0712 20 00 - Cebula suszona, cała, cięta w kawałki, w plasterkach, łamana lub w proszku, ale dalej nieprzetworzona
-
Kod CN 0712 31 00 - Grzyby z rodzaju Agaricus, suszone, całe, cięte w kawałki, w plasterkach, łamane lub w proszku, ale dalej nieprzetworzone
-
Kod CN 0712 32 00 - Uszaki "Auricularia spp.", suszone, całe, cięte w kawałki, w plasterkach, łamane lub w proszku, ale dalej nieprzetworzone
-
Kod CN 0712 33 00 - Trzęsaki "Tremella spp.", suszone, całe, cięte w kawałki, w plasterkach, łamane lub w proszku, ale dalej nieprzetworzone
-
Kod CN 0712 39 00 - Grzyby i trufle, suszone, całe, cięte w kawałki, w plasterkach, łamane lub w proszku, ale dalej nieprzetworzone (z wył. grzybów z rodzaju "Agaricus", uszaków "Auricularia spp.", trzęsaków "Tremella spp.")
-
Kod CN 0712 90 - Warzywa i mieszanki warzyw, suszone, całe, cięte w kawałki, w plasterkach, łamane lub w proszku, ale dalej nieprzetworzone (z wył. cebuli, grzybów i trufli, nie mieszanych)
-
Kod CN 0712 90 05 - Ziemniaki suszone, nawet cięte w kawałki lub plasterki, ale dalej nieprzetworzone
-
Kod CN 0712 90 11 - Kukurydza cukrowa, suszona, odmiana do siewu
-
Kod CN 0712 90 19 - Kukurydza cukrowa "Zea mays var. Saccharata", suszona, nawet cięta w kawałki lub w plasterki, ale dalej nieprzetworzona (z wył. odmian do siewu)
-
Kod CN 0712 90 30 - Pomidory, suszone, całe, cięte w kawałki, w plasterkach, łamane lub w proszku, ale dalej nieprzetworzone
-
Kod CN 0712 90 50 - Marchewka, suszona, cała, cięta w kawałki, w plasterkach, łamana lub w proszku, ale dalej nieprzetworzona
-
Kod CN 0712 90 90 - Warzywa i mieszanki warzyw, suszone, całe, cięte w kawałki, w plasterkach, łamane lub w proszku, ale dalej nieprzetworzone (z wył. ziemniaków, cebuli, grzybów, trufli, kukurydzy cukrowej, pomidorów i marchewki)
-
Kod CN 0713 - Warzywa strączkowe, suszone, łuskane, nawet bez skórki lub dzielone
-
Kod CN 0713 10 - Groch "Pisum sativum", suszony, łuskany, nawet bez skórki lub dzielony
-
Kod CN 0713 10 10 - Groch "Pisum sativum", suszony i łuskany, do siewu
-
Kod CN 0713 10 90 - Groch "Pisum sativum", suszony i łuskany, nawet bez skórki lub dzielony (z wył. do siewu)
-
Kod CN 0713 20 00 - Ciecierzyca (cieciorka), suszona, łuskana, nawet bez skórki lub dzielona
-
Kod CN 0713 31 00 - Fasola z gatunku Vigna mungo (L.) Hepper lub Vigna radiata (L.) Wilczek, suszona, łuskana, nawet bez skórki lub dzielona
-
Kod CN 0713 32 00 - Fasolka czerwona mała "Adzuki" [Phaseolus lub Vigna angularis], suszona, łuskana, nawet bez skórki lub dzielona
-
Kod CN 0713 33 - Fasola, włącznie z białą groszkową "Phaseolus vulgaris", suszona, łuskana, nawet bez skórki lub dzielona
-
Kod CN 0713 33 10 - Fasola, włącznie z białą groszkową "Phaseolus vulgaris", suszona, łuskana, do siewu
-
Kod CN 0713 33 90 - Fasola, włącznie z białą groszkową "Phaseolus vulgaris", suszona, łuskana, nawet bez skórki lub dzielona (z wył. do siewu)
-
Kod CN 0713 34 00 - Sorzycha ziemna (Vigna subterranea lub Voandzeia subterranea), suszona, łuskana, nawet bez skórki lub dzielona
-
Kod CN 0713 35 00 - Fasolnik chiński (Vigna unguiculata), suszony, łuskany, nawet bez skórki lub dzielony
-
Kod CN 0713 39 00 - Fasola [Vigna i Phaseolus], suszona, łuskana, nawet bez skórki lub dzielona (z wył. fasoli z gatunku "Vigna mungo (L.) Hepper lub Vigna radiata (L.) Wilczek", fasolki czerwonej, małej "Adzuki", fasoli "Phaseolus vulgaris", sorzycy ziemnej i fasolnika chińskiego)
-
Kod CN 0713 40 00 - Soczewica, suszona, łuskana, nawet bez skórki lub dzielona
-
Kod CN 0713 50 00 - Bób [Vicia aba var. major] i bobik "Vicia faba var. equina, Vicia faba var. Minor", suszone, łuskane, nawet bez skórki lub dzielone
-
Kod CN 0713 60 00 - Nikla indyjska (Cajanus cajan), suszony, łuskany, nawet bez skórki lub dzielony
-
Kod CN 0713 90 00 - Warzywa strączkowe, suszone, łuskane, nawet bez skórki lub dzielone (z wył. grochu, ciecierzycy (cieciorki), fasoli, soczewicy, bobu, bobiku i nikli indyjskiej)
-
Kod CN 0714 - Maniok, maranta, salep, topinambur, słodkie ziemniaki i podobne korzenie i bulwy o dużej zawartości skrobi lub inuliny, świeże, schłodzone, zamrożone lub suszone, nawet w plastrach, lub w postaci granulek; rdzeń sagowca
-
Kod CN 0714 10 00 - Korzenie i bulwy manioku "cassava", świeże, schłodzone, zamrożone lub suszone, nawet w plastrach, lub w postaci granulek
-
Kod CN 0714 20 - Ziemniaki słodkie, świeże, schłodzone, zamrożone lub suszone, nawet w plastrach, lub w postaci granulek
-
Kod CN 0714 20 10 - Ziemniaki słodkie, świeże, całe, do spożycia przez ludzi
-
Kod CN 0714 20 90 - Ziemniaki słodkie, świeże, schłodzone, zamrożone lub suszone, nawet w plastrach, lub w postaci granulek (z wył. ziemniaków słodkich, świeżych, całych, do spożycia przez ludzi)
-
Kod CN 0714 30 00 - Pochrzyn (ignam) (Dioscorea spp.), świeży, schłodzony, zamrożony lub suszony, nawet w plastrach, lub w postaci granulek
-
Kod CN 0714 40 00 - Kolokazja jadalna (taro) (Colocasia spp.), świeża, schłodzona, zamrożona lub suszona, nawet w plastrach, lub w postaci granulek
-
Kod CN 0714 50 00 - Ksantosoma (żółtosocza lub malanga) (Xanthosoma spp.), świeża, schłodzona, zamrożona lub suszona, nawet w plastrach, lub w postaci granulek
-
Kod CN 0714 90 - Maniok, maranta, salep, topinambur, słodkie ziemniaki i podobne korzenie i bulwy o dużej zawartości skrobi lub inuliny, świeże, schłodzone, zamrożone lub suszone, nawet w plastrach, lub w postaci granulek, i rdzeń sagowca (z wył. manioku "cassava", słodkich ziemniaków, pochrzyna, kolokazja jadalnej i ksantosomy)
-
Kod CN 0714 90 20 - Maranta, salep i podobne korzenie i bulwy o dużej zawartości skrobi, świeże, schłodzone, zamrożone lub suszone, nawet w plastrach, lub w postaci granulek (z wył. Manioku "cassava", słodkich ziemniaków, pochrzyna, kolokazja jadalnej i ksantosomy)
-
Kod CN 0714 90 90 - Korzenie i bulwy topinamburu i podobnych korzeni i bulw o dużej zawartości skrobi lub inuliny, świeże, schłodzone, zamrożone lub suszone, nawet w plastrach, lub w postaci granulek i rdzeń sagowca (z wył. korzeni i bulw manioku, maranty, salepu, słodkich ziemniaków i pochrzyna, kolokazja jadalnej i ksantosomy)
-
Kod CN DZIAŁ 8 - OWOCE I ORZECHY JADALNE; SKÓRKI OWOCÓW CYTRUSOWYCH LUB MELONÓW
-
Kod CN 0801 - Orzechy kokosowe, orzechy brazylijskie i orzechy nerkowca, świeże lub suszone, nawet łuskane lub obrane
-
Kod CN 0801 11 00 - Orzechy kokosowe, suszone
-
Kod CN 0801 12 00 - Orzechy kokosowe, w łupinie wewnętrznej (owocnia)
-
Kod CN 0801 19 00 - Orzechy kokosowe, świeże, nawet łuskane lub obrane (z wył. w łupinie wewnętrznej (owocnii))
-
Kod CN 0801 21 00 - Orzechy brazylijskie, świeże lub suszone, w łupinach
-
Kod CN 0801 22 00 - Orzechy brazylijskie, świeże lub suszone, bez łupin
-
Kod CN 0801 31 00 - Orzechy nerkowca, świeże lub suszone, w łupinach
-
Kod CN 0801 32 00 - Orzechy nerkowca, świeże lub suszone, bez łupin
-
Kod CN 0802 - Pozostałe orzechy, świeże lub suszone, nawet łuskane lub obrane (z wył. orzechów kokosowych, brazylijskich i nerkowca)
-
Kod CN 0802 11 - Migdały, świeże lub suszone, w łupinach
-
Kod CN 0802 11 10 - Migdały gorzkie, świeże lub suszone, w łupinach
-
Kod CN 0802 11 90 - Migdały, świeże lub suszone, w łupinach (z wył. gorzkich)
-
Kod CN 0802 12 - Migdały, świeże lub suszone, bez łupin
-
Kod CN 0802 12 10 - Migdały gorzkie, świeże lub suszone, bez łupin
-
Kod CN 0802 12 90 - Migdały, świeże lub suszone, bez łupin (z wył. gorzkich)
-
Kod CN 0802 21 00 - Orzechy leszczyny "Corylus spp.", świeże lub suszone, w łupinach
-
Kod CN 0802 22 00 - Orzechy leszczyny "Corylus spp.", świeże lub suszone, bez łupin
-
Kod CN 0802 31 00 - Orzechy włoskie, świeże lub suszone, w łupinach
-
Kod CN 0802 32 00 - Orzechy włoskie, świeże lub suszone, bez łupin
-
Kod CN 0802 41 00 - Kasztany "Castanea spp.", świeże lub suszone, w łupinach
-
Kod CN 0802 42 00 - Kasztany "Castanea spp.", świeże lub suszone, bez łupin
-
Kod CN 0802 51 00 - Pistacje, świeże lub suszone, w łupinach
-
Kod CN 0802 52 00 - Pistacje, świeże lub suszone, bez łupin
-
Kod CN 0802 61 00 - Orzechy makadamia, świeże lub suszone, w łupinach
-
Kod CN 0802 62 00 - Orzechy makadamia, świeże lub suszone, bez łupin
-
Kod CN 0802 70 00 - Orzechy kola (Cola spp.), świeże lub suszone, nawet łuskane lub obrane
-
Kod CN 0802 80 00 - Orzechy areka, świeże lub suszone, nawet łuskane lub obrane
-
Kod CN 0802 90 - Orzechy, świeże lub suszone, nawet łuskane lub obrane (z wył. orzechów kokosowych, orzechów brazylijskich, orzechów włoskich, orzechów nerkowca, migdałów, orzechów leszczyny, kasztanów, pistacji, orzechów makadamia, orzechów kola i orzechów areka)
-
Kod CN 0802 90 10 - Pecan, świeże lub suszone, nawet łuskane lub obrane
-
Kod CN 0802 90 50 - Orzechy sosny, świeże lub suszone, nawet łuskane lub obrane
-
Kod CN 0802 90 85 - Orzechy, świeże lub suszone, nawet łuskane lub obrane (z wył. orzechów kokosowych, orzechów brazylijskich, orzechów włoskich, orzechów nerkowca, migdałów, orzechów leszczyny, kasztanów "Castania spp.", pistacji, orzechów areca (lub betel), cola i pecan, orzechów sosny i orzechów makadamia)
-
Kod CN 0803 - Banany, włącznie z plantanami, świeże lub suszone
-
Kod CN 0803 10 - Plantany, świeże lub suszone
-
Kod CN 0803 10 10 - Plantany, świeże