Mapa strony - Kody PKWiU, CN, GTU
Strona: 116
-
Kod CN 2009 89 79 - Sok z dowolnego pojedynczego owocu lub warzywa, niesfermentowany, o liczbie Brixa <= 67 w 20°C, o wartości > 30 € za 100 kg masy netto, z dodatkiem cukru (z wył. zawierającego alkohol, mieszanek, soku z owoców cytrusowych, z owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, soku ananasowego, pomidorowego, z winogron, włączając moszcz gronowy, z jabłek, z żurawin, gruszek i soku z wiśni i czereśni)
-
Kod CN 2009 89 85 - Sok z guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, niesfermentowany, o liczbie Brixa <= 67 w 20°C, o wartości <= 30 € za 100 kg masy netto, o zawartości dodatku cukru > 30% masy (z wył. mieszanek lub z dodatkiem alkoholu)
-
Kod CN 2009 89 86 - Sok z dowolnego pojedynczego owocu lub warzywa, niesfermentowany, o liczbie Brixa <= 67 w 20°C, o wartości <= 30 € za 100 kg masy netto, o zawartości dodatku cukru > 30% masy (z wył. zawierającego alkohol, mieszanek, soku z owoców cytrusowych, z owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, soku ananasowego, pomidorowego, z winogron, włączając moszcz gronowy, z jabłek, żurawin, i z gruszek)
-
Kod CN 2009 89 88 - Sok z guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, niesfermentowany, o liczbie Brixa <= 67 w 20°C, o wartości <= 30 € za 100 kg masy netto, o zawartości dodatku cukru <= 30% masy (z wył. mieszanek lub z dodatkiem alkoholu)
-
Kod CN 2009 89 89 - Sok z dowolnego pojedynczego owocu lub warzywa, niesfermentowany, o liczbie Brixa <= 67 w 20°C, o wartości <= 30 € za 100 kg masy netto, o zawartości dodatku cukru <= 30% masy (z wył. zawierającego alkohol, mieszanek, soku z owoców cytrusowych, z owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, soku ananasowego, pomidorowego, z winogron, włączając moszcz gronowy, z jabłek, żurawin, i z gruszek)
-
Kod CN 2009 89 96 - Sok wiśniowy i czereśniowy, niesfermentowany, o liczbie Brixa <= 67 w 20°C (z wył. z dodatkiem cukru lub alkoholu)
-
Kod CN 2009 89 97 - Sok z guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, niesfermentowany, o liczbie Brixa <= 67 w 20°C (z wył. mieszanek i z dodatkiem cukru lub alkoholu)
-
Kod CN 2009 89 99 - Sok z dowolnego pojedynczego owocu lub warzywa, niesfermentowany, o liczbie Brixa <= 67 w 20°C (z wył. z dodatkiem cukru lub alkoholu, mieszanek, soku z owoców cytrusowych, z owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, soku ananasowego, pomidorowego, z winogron, włączając moszcz gronowy, z jabłek, z gruszek, wiśni lub czereśni, z żurawin)
-
Kod CN 2009 90 - Mieszanki soków owocowych, włączając z moszczu gronowego, i soków z warzyw, niesfermentowane, nawet z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej (z wył. z dodatkiem alkoholu)
-
Kod CN 2009 90 11 - Mieszanki soków jabłkowego i gruszkowego, niesfermentowane, o liczbie Brixa > 67 w 20°C, o wartości <= 22 € za 100 kg masy netto, nawet z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej (z wył. z dodatkiem alkoholu)
-
Kod CN 2009 90 19 - Mieszanki soków jabłkowego i gruszkowego, niesfermentowane, o liczbie Brixa > 67 w 20°C, o wartości > 22 € za 100 kg masy netto, nawet z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej (z wył. z dodatkiem alkoholu)
-
Kod CN 2009 90 21 - Mieszanki soków owocowych, włączając z moszczu gronowego, i soków z warzyw, niesfermentowane, o liczbie Brixa > 67 w 20°C, o wartości <= 30 € za 100 kg masy netto, nawet z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej (z wył. z dodatkiem alkoholu oraz mieszanek soku jabłkowego i gruszkowego)
-
Kod CN 2009 90 29 - Mieszanki soków owocowych, włączając z moszczu gronowego, i soków z warzyw, niesfermentowane, o liczbie Brixa > 67 w 20°C, o wartości > 30 € za 100 kg masy netto, nawet z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej (z wył. z dodatkiem alkoholu oraz mieszanek soku jabłkowego i gruszkowego)
-
Kod CN 2009 90 31 - Mieszanki soków jabłkowego i gruszkowego, niesfermentowane, o liczbie Brixa <= 67 w 20°C, o wartości <= 18 € za 100 kg masy netto, o zawartości dodatku cukru > 30% masy (z wył. z dodatkiem alkoholu)
-
Kod CN 2009 90 39 - Mieszanki soków jabłkowego i gruszkowego, niesfermentowane, o liczbie Brixa <= 67 w 20°C, nawet z dodatkiem cukru lub innej substancji słodzącej (z wył. o wartości <= 18 € za 100 kg masy netto, o zawartości dodatku cukru > 30% masy lub z dodatkiem alkoholu)
-
Kod CN 2009 90 41 - Mieszanki soków owoców cytrusowych i soku ananasowego, niesfermentowane, o liczbie Brixa <= 67 w 20°C, o wartości > 30 € za 100 kg masy netto, z dodatkiem cukru (z wył. z dodatkiem alkoholu)
-
Kod CN 2009 90 49 - Mieszanki soków owoców cytrusowych i soku ananasowego, niesfermentowane, o liczbie Brixa <= 67 w 20°C, o wartości > 30 € za 100 kg masy netto (z wył. z dodatkiem cukru lub z dodatkiem alkoholu)
-
Kod CN 2009 90 51 - Mieszanki soków owocowych, włączając z moszczu gronowego, i soków z warzyw, niesfermentowane, o liczbie Brixa <= 67 w 20°C, o wartości > 30 € za 100 kg masy netto, z dodatkiem cukru (z wył. z dodatkiem alkoholu oraz mieszanek soku jabłkowego i gruszkowego lub owoców cytrusowych i soku ananasowego)
-
Kod CN 2009 90 59 - Mieszanki soków owocowych, włączając z moszczu gronowego, i soków z warzyw, niesfermentowane, o liczbie Brixa <= 67 w 20°C, o wartości > 30 € za 100 kg masy netto (z wył. z dodatkiem cukru lub z dodatkiem alkoholu oraz mieszanek soku jabłkowego i gruszkowego lub z owoców cytrusowych i soku ananasowego)
-
Kod CN 2009 90 71 - Mieszanki soków owoców cytrusowych i soku ananasowego, niesfermentowane, o liczbie Brixa <= 67 w 20°C, o wartości <= 30 € za 100 kg masy netto, o zawartości dodatku cukru > 30% masy (z wył. z dodatkiem alkoholu)
-
Kod CN 2009 90 73 - Mieszanki soków z owoców cytrusowych i soku ananasowego, niesfermentowane, o liczbie Brixa <= 67 w 20°C, o wartości <= 30 € za 100 kg masy netto, o zawartości dodatku cukru <= 30% masy (z wył. z dodatkiem alkoholu)
-
Kod CN 2009 90 79 - Mieszanki soków owoców cytrusowych i soku ananasowego, niesfermentowane, o liczbie Brixa <= 67 w 20°C, o wartości <= 30 € za 100 kg masy netto (z wył. z dodatkiem cukru lub z dodatkiem alkoholu)
-
Kod CN 2009 90 92 - Mieszanki soków z owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, niesfermentowane, o liczbie Brixa <= 67 w 20°C, o wartości <= 30 € za 100 kg masy netto , o zawartości dodatku cukru > 30 % (z wył. z dodatkiem alkoholu)
-
Kod CN 2009 90 94 - Mieszanki soków owocowych, włączając z moszczu gronowego, i soków z warzyw, niesfermentowane, o liczbie Brixa <= 67 w 20°C, o wartości <= 30 € za 100 kg masy netto, o zawartości dodatku cukru > 30% masy (z wył. z dodatkiem alkoholu oraz mieszanek soku jabłkowego i gruszkowego lub owoców cytrusowych i soku ananasowego, soków z owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya)
-
Kod CN 2009 90 95 - Mieszanki soków z owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, niesfermentowane, o liczbie Brixa <= 67 w 20°C, o wartości<= 30 € za 100 kg masy netto, o zawartości dodatku cukru <= 30% masy (z wył. z dodatkiem alkoholu)
-
Kod CN 2009 90 96 - Mieszanki soków owocowych, włączając z moszczu gronowego, i soków z warzyw, niesfermentowane, o liczbie Brixa <= 67 w 20°C, o wartości <= 30 € za 100 kg masy netto, o zawartości dodatku cukru <= 30% masy (z wył. z dodatkiem alkoholu oraz mieszanek soku jabłkowego i gruszkowego lub owoców cytrusowych i soku ananasowego, z owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya)
-
Kod CN 2009 90 97 - Mieszanki soków z owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, niesfermentowane, o liczbie Brixa <= 67 w 20°C, o wartości<= 30 € za 100 kg masy netto (z wył. z dodatkiem cukru lub alkoholu)
-
Kod CN 2009 90 98 - Mieszanki soków owocowych, włączając z moszczu gronowego, i soków z warzyw, niesfermentowane, o liczbie Brixa <= 67 w 20°C, o wartości <= 30 € za 100 kg masy netto, (z wył. z dodatkiem cukru lub z dodatkiem alkoholu oraz mieszanek soku jabłkowego i gruszkowego lub owoców cytrusowych i soku ananasowego, z owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), kanawalii, sączyńca, męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya)
-
Kod CN DZIAŁ 21 - RÓŻNE PRZETWORY SPOŻYWCZE
-
Kod CN 2101 - Ekstrakty, esencje i koncentraty kawy, herbaty lub maté (herbaty paragwajskiej) oraz przetwory na bazie tych produktów lub na bazie kawy, herbaty lub maté (herbaty paragwajskiej); cykoria palona i pozostałe palone namiastki kawy oraz ich ekstrakty, esencje i koncentraty
-
Kod CN 2101 11 00 - Ekstrakty, esencje i koncentraty kawy
-
Kod CN 2101 12 - Przetwory na bazie ekstraktów, esencji i koncentratów kawy lub na bazie kawy
-
Kod CN 2101 12 92 - Przetwory na bazie ekstraktów, esencji lub koncentratów kawy
-
Kod CN 2101 12 98 - Przetwory na bazie kawy
-
Kod CN 2101 20 - Ekstrakty, esencje i koncentraty herbaty lub maté (herbaty paragwajskiej) i przetwory na bazie tych ekstraktów, esencji lub koncentratów, lub na bazie herbaty, lub maté (herbaty paragwajskiej)
-
Kod CN 2101 20 20 - Ekstrakty, esencje lub koncentraty herbaty lub maté (herbaty paragwajskiej)
-
Kod CN 2101 20 92 - Przetwory na bazie ekstraktów, esencji lub koncentratów herbaty, lub maté (herbaty paragwajskiej)
-
Kod CN 2101 20 98 - Przetwory na bazie herbaty, lub maté (herbaty paragwajskiej)
-
Kod CN 2101 30 - Cykoria palona i pozostałe palone namiastki kawy oraz ich ekstrakty, esencje i koncentraty
-
Kod CN 2101 30 11 - Cykoria palona
-
Kod CN 2101 30 19 - Palone namiastki kawy (z wył. cykorii)
-
Kod CN 2101 30 91 - Ekstrakty, esencje i koncentraty, z cykorii palonej
-
Kod CN 2101 30 99 - Ekstrakty, esencje i koncentraty, z palonych namiastek kawy (z wył. cykorii)
-
Kod CN 2102 - Drożdże (aktywne lub nieaktywne); pozostałe mikroorganizmy jednokomórkowe, martwe, gotowe proszki do pieczenia (z wył. szczepionek, toksyn i hodowli mikroorganizmów pakowanych jako lekarstwa)
-
Kod CN 2102 10 - Drożdże aktywne
-
Kod CN 2102 10 10 - Kultury drożdży
-
Kod CN 2102 10 31 - Drożdże piekarnicze suszone
-
Kod CN 2102 10 39 - Drożdże piekarnicze (z wył. suszonych)
-
Kod CN 2102 10 90 - Drożdże aktywne (z wył. kultury drożdży i drożdży piekarniczych)
-
Kod CN 2102 20 - Drożdże nieaktywne; pozostałe martwe mikroorganizmy jednokomórkowe (z wył. pakowanych jako lekarstwa)
-
Kod CN 2102 20 11 - Drożdże nieaktywne, w tabletkach, kostkach lub w podobnej postaci, lub w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg
-
Kod CN 2102 20 19 - Drożdże nieaktywne (z wył. w tabletkach, kostkach lub w podobnej postaci, lub w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto <= 1 kg)
-
Kod CN 2102 20 90 - Martwe mikroorganizmy jednokomórkowe (z wył. pakowanych jako lekarstwa i drożdży)
-
Kod CN 2102 30 00 - Proszki do pieczenia, gotowe
-
Kod CN 2103 - Sosy i preparaty do nich; zmieszane przyprawy i zmieszane przyprawy korzenne; mąka i mączka, z gorczycy oraz gotowa musztarda
-
Kod CN 2103 10 00 - Sos sojowy
-
Kod CN 2103 20 00 - Ketchup pomidorowy i pozostałe sosy pomidorowe
-
Kod CN 2103 30 - Mąka i mączka, z gorczycy oraz gotowa musztarda
-
Kod CN 2103 30 10 - Mąka i mączka, z gorczycy
-
Kod CN 2103 30 90 - Gotowa musztarda
-
Kod CN 2103 90 - Preparaty do sosów i gotowe sosy; zmieszane przyprawy i przyprawy korzenne (z wył. sosu sojowego, ketchupu i pozostałych sosów pomidorowych, musztardy oraz mąki i mączki, z gorczycy)
-
Kod CN 2103 90 10 - Ostry sos z mango, w płynie
-
Kod CN 2103 90 30 - Gorzkie aromatyczne zaprawy o objętościowej mocy alkoholu >= 44,2%, ale <= 49,2 % obj., zawierające >= 1,5%, ale <= 6 % masy goryczki, przypraw i różnych składników oraz >= 4%, ale <= 10% masy cukru, w pojemnikach o objętości <= 0,5 litra
-
Kod CN 2103 90 90 - Sosy i preparaty do nich, zmieszane przyprawy i zmieszane przyprawy korzenne (z wył. sosu sojowego, ketchupu i pozostałych sosów pomidorowych, ostrego, płynnego sosu z mango i gorzkich aromatycznych zapraw objętych podpozycją 2103 90 30)
-
Kod CN 2104 - Zupy i buliony i preparaty do nich; złożone przetwory spożywcze, składające się z dokładnie zhomogenizowanej mieszaniny dwóch lub więcej podstawowych składników, takich jak mięso, ryby, warzywa lub owoce, pakowane do sprzedaży detalicznej jako żywność dla niemowląt lub do celów dietetycznych, w opakowaniach o zawartości netto <= 250 g masy
-
Kod CN 2104 10 00 - Zupy i buliony i preparaty do nich
-
Kod CN 2104 20 00 - Złożone przetwory spożywcze, składające się z dokładnie zhomogenizowanej mieszaniny dwóch lub więcej podstawowych składników, takich jak mięso, ryby, warzywa lub owoce, pakowane do sprzedaży detalicznej jako żywność dla niemowląt lub do celów dietetycznych, w opakowaniach o zawartości netto <= 250 g masy
-
Kod CN 2105 00 - Lody i pozostałe lody jadalne, nawet zawierające kakao
-
Kod CN 2105 00 10 - Lody i pozostałe lody jadalne, nawet zawierające kakao, niezawierające tłuszczu mleka lub zawierające < 3 % masy takich tłuszczów
-
Kod CN 2105 00 91 - Lody i pozostałe lody jadalne, zawierające >= 3%, ale < 7% masy tłuszczów z mleka
-
Kod CN 2105 00 99 - Lody i pozostałe lody jadalne, zawierające >= 7% masy tłuszczów z mleka
-
Kod CN 2106 - Przetwory spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane
-
Kod CN 2106 10 - Koncentraty białkowe i teksturowane substancje białkowe
-
Kod CN 2106 10 20 - Koncentraty białkowe i teksturowane substancje białkowe, niezawierające tłuszczu mleka, sacharozy, izoglukozy, glukozy lub skrobi, lub zawierające < 1,5% masy tłuszczu mleka, < 5% masy sacharozy lub izoglukozy, < 5% masy glukozy lub < 5% masy skrobi
-
Kod CN 2106 10 80 - Koncentraty białkowe i teksturowane substancje białkowe, zawierające >=1,5% masy tłuszczu mleka, >= 5% masy sacharozy lub izoglukozy, >= 5% masy glukozy lub >= 5% masy skrobi
-
Kod CN 2106 90 - Przetwory spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane
-
Kod CN 2106 90 20 - Preparaty alkoholowe złożone, w rodzaju stosowanych do produkcji napojów, o objętościowej mocy alkoholu > 0,5 % obj. (z wył. na bazie substancji zapachowych)
-
Kod CN 2106 90 30 - Syropy izoglukozowe, aromatyzowane lub barwione
-
Kod CN 2106 90 51 - Syrop laktozowy, aromatyzowany lub barwiony
-
Kod CN 2106 90 55 - Syrop glukozowy i z maltodekstryny, aromatyzowane lub barwione
-
Kod CN 2106 90 59 - Syropy cukrowe, aromatyzowane lub barwione (z wył. syropu izoglukozowego, laktozowego, glukozowego i z maltodekstrynowego)
-
Kod CN 2106 90 92 - Przetwory spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane, niezawierające tłuszczu mleka, sacharozy, izoglukozy, glukozy lub skrobi, lub zawierające < 1,5% masy tłuszczu mleka, < 5% masy sacharozy lub izoglukozy, < 5% masy glukozy lub < 5% masy skrobi
-
Kod CN 2106 90 98 - Przetwory spożywcze, gdzie indziej niesklasyfikowane, zawierające >=1,5% masy tłuszczu mleka, >= 5% masy sacharozy lub izoglukozy, >= 5% masy glukozy lub >= 5% masy skrobi
-
Kod CN DZIAŁ 22 - NAPOJE BEZALKOHOLOWE, ALKOHOLOWE I OCET
-
Kod CN 2201 - Wody, włącznie z naturalnymi lub sztucznymi wodami mineralnymi i wodami gazowanymi, niezawierające dodatku cukru lub innego środka słodzącego ani aromatyzującego; lód i śnieg
-
Kod CN 2201 10 - Wody mineralne i wody gazowane, niezawierające dodatku cukru lub innego środka słodzącego ani aromatyzującego
-
Kod CN 2201 10 11 - Wody mineralne naturalne, niezawierające dodatku cukru lub innego środka słodzącego ani aromatyzującego, nienasycone ditlenkiem węgla
-
Kod CN 2201 10 19 - Wody mineralne naturalne, niezawierające dodatku cukru lub innego środka słodzącego ani aromatyzującego, nasycone dwutlenkiem węgla
-
Kod CN 2201 10 90 - Wody mineralne sztuczne, niezawierające dodatku cukru lub innego środka słodzącego ani aromatyzującego, włącznie z wodami gazowanymi
-
Kod CN 2201 90 00 - Wody zwykłe naturalne, niezawierające dodatku cukru lub innego środka słodzącego ani aromatyzującego; lód i śnieg (z wył. wody mineralnej i gazowanej, wody morskiej, wody destylowanej, wody do pomiarów przewodnictwa, lub wody o podobnej czystości)
-
Kod CN 2202 - Wody, włącznie z wodami mineralnymi i wodami gazowanymi, zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego, lub aromatyzowane i pozostałe napoje bezalkoholowe (z wył. soków owocowych lub warzywnych i mleka)
-
Kod CN 2202 10 00 - Wody, włącznie z mineralnymi i gazowanymi, zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego, lub aromatyzowane, do bezpośredniej konsumpcji jako napoje
-
Kod CN 2202 91 00 - Piwo bezalkoholowe <= 0.5% obj. alkoholu
-
Kod CN 2202 99 - Napoje bezalkoholowe (z wył. wody, soków owocowych lub warzywnych, mleka i piwa)
-
Kod CN 2202 99 11 - Napoje na bazie soi o zawartości białka 2,8 % masy lub większej, niezawierające mleka, mlecznych produktów i tłuszczów z nich pochodzących
-
Kod CN 2202 99 15 - Napoje na bazie soi o zawartości białka mniejszej niż 2,8 % masy; napoje na bazie orzechów objętych działem 8, zbóż objętych działem 10 lub nasion objętych działem 12, niezawierające mleka, mlecznych produktów i tłuszczów z nich pochodzących
-
Kod CN 2202 99 19 - Napoje bezalkoholowe, niezawierające mleka, mlecznych produktów i tłuszczów z nich pochodzących (z wył. wody, soków owocowych lub warzywnych, piwa i napojów na bazie soi lub orzechów objętych działem 8, zbóż objętych działem 10 lub nasion objętych działem 12)
-
Kod CN 2202 99 91 - Napoje bezalkoholowe zawierające < 0,2% tłuszczów pochodzących z mleka lub mlecznych produktów
-
Kod CN 2202 99 95 - Napoje bezalkoholowe zawierające >= 0,2%, ale < 2% tłuszczów pochodzących z mleka lub mlecznych produktów
-
Kod CN 2202 99 99 - Napoje bezalkoholowe zawierające >= 2% tłuszczów pochodzących z mleka lub mlecznych produktów