Mapa strony - Kody PKWiU, CN, GTU
Strona: 107
-
Kod CN 1207 99 - Ziarna i owoce oleiste, nawet łamane (z wył. jadalnych orzechów, oliwek, nasion soi, orzeszków ziemnych, kopry, nasion lnu, nasion rzepaku lub rzepiku, nasion słonecznika, orzechów palmowych i jąder, bawełny, nasion rącznika, sezamu, gorczycy, krokosza, melona i maku)
-
Kod CN 1207 99 20 - Nasiona i owoce oleiste, nawet łamane (z wył. jadalnych orzechów, oliwek, nasion soi, orzeszków ziemnych, kopry, nasion lnu, nasion rzepaku lub rzepiku, nasion słonecznika, orzechów palmowych i jąder, bawełny, nasion rącznika, sezamu, gorczycy, krokosza, melona i maku)
-
Kod CN 1207 99 91 - Ziarna konopi, nawet łamane (z wył. nasion)
-
Kod CN 1207 99 96 - Ziarna i owoce oleiste, nawet łamane (z wył. nasion i jadalnych orzechów, oliwek, nasion soi, orzeszków ziemnych, kopry, nasion lnu, nasion rzepaku lub rzepiku, nasion słonecznika, orzechów palmowych i jąder, bawełny, nasion rącznika, sezamu, gorczycy, krokosza, melona, maku i konopi)
-
Kod CN 1208 - Mąka i mączka, z nasion lub owoców oleistych (z wył. gorczycy)
-
Kod CN 1208 10 00 - Mąka i mączka, z soi
-
Kod CN 1208 90 00 - Mąka i mączka, z nasion lub owoców oleistych (z wył. soi i gorczycy)
-
Kod CN 1209 - Nasiona, owoce i zarodniki, do siewu (z wył. warzyw strączkowych i kukurydzy cukrowej, kawy, herbaty, mate i przypraw korzennych, zbóż, nasion lub owoców oleistych, i nasion lub owoców stosowanych głównie w przemyśle perfumeryjnym, farmacji lub do celów owadobójczych, grzybobójczych lub podobnych)
-
Kod CN 1209 10 00 - Nasiona buraków cukrowych, do siewu
-
Kod CN 1209 21 00 - Nasiona lucerny (alfalfa), do siewu
-
Kod CN 1209 22 - Nasiona koniczyny "Trifolium spp.", do siewu
-
Kod CN 1209 22 10 - Nasiona koniczyny czerwonej "Trifolium pratense L.", do siewu
-
Kod CN 1209 22 80 - Nasiona koniczyny "Trifolium spp.", do siewu (z wył. koniczyny czerwonej "Trifolium pratense L.")
-
Kod CN 1209 23 - Nasiona kostrzewy, do siewu
-
Kod CN 1209 23 11 - Nasiona kostrzewy łąkowej "Festuca pratensis Huds", do siewu
-
Kod CN 1209 23 15 - Nasiona kostrzewy czerwonej "Festuca rubra L.", do siewu
-
Kod CN 1209 23 80 - Nasiona kostrzewy, do siewu (z wył. kostrzewy łąkowej "Festuca pratensis Huds", kostrzewy czerwonej "Festuca rubra L.")
-
Kod CN 1209 24 00 - Nasiona wiechliny łąkowej "Poa pratensis L.", do siewu
-
Kod CN 1209 25 - Nasiona rajgrasu [Lolium multiflorum Lam., Lolium perenne L.], do siewu
-
Kod CN 1209 25 10 - Rajgras włoski (życica wielokwiatowa), włącznie z rajgrasem westerwoldzkim "Lolium multiflorum Lam.", do siewu
-
Kod CN 1209 25 90 - Rajgras angielski (życica trwała) "Lolium perenne L.", do siewu
-
Kod CN 1209 29 - Nasiona roślin pastewnych (z wył. zbóż i buraka cukrowego, lucerny, koniczyny "Trifolium spp.", kostrzewy, wiechliny łąkowej "Poa pratensis L.", rajgrasu [Lolium multiflorum Lam., Lolium perenne L.])
-
Kod CN 1209 29 45 - Nasiona tymotki; nasiona wyki; nasiona wiechliny z rodzaju Poa (Poa palustris L., Poa trivialis L.); nasiona kupkówki (Dactylis glomerata L.) i nasiona mietlicy (Agrostis)
-
Kod CN 1209 29 50 - Nasiona łubinu, do siewu
-
Kod CN 1209 29 60 - Nasiona buraka pastewnego "Beta vulgaris var. alba", do siewu
-
Kod CN 1209 29 80 - Nasiona roślin pastewnych, do siewu (z wył. zbóż i buraka pastewnego, buraka cukrowego, lucerny, koniczyny [Trifolium spp.], kostrzewy, wiechliny łąkowej [Poa pratensis L.], rajgrasu [Lolium multiflorum Lam., Lolium perenne L., tymotki, wyki, wiechliny z rodzaju Poa [Poa palustris L., Poa trivialis L.], nasion kupkówki [Dactylis glomerata L.] nasion mietlicy [Agrostis], łubinu)
-
Kod CN 1209 30 00 - Nasiona roślin zielnych (ziołowych) hodowanych głównie dla ich kwiatów, do siewu
-
Kod CN 1209 91 - Nasiona warzyw, do siewu
-
Kod CN 1209 91 30 - Nasiona buraka ćwikłowego [Beta vulgaris var. Conditiva], do siewu
-
Kod CN 1209 91 80 - Nasiona warzyw, do siewu (z wył. nasion buraka ćwikłowego [Beta vulgaris var. Conditiva])
-
Kod CN 1209 99 - Nasiona, owoce i zarodniki, do siewu (z wył. warzyw strączkowych i kukurydzy cukrowej, kawy, herbaty, mate i przypraw korzennych, zbóż, nasion lub owoców oleistych, buraków, roślin pastewnych, nasion warzyw, i roślin zielnych (ziołowych) hodowanych głównie dla ich kwiatów lub stosowanych głównie w przemyśle perfumeryjnym, farmacji lub do celów owadobójczych, grzybobójczych lub podobnych)
-
Kod CN 1209 99 10 - Nasiona drzew leśnych, do siewu
-
Kod CN 1209 99 91 - Nasiona roślin innych niż ziołowe, hodowanych głównie dla ich kwiatów, do siewu
-
Kod CN 1209 99 99 - Nasiona, owoce i zarodniki, do siewu (z wył. warzyw strączkowych i kukurydzy cukrowej, kawy, herbaty, mate i przypraw korzennych, zbóż, nasion lub owoców oleistych, buraków, roślin pastewnych, nasion warzyw, nasion drzew leśnych, i nasion roślin hodowanych głównie dla ich kwiatów lub stosowanych głównie w przemyśle perfumeryjnym, farmacji lub do celów owadobójczych, grzybobójczych lub podobnych)
-
Kod CN 1210 - Szyszki chmielowe, świeże lub suszone, nawet mielone, sproszkowane lub w formie granulek; lupulina
-
Kod CN 1210 10 00 - Szyszki chmielowe, świeże lub suszone (z wył. mielonych, sproszkowanych lub w formie granulek)
-
Kod CN 1210 20 - Szyszki chmielowe, mielone, sproszkowane lub w formie granulek; lupulina
-
Kod CN 1210 20 10 - Szyszki chmielowe, mielone, sproszkowane lub w formie granulek, z podwyższoną zawartością lupuliny; lupulina
-
Kod CN 1210 20 90 - Szyszki chmielowe, mielone, sproszkowane lub w formie granulek (z wył. z podwyższoną zawartością lupuliny)
-
Kod CN 1211 - Rośliny i części roślin, włącznie z nasionami i owocami, w rodzaju stosowanych głównie w perfumerii, farmacji lub stosowane do celów owadobójczych, grzybobójczych lub podobnych, świeże lub suszone, nawet krojone, kruszone lub proszkowane
-
Kod CN 1211 20 00 - Korzenie żeńszenia, świeże, schłodzone, zamrożone lub suszone, nawet krojone, kruszone lub proszkowane
-
Kod CN 1211 30 00 - Liście krzewu kokainowego, świeże, schłodzone, zamrożone lub suszone, nawet krojone, kruszone lub proszkowane
-
Kod CN 1211 40 00 - Słoma makowa, świeża, schłodzona, zamrożona lub suszona, nawet krojona, kruszona lub proszkowana
-
Kod CN 1211 50 00 - Przęśl i jej części, włącznie z nasionami i owocami, świeże lub suszone, nawet krojone, kruszone lub proszkowane
-
Kod CN 1211 90 - Rośliny i części roślin, włącznie z nasionami i owocami, w rodzaju stosowanych głównie w perfumerii, farmacji lub stosowane do celów owadobójczych, grzybobójczych lub podobnych, świeże lub suszone, nawet krojone, kruszone lub proszkowane (z wył. korzeni żeńszenia, liści krzewu kokainowego, słomy makowej)
-
Kod CN 1211 90 30 - Tonkowiec wonny, świeży, schłodzony, zamrożony lub suszony, nawet krojony, kruszony lub proszkowany
-
Kod CN 1211 90 86 - Rośliny i części roślin, włącznie z nasionami i owocami, w rodzaju stosowanych głównie w perfumerii, farmacji lub stosowane do celów owadobójczych, grzybobójczych lub podobnych, świeże, schłodzone, zamrożone lub suszone, nawet krojone, kruszone lub proszkowane (z wył. korzeni żeńszenia, liści krzewu kokainowego, słomy makowej, z rodzaju Ephedra i tonkowca wonnego)
-
Kod CN 1212 - Chleb świętojański, wodorosty morskie i pozostałe algi, burak cukrowy i trzcina cukrowa, świeże, schłodzone, zamrożone lub suszone, nawet mielone; pestki i jądra owoców oraz pozostałe produkty roślinne, włącznie z niepalonymi korzeniami cykorii odmiany Cichorium intybus sativum, w rodzaju stosowanych głównie do spożycia przez ludzi, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone
-
Kod CN 1212 21 00 - Wodorosty morskie i pozostałe algi, świeże, schłodzone, zamrożone lub suszone, nawet mielone, nadające się do spożycia przez ludzi
-
Kod CN 1212 29 00 - Wodorosty morskie i pozostałe algi, świeże, schłodzone, zamrożone lub suszone, nawet mielone, nienadające się do spożycia przez ludzi
-
Kod CN 1212 91 - Burak cukrowy, świeży, schłodzony, zamrożony lub suszony, nawet mielony
-
Kod CN 1212 91 20 - Burak cukrowy, suszony, nawet mielony
-
Kod CN 1212 91 80 - Burak cukrowy, świeży, schłodzony, zamrożony
-
Kod CN 1212 92 00 - Chleb świętojański, świeży, schłodzony, zamrożony lub suszony, nawet mielony
-
Kod CN 1212 93 00 - Trzcina cukrowa, świeża, schłodzona, zamrożona lub suszona, nawet mielona
-
Kod CN 1212 94 00 - Korzenie cykorii, świeże, schłodzone, zamrożone lub suszone, nawet mielone
-
Kod CN 1212 99 - Pestki i jądra owoców oraz pozostałe produkty roślinne, włącznie z niepalonymi korzeniami cykorii odmiany Cichorium intybus sativum, w rodzaju stosowanych głównie do spożycia przez ludzi, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone
-
Kod CN 1212 99 41 - Nasiona chleba świętojańskiego, świeże lub suszone, (z wył. łuszczonych, kruszonych lub mielonych)
-
Kod CN 1212 99 49 - Nasiona chleba świętojańskiego, świeże lub suszone, łuszczone, kruszone lub mielone
-
Kod CN 1212 99 95 - Pestki i jądra owoców oraz pozostałe produkty roślinne, w rodzaju stosowanych głównie do spożycia przez ludzi, gdzie indziej niesklasyfikowane
-
Kod CN 1213 00 00 - Słoma i plewy zbóż, niepreparowane, nawet siekane, mielone, prasowane lub w formie granulek
-
Kod CN 1214 - Brukiew, buraki pastewne, korzenie pastewne, siano, lucerna (alfalfa), koniczyna, esparceta, kapusta pastewna, łubin, wyka i podobne produkty pastewne, nawet granulowane
-
Kod CN 1214 10 00 - Mączka i granulki, z lucerny [alfalfa]
-
Kod CN 1214 90 - Brukiew, buraki pastewne, korzenie pastewne, siano, lucerna (alfalfa), koniczyna, esparceta, kapusta pastewna, łubin, wyka i podobne produkty pastewne, nawet granulowane (z wył. mączek i granulek z lucerny alfalfa)
-
Kod CN 1214 90 10 - Buraki pastewne, brukiew i pozostałe korzenie pastewne
-
Kod CN 1214 90 90 - Siano, lucerna, koniczyna, esparceta, kapusta pastewna, łubin, wyka i podobne produkty pastewne (z wył. buraków pastewnych, brukwi i pozostałych korzeni pastewnych, mączek i granulek z lucerny)
-
Kod CN DZIAŁ 13 - SZELAK; GUMY, ŻYWICE ORAZ POZOSTAŁE SOKI I EKSTRAKTY ROŚLINNE
-
Kod CN 1301 - Szelak; gumy naturalne, żywice, gumożywice i oleożywice (na przykład balsamy)
-
Kod CN 1301 20 00 - Guma arabska
-
Kod CN 1301 90 00 - Szelak; gumy naturalne, żywice, gumożywice i oleożywice (na przykład balsamy) (z wył. gumy arabskiej)
-
Kod CN 1302 - Soki i ekstrakty roślinne; substancje pektynowe, pektyniany i pektany; agar-agar i pozostałe śluzy i zagęszczacze, nawet modyfikowane, pochodzące z produktów roślinnych
-
Kod CN 1302 11 00 - Opium
-
Kod CN 1302 12 00 - Ekstrakt z lukrecji (z wył. zawierającego > 10 % masy sacharozy lub pakowanego jako wyrób cukierniczy)
-
Kod CN 1302 13 00 - Ekstrakt z chmielu
-
Kod CN 1302 14 00 - Soki i ekstrakty z przęśli
-
Kod CN 1302 19 - Soki i ekstrakty roślinne (z wył. z lukrecji, chmielu i opium)
-
Kod CN 1302 19 05 - Olej żywiczny z wanilii
-
Kod CN 1302 19 70 - Soki i ekstrakty roślinne (z wył. z opium, lukrecji, chmielu, z oleju żywicznego z wanilii i z rodzaju Ephedra)
-
Kod CN 1302 20 - Substancje pektynowe, pektyniany i pektany
-
Kod CN 1302 20 10 - Substancje pektynowe, pektyniany i pektany, suche, w postaci proszku
-
Kod CN 1302 20 90 - Substancje pektynowe, pektyniany i pektany, w postaci cieczy
-
Kod CN 1302 31 00 - Agar-agar, nawet modyfikowany
-
Kod CN 1302 32 - Śluzy i zagęszczacze, nawet modyfikowane, pochodzące z chleba świętojańskiego, nasion chleba świętojańskiego lub z nasion rośliny guar
-
Kod CN 1302 32 10 - Śluzy i zagęszczacze, nawet modyfikowane, pochodzące z chleba świętojańskiego, nasion chleba świętojańskiego
-
Kod CN 1302 32 90 - Śluzy i zagęszczacze, nawet modyfikowane, pochodzące z nasion rośliny guar
-
Kod CN 1302 39 00 - Śluzy i zagęszczacze, nawet modyfikowane, pochodzące z produktów roślinnych (z wył. chleba świętojańskiego, nasion chleba świętojańskiego lub z nasion rośliny guar i agar-agar)
-
Kod CN DZIAŁ 14 - MATERIAŁY ROŚLINNE DO WYPLATANIA; PRODUKTY POCHODZENIA ROŚLINNEGO, GDZIE INDZIEJ NIEWYMIENIONE ANI NIEWŁĄCZONE
-
Kod CN 1401 - Materiały roślinne, w rodzaju stosowanych głównie do wyplatania (na przykład bambus, trzcinopalmy rotang (rattan), trzciny, sitowie, łoziny, rafia, słoma zbożowa czyszczona, bielona lub barwiona i łyko lipowe)
-
Kod CN 1401 10 00 - Bambusy
-
Kod CN 1401 20 00 - Trzcinopalmy rotang (rattan)
-
Kod CN 1401 90 00 - Trzciny, sitowie, łoziny, rafia, słoma zbożowa czyszczona, bielona lub barwiona i łyko lipowe oraz pozostałe materiały roślinne, w rodzaju stosowanych głównie do wyplatania (z wył. bambusa i rattanu)
-
Kod CN 1404 - Produkty pochodzenia roślinnego, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone
-
Kod CN 1404 20 00 - Linters bawełniany
-
Kod CN 1404 90 00 - Produkty pochodzenia roślinnego, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone
-
Kod CN SEKCJA III - TŁUSZCZE I OLEJE POCHODZENIA ZWIERZĘCEGO LUB ROŚLINNEGO ORAZ PRODUKTY ICH ROZKŁADU; GOTOWE TŁUSZCZE JADALNE; WOSKI POCHODZENIA ZWIERZĘCEGO LUB ROŚLINNEGO
-
Kod CN DZIAŁ 15 - TŁUSZCZE I OLEJE POCHODZENIA ZWIERZĘCEGO LUB ROŚLINNEGO ORAZ PRODUKTY ICH ROZKŁADU; GOTOWE TŁUSZCZE JADALNE; WOSKI POCHODZENIA ZWIERZĘCEGO LUB ROŚLINNEGO
-
Kod CN 1501 - Tłuszcz ze świń, włącznie ze smalcem, i tłuszcz z drobiu, wytapiane lub inaczej wyekstrahowane (z wył. stearyny smalcowej i oleju smalcowego)
-
Kod CN 1501 10 - Smalec wytapiany lub inaczej wyekstrahowany (z wył. stearyny smalcowej i oleju smalcowego)
-
Kod CN 1501 10 10 - Smalec wytapiany lub inaczej wyekstrahowany, do zastosowań przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi (z wył. stearyny smalcowej i oleju smalcowego)
-
Kod CN 1501 10 90 - Smalec wytapiany lub inaczej wyekstrahowany (z wył. do zastosowań przemysłowych innych niż produkcja artykułów spożywanych przez ludzi, stearyny smalcowej i oleju smalcowego)