Mapa strony - Kody PKWiU, CN, GTU
Strona: 118
-
Kod CN 2204 22 97 - Wina białe nie produkowane we Wspólnocie Europejskiej, w pojemnikach o objętości > 2 l, ale <= 10 l (inne niż wina musujące, pół-musujące i wina ze szczepu)
-
Kod CN 2204 22 98 - Wina nie produkowane we Wspólnocie Europejskiej, w pojemnikach o objętości > 2 l, ale <= 10 l (inne niż wina musujące, pół-musujące, wina białe i wina ze szczepu)
-
Kod CN 2204 29 - Wino ze świeżych winogron, włącznie z winami wzmocnionymi i moszczem gronowym z fermentacją nierozpoczętą lub zatrzymaną przez dodanie alkoholu, w pojemnikach o objętości > 10 l (z wył. win musujących)
-
Kod CN 2204 29 10 - Wina, ze świeżych winogron, włącznie z winami wzmocnionymi, w butelkach z korkami „grzybkowymi” przytrzymywanymi przewiązkami lub zapięciami, o objętości > 2 l; wina dostarczane w inny sposób, pozostające w wyniku obecności ditlenku węgla w roztworze, pod ciśnieniem >= 1 bar, ale < 3 bary, mierzonym w temperaturze 20 °C, w pojemnikach o objętości > 10 l (z wył. win musujących)
-
Kod CN 2204 29 22 - Wina białe produkowane w Bordeaux, w pojemnikach o objętości > 10 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChNP (z wył. win musujących i pół-musujących)
-
Kod CN 2204 29 23 - Wina białe produkowane w Burgundy, w pojemnikach o objętości > 10 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChNP (z wył. win musujących i pół-musujących)
-
Kod CN 2204 29 24 - Wina produkowane w Beaujolais, w pojemnikach o objętości > 10 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChNP (inne niż wina musujące i pół-musujące)
-
Kod CN 2204 29 26 - Wina produkowane w Vallée du Rhône, w pojemnikach o objętości > 10 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChNP (inne niż wina musujące i pół-musujące)
-
Kod CN 2204 29 27 - Wina produkowane w Languedoc-Roussillon, w pojemnikach o objętości > 10 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChNP (inne niż wina musujące i pół-musujące)
-
Kod CN 2204 29 28 - Wina produkowane w Val de Loire, w pojemnikach o objętości > 10 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChNP (inne niż wina musujące i pół-musujące)
-
Kod CN 2204 29 32 - Wina produkowane w Piemonte, w pojemnikach o objętości > 10 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChNP (inne niż wina musujące i pół-musujące)
-
Kod CN 2204 29 38 - Wina białe produkowane w określonych regionach, w pojemnikach o objętości > 10 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChNP (inne niż Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Vallée du Rhône, Languedoc-Roussillon, Val de Loire, Piemonte, wina musujące i pół-musujące)
-
Kod CN 2204 29 78 - Wina produkowane we Wspólnocie Europejskiej, w pojemnikach o objętości > 10 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChNP (inne niż Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Vallée du Rhône, Languedoc-Roussillon, Val de Loire, Piemonte, wina musujące, pół-musujące i wina białe)
-
Kod CN 2204 29 79 - Wina białe ze świeżych winogron, produkowane we Wspólnocie Europejskiej, w pojemnikach o objętości > 10 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChOG (inne niż wina musujące i pół-musujące)
-
Kod CN 2204 29 80 - Wina ze świeżych winogron, produkowane we Wspólnocie Europejskiej, w pojemnikach o objętości > 10 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj., z ChOG (inne niż wina musujące, pół-musujące i wina białe)
-
Kod CN 2204 29 81 - Wina białe ze szczepu, bez ChNP i ChOG, produkowane we Wspólnocie Europejskiej, w pojemnikach o objętości > 10 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj. (inne niż wina musujące i pół-musujące)
-
Kod CN 2204 29 82 - Wina ze szczepu, bez ChNP i ChOG, produkowane we Wspólnocie Europejskiej, w pojemnikach o objętości > 10 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj. (inne niż wina musujące, pół-musujące i wina białe)
-
Kod CN 2204 29 83 - Wina białe produkowane we Wspólnocie Europejskiej, w pojemnikach o objętości > 10 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj. (inne niż wina musujące, pół-musujące i wina ze szczepu)
-
Kod CN 2204 29 84 - Wina produkowane we Wspólnocie Europejskiej, w pojemnikach o objętości > 10 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 15% obj. (inne niż wina musujące, pół-musujące, wina białe i wina ze szczepu)
-
Kod CN 2204 29 85 - Madeira i Setúbal muscatel, w pojemnikach o objętości > 10 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu > 15% obj., ale <= 22% obj., z ChNP lub ChOG
-
Kod CN 2204 29 86 - Sherry, w pojemnikach o objętości > 10 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu > 15% obj., z ChNP lub ChOG
-
Kod CN 2204 29 88 - Marsala, w pojemnikach o objętości > 10 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu > 15% obj., z ChNP lub ChOG
-
Kod CN 2204 29 90 - Wina produkowane we Wspólnocie Europejskiej, w pojemnikach o objętości > 10 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu > 15% obj., z ChNP lub ChOG (inne niż Madeira, Sherry, Samos, Muscat de Lemnos i Setubal muscatel)
-
Kod CN 2204 29 91 - Wina bez ChNP i ChOG, produkowane we Wspólnocie Europejskiej, w pojemnikach o objętości > 10 l, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu > 15% obj.
-
Kod CN 2204 29 93 - Wina białe nie produkowane we Wspólnocie Europejskiej, w pojemnikach o objętości > 10 l, z ChNP lub ChOG (inne niż wina musujące i pół-musujące)
-
Kod CN 2204 29 94 - Wina nie produkowane we Wspólnocie Europejskiej, w pojemnikach o objętości > 10 l, z ChNP lub ChOG (inne niż wina musujące, pół-musujące i wina białe)
-
Kod CN 2204 29 95 - Wina białe ze szczepu, bez ChNP i ChOG, nie produkowane we Wspólnocie Europejskiej, w pojemnikach o objętości > 10 l (inne niż wina musujące i pół-musujące)
-
Kod CN 2204 29 96 - Wina ze szczepu, bez ChNP i ChOG, nie produkowane we Wspólnocie Europejskiej, w pojemnikach o objętości > 10 l (inne niż wina musujące, pół-musujące i wina białe)
-
Kod CN 2204 29 97 - Wina białe nie produkowane we Wspólnocie Europejskiej, w pojemnikach o objętości > 10 l (inne niż wina musujące, pół-musujące i wina ze szczepu)
-
Kod CN 2204 29 98 - Wina nie produkowane we Wspólnocie Europejskiej, w pojemnikach o objętości > 10 l (inne niż wina musujące, pół-musujące, wina białe i wina ze szczepu)
-
Kod CN 2204 30 - Moszcz gronowy, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu > 0,5% obj. (z wył. moszczu gronowego, którego fermentacja została zatrzymana przez dodanie alkoholu)
-
Kod CN 2204 30 10 - Moszcz gronowy w trakcie fermentacji lub z fermentacją zatrzymaną inaczej niż przez dodanie alkoholu o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu > 1% obj. (z wył. moszczu gronowego, którego fermentacja została zatrzymana przez dodanie alkoholu)
-
Kod CN 2204 30 92 - Moszcz gronowy niesfermentowany, zagęszczony w rozumieniu Uwagi dodatkowej 7 do działu 22, o gęstości <= 1,33 g/cm³ w 20 °C, i o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 1% obj., ale > 0,5% obj. (z wył. moszczu gronowego, którego fermentacja została zatrzymana przez dodanie alkoholu)
-
Kod CN 2204 30 94 - Moszcz gronowy niesfermentowany, niezagęszczony, o gęstości <= 1,33 g/cm³ w 20 °C, i o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 1% obj., ale > 0,5% obj. (z wył. moszczu gronowego, którego fermentacja została zatrzymana przez dodanie alkoholu)
-
Kod CN 2204 30 96 - Moszcz gronowy niesfermentowany, zagęszczony w rozumieniu Uwagi dodatkowej 7 do działu 22, o gęstości > 1,33 g/cm³ w 20 °C, i o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 1% obj., ale > 0,5% obj. (z wył. moszczu gronowego, którego fermentacja została zatrzymana przez dodanie alkoholu)
-
Kod CN 2204 30 98 - Moszcz gronowy niesfermentowany, niezagęszczony, o gęstości > 1,33 g/cm³ w 20 °C, i o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 1% obj., ale > 0,5% obj. (z wył. moszczu gronowego, którego fermentacja została zatrzymana przez dodanie alkoholu)
-
Kod CN 2205 - Wermut i pozostałe wina ze świeżych winogron aromatyzowane roślinami lub substancjami aromatycznymi
-
Kod CN 2205 10 - Wermut i pozostałe wina ze świeżych winogron aromatyzowane roślinami lub substancjami aromatycznymi, w pojemnikach o objętości <= 2 litry
-
Kod CN 2205 10 10 - Wermut i pozostałe wina ze świeżych winogron aromatyzowane roślinami lub substancjami aromatycznymi, w pojemnikach o objętości <= 2 litry, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 18% obj.
-
Kod CN 2205 10 90 - Wermut i pozostałe wina ze świeżych winogron aromatyzowane roślinami lub substancjami aromatycznymi, w pojemnikach o objętości <= 2 litry, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu > 18% obj.
-
Kod CN 2205 90 - Wermut i pozostałe wina ze świeżych winogron aromatyzowane roślinami lub substancjami aromatycznymi, w pojemnikach o objętości > 2 litry
-
Kod CN 2205 90 10 - Wermut i pozostałe wina ze świeżych winogron aromatyzowane roślinami lub substancjami aromatycznymi, w pojemnikach o objętości > 2 litry, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu <= 18% obj.
-
Kod CN 2205 90 90 - Wermut i pozostałe wina ze świeżych winogron aromatyzowane roślinami lub substancjami aromatycznymi, w pojemnikach o objętości > 2 litry, o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu > 18% obj.
-
Kod CN 2206 00 - Cydr (cidr), perry, miód pitny i pozostałe napoje fermentowane oraz mieszanki napojów fermentowanych i napojów bezalkoholowych, gdzie indziej niesklasyfikowane (z wył. piwa, wina ze świeżych winogron, moszczu gronowego, wermutu i pozostałych win ze świeżych winogron aromatyzowanych roślinami lub substancjami aromatycznymi)
-
Kod CN 2206 00 10 - Wzbudzone, otrzymane z wytłoków winogronowych
-
Kod CN 2206 00 31 - Cydr i perry, musujące
-
Kod CN 2206 00 39 - Miód pitny i pozostałe napoje fermentowane oraz mieszanki napojów fermentowanych i mieszanki napojów fermentowanych z napojami bezalkoholowymi, musujące, gdzie indziej niesklasyfikowane
-
Kod CN 2206 00 51 - Cydr i perry, niemusujące, w pojemnikach o objętości <= 2 litry
-
Kod CN 2206 00 59 - Miód pitny i pozostałe napoje fermentowane oraz mieszanki napojów fermentowanych i mieszanki napojów fermentowanych z napojami bezalkoholowymi, niemusujące, w pojemnikach o objętości <= 2 litry, gdzie indziej niesklasyfikowane (z wył. wina ze świeżych winogron, moszczu gronowego, wermutu i pozostałych win ze świeżych winogron, aromatyzowanych roślinami lub substancjami aromatycznymi, wzbudzonych, cedru i perry)
-
Kod CN 2206 00 81 - Cydr i perry, niemusujące, w pojemnikach o objętości > 2 litry
-
Kod CN 2206 00 89 - Miód pitny i pozostałe napoje fermentowane oraz mieszanki napojów fermentowanych i mieszanki napojów fermentowanych z napojami bezalkoholowymi, niemusujące, w pojemnikach o objętości > 2 litry, gdzie indziej niesklasyfikowane (z wył. wina ze świeżych winogron, moszczu gronowego, wermutu i pozostałych win ze świeżych winogron aromatyzowanych roślinami lub substancjami aromatycznymi, wzbudzonych, cedru i perry)
-
Kod CN 2207 - Alkohol etylowy nieskażony o objętościowej mocy alkoholu >= 80% obj.; alkohol etylowy i pozostałe wyroby alkoholowe, o dowolnej mocy, skażone
-
Kod CN 2207 10 00 - Alkohol etylowy nieskażony o objętościowej mocy alkoholu >= 80% obj.
-
Kod CN 2207 20 00 - Alkohol etylowy i pozostałe wyroby alkoholowe, o dowolnej mocy, skażone
-
Kod CN 2208 - Alkohol etylowy nieskażony o objętościowej mocy alkoholu < 80% obj.; wódki, likiery i pozostałe napoje spirytusowe (z wył. preparatów alkoholowych złożonych, w rodzaju stosowanych do produkcji napojów)
-
Kod CN 2208 20 - Napoje spirytusowe otrzymane przez destylację wina z winogron lub wytłoków z winogron
-
Kod CN 2208 20 12 - Cognac, w pojemnikach o objętości <= 2 litry
-
Kod CN 2208 20 14 - Armagnac, w pojemnikach o objętości <= 2 litry
-
Kod CN 2208 20 16 - Brandy de Jerez w poj. o obj. 2 litry lub mniejszej
-
Kod CN 2208 20 18 - Brandy/Weinbrand w poj. o obj. 2 litry lub mniejszej, z wył. Brandy de Jerez i Armagnac
-
Kod CN 2208 20 19 - Nap. spiryt. otrzymane przez dest. wina z winogron, w poj. o obj. 2 litry lub mniejszej, z wył. Cognac, Armagnac, Brandy/Weinbrand
-
Kod CN 2208 20 26 - Grappa, w pojemnikach o objętości <= 2 litry
-
Kod CN 2208 20 28 - Napoje spiryt. otrzymane przez destyl. wytłoków z winogron, w poj. o obj. 2 litry lub mniejszej, z wył. Grappa
-
Kod CN 2208 20 62 - Cognac, w pojemnikach o objętości > 2 litry
-
Kod CN 2208 20 66 - Brandy/Weinbrand, w pojemnikach o objętości większej niż 2 litry
-
Kod CN 2208 20 69 - Nap. spiryt. otrzymane przez dest. wina z winogron, w poj. o obj. większej niż 2 litry, w tym Armagnac, z wył.Cognac, Brandy/Weinbrand
-
Kod CN 2208 20 86 - Grappa, w pojemnikach o objętości > 2 litry
-
Kod CN 2208 20 88 - Napoje spirytusowe otrzymane przez destylację wytłoków z winogron, w poj. o obj. większej niż 2 l. z wył. Grappa
-
Kod CN 2208 30 - Whisky
-
Kod CN 2208 30 11 - Whisky burbońskie, w pojemnikach o objętości <= 2 litry
-
Kod CN 2208 30 19 - Whisky burbońskie, w pojemnikach o objętości > 2 litry
-
Kod CN 2208 30 30 - Szkocka whisky „single malt”
-
Kod CN 2208 30 41 - Szkocka whisky „blended malt”, w pojemnikach o objętości <= 2 l
-
Kod CN 2208 30 49 - Szkocka whisky „blended malt”, w pojemnikach o objętości > 2 l
-
Kod CN 2208 30 61 - Szkockie whisky „single grain” i „blended grain”, w pojemnikach o objętości <= 2 l
-
Kod CN 2208 30 69 - Szkockie whisky „single grain” i „blended grain”, w pojemnikach o objętości > 2 l
-
Kod CN 2208 30 71 - Szkocka whisky, w pojemnikach o objętości <= 2 l (inna niż whisky „single malt”, „blended malt”, „single grain” i whisky „blended grain”)
-
Kod CN 2208 30 79 - Szkocka whisky, w pojemnikach o objętości > 2 l (inna niż whisky „single malt”, „blended malt”, „single grain” i whisky „blended grain”)
-
Kod CN 2208 30 82 - Whisky, w pojemnikach o objętości <= 2 litry (inna niż whisky burbońskie i szkocka whisky)
-
Kod CN 2208 30 88 - Whisky, w pojemnikach o objętości > 2 litry (inna niż whisky burbońskie i szkocka whisky)
-
Kod CN 2208 40 - Rum i pozostałe napoje spirytusowe otrzymane przez destylację sfermentowanych produktów z trzciny cukrowej
-
Kod CN 2208 40 11 - Rum o zawartości lotnych substancji (innych niż alkohol metylowy i etylowy) >= 225 g na hektolitr czystego alkoholu (z tolerancją 10%), w pojemnikach o objętości <= 2 litry
-
Kod CN 2208 40 31 - Rum i pozostałe napoje spirytusowe otrzymane przez destylację sfermentowanych produktów z trzciny cukrowej, o wartości > 7,9 € za litr, w pojemnikach o objętości <= 2 litry (z wył. rumu o zawartości lotnych substancji [innych niż alkohol etylowy i metylowy] >= 225 g na hektolitr czystego alkoholu [z tolerancją 10%]
-
Kod CN 2208 40 39 - Rum i pozostałe napoje spirytusowe otrzymane przez destylację sfermentowanych produktów z trzciny cukrowej, o wartości <= 7,9 € za litr, w pojemnikach o objętości <= 2 litry (z wył. rumu o zawartości lotnych substancji [innych niż alkohol etylowy i metylowy] >= 225 g na hektolitr czystego alkoholu [z tolerancją 10%]
-
Kod CN 2208 40 51 - Rum o zawartości lotnych substancji (innych niż alkohol metylowy i etylowy) >= 225 g na hektolitr czystego alkoholu (z tolerancją 10%), w pojemnikach o objętości > 2 litry
-
Kod CN 2208 40 91 - Rum i pozostałe napoje spirytusowe otrzymane przez destylację sfermentowanych produktów z trzciny cukrowej, o wartości > 2 € za litr, w pojemnikach o objętości > 2 litry (z wył. rumu o zawartości lotnych substancji [innych niż alkohol etylowy i metylowy] >= 225 g na hektolitr czystego alkoholu [z tolerancją 10%]
-
Kod CN 2208 40 99 - Rum i pozostałe napoje spirytusowe otrzymane przez destylację sfermentowanych produktów z trzciny cukrowej, o wartości <= 2 € za litr, w pojemnikach o objętości > 2 litry (z wył. rumu o zawartości lotnych substancji [innych niż alkohol etylowy i metylowy] >= 225 g na hektolitr czystego alkoholu [z tolerancją 10%]
-
Kod CN 2208 50 - Gin i gin Geneva
-
Kod CN 2208 50 11 - Gin, w pojemnikach o objętości <= 2 litry
-
Kod CN 2208 50 19 - Gin, w pojemnikach o objętości > 2 litry
-
Kod CN 2208 50 91 - Gin Geneva, w pojemnikach o objętości <= 2 litry
-
Kod CN 2208 50 99 - Gin Geneva, w pojemnikach o objętości > 2 litry
-
Kod CN 2208 60 - Wódka
-
Kod CN 2208 60 11 - Wódka o objętościowej mocy alkoholu <= 45,4% obj., w pojemnikach o objętości <= 2 litry
-
Kod CN 2208 60 19 - Wódka o objętościowej mocy alkoholu <= 45,4% obj., w pojemnikach o objętości > 2 litry
-
Kod CN 2208 60 91 - Wódka o objętościowej mocy alkoholu > 45,4% obj., w pojemnikach o objętości <= 2 litry
-
Kod CN 2208 60 99 - Wódka o objętościowej mocy alkoholu > 45,4% obj., w pojemnikach o objętości > 2 litry
-
Kod CN 2208 70 - Likiery i kordiały
-
Kod CN 2208 70 10 - Likiery i kordiały, w pojemnikach o objętości <= 2 litry
-
Kod CN 2208 70 90 - Likiery i kordiały, w pojemnikach o objętości > 2 litry