Mapa strony - Kody PKWiU, CN, GTU
Strona: 104
-
Kod CN 0811 90 85 - Owoce guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), owoce chlebowca (jackfruit)i, śliwy sączyńca, owoce męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, orzechy kokosowe, nerkowca, brazylijskie, orzechy areca (betel), orzechy kola i makadamia, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, niezawierające dodatku cukru lub innego środka słodzącego, zamrożone
-
Kod CN 0811 90 95 - Owoce i orzechy, jadalne, zamrożone, niepoddane obróbce cieplnej lub ugotowane na parze lub w wodzie, niezawierające dodatku cukru lub innego środka słodzącego (z wył. truskawek i poziomek, malin, jeżyn, morw, owoców mieszańców malin z jeżynami, porzeczek czarnych, białych lub czerwonych, owoców z gatunku Vaccinium myrtillus, Vaccinium myrtilloides and Vaccinium angustifolium, wiśni i czereśni, agrestu, owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), owoców chlebowca (jackfruit)i, śliwy sączyńca, owoców męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, orzechów kokosowych, nerkowca, brazylijskich, orzechów areca (betel), orzechów kola i makadamia)
-
Kod CN 0812 - Owoce i orzechy, zakonserwowane tymczasowo np. gazowym ditlenkiem siarki, w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących, ale nienadające się w tym stanie do bezpośredniego spożycia
-
Kod CN 0812 10 00 - Wiśnie i czereśnie, zakonserwowane tymczasowo np. gazowym ditlenkiem siarki, w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących, ale nienadające się w tym stanie do bezpośredniego spożycia
-
Kod CN 0812 90 - Owoce i orzechy, zakonserwowane tymczasowo np. gazowym ditlenkiem siarki, w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących, ale nienadające się w tym stanie do bezpośredniego spożycia (z wył. wiśni i czereśni)
-
Kod CN 0812 90 25 - Morele i pomarańcze, zakonserwowane tymczasowo np. gazowym ditlenkiem siarki, w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących, ale nienadające się w tym stanie do bezpośredniego spożycia
-
Kod CN 0812 90 30 - Papaje, zakonserwowane tymczasowo np. gazowym ditlenkiem siarki, w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących, ale nienadające się w tym stanie do bezpośredniego spożycia
-
Kod CN 0812 90 40 - Owoce z gatunku Vaccinium myrtillus, zakonserwowane tymczasowo np. gazowym ditlenkiem siarki, w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących, ale nienadające się w tym stanie do bezpośredniego spożycia
-
Kod CN 0812 90 70 - Owoce guawy, mango, smaczeliny, tamaryndy, jabłka nerkowca, liczi (śliwki chińskie), owoce chlebowca (jackfruit), śliwy sączyńca, owoce męczennicy, oskomianu (carambola), pitahaya i orzechy tropikalne, zakonserwowane tymczasowo np. gazowym ditlenkiem siarki, w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących, ale nienadające się w tym stanie do bezpośredniego spożycia
-
Kod CN 0812 90 98 - Owoce i orzechy, zakonserwowane tymczasowo np. gazowym ditlenkiem siarki, w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących, ale nienadające się w tym stanie do bezpośredniego spożycia (z wył. moreli, wiśni i czereśni, pomarańcz, papaji, owoców z gatunku Vaccinium myrtillus, owoców guawy, mango, smaczeliny, tamaryndy, jabłka nerkowca, liczi (śliwki chińskie), owoców chlebowca (jackfruit), śliwy sączyńca, owoców męczennicy, oskomianu (carambola), pitahaya, orzechów kokosowych, nerkowca, brazylijskich, orzechów areca (betel), orzechów kola i makadamia)
-
Kod CN 0813 - Morele, śliwki, jabłka, brzoskwinie, gruszki, papaje, tamaryndy i pozostałe jadalne owoce, suszone, i mieszanki jadalnych owoców suszonych lub jadalnych orzechów (z wył. orzechów, bananów, daktyli, fig, ananasów, owoców avocado, owoców guawy, mango, smaczeliny, owoców cytrusowych i winogron, niezmieszanych)
-
Kod CN 0813 10 00 - Morele suszone
-
Kod CN 0813 20 00 - Śliwki suszone
-
Kod CN 0813 30 00 - Jabłka suszone
-
Kod CN 0813 40 - Brzoskwinie, gruszki, papaje, tamaryndy i pozostałe jadalne owoce, suszone (z wył. orzechów, bananów, daktyli, fig, ananasów, owoców avocado, owoców guawy, mango, smaczeliny, owoców cytrusowych, winogron, moreli, śliwek i jabłek, niezmieszanych)
-
Kod CN 0813 40 10 - Brzoskwinie, włącznie z nektarynami, suszone
-
Kod CN 0813 40 30 - Gruszki suszone
-
Kod CN 0813 40 50 - Papaje suszone
-
Kod CN 0813 40 65 - Tamarynda, jabłka nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), owoce chlebowca (jackfruit)i, śliwy sączyńca, owoce męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, suszone
-
Kod CN 0813 40 95 - Owoce suszone, jadalne (z wył. orzechów, bananów, daktyli, fig, ananasów, owoców avocado, owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), tamaryndy, jabłek nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), owoców chlebowca (jackfruit)i, śliwy sączyńca, owoców męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, owoców cytrusowych, winogron, moreli, śliwek i jabłek, gruszek i brzoskwiń, niezmieszanych)
-
Kod CN 0813 50 - Mieszanki orzechów lub owoców suszonych
-
Kod CN 0813 50 12 - Mieszanki z suszonych owoców papai, tamarynd, jabłek nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), owoców chlebowca (jackfruit), śliwy sączyńca, owoców męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya, niezawierające śliwek
-
Kod CN 0813 50 15 - Mieszanki suszonych owoców, niezawierające śliwek (z wył. orzechów, bananów, daktyli, fig, ananasów, owoców avocado, owoców guawy, mango, smaczeliny, melonowca (papai), owoców cytrusowych, winogron, tamaryndy, jabłek nerkowca, liczi (śliwki chińskiej), owoców chlebowca (jackfruit)i, śliwy sączyńca, owoców męczennicy, oskomianu (carambola) i pitahaya)
-
Kod CN 0813 50 19 - Mieszanki suszonych moreli, jabłek, brzoskwiń(włącznie z nektarynami), gruszek, papai i pozostałych jadalnych, suszonych owoców, zawierające śliwki (z wył. mieszanin jadalnych orzechów, bananów, daktyli, fig, ananasów, owoców avocado, owoców guawy, mango, smaczeliny, owoców cytrusowych i winogron)
-
Kod CN 0813 50 31 - Mieszaniny wyłącznie suszonych orzechów kokosowych, orzechów nerkowca, brazylijskich, orzechów areca (betel), orzechów kola i orzechów makadamia
-
Kod CN 0813 50 39 - Mieszaniny wyłącznie jadalnych i suszonych orzechów objętych pozycją 0802 (z wył. orzechów kokosowych, orzechów nerkowca, brazylijskich, orzechów areca (betel), orzechów kola i orzechów makadamia)
-
Kod CN 0813 50 91 - Mieszaniny jadalnych i suszonych orzechów, bananów, daktyli, ananasów, owoców avocado, owoców guawy, mango, smaczeliny, owoców cytrusowych i winogron, niezawierające śliwek lub fig (z wył. mieszanin wyłącznie orzechów objętych pozycją 0801 i 0802)
-
Kod CN 0813 50 99 - Mieszaniny jadalnych i suszonych orzechów, bananów, daktyli, fig, ananasów, owoców avocado, owoców guawy, smaczeliny, mango, owoców cytrusowych i winogron, zawierające śliwki lub figi
-
Kod CN 0814 00 00 - Skórki owoców cytrusowych lub melonów, włącznie z arbuzami, świeże, zamrożone, suszone lub zakonserwowane tymczasowo w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących
-
Kod CN DZIAŁ 9 - KAWA, HERBATA, MATÉ (HERBATA PARAGWAJSKA) I PRZYPRAWY
-
Kod CN 0901 - Kawa, nawet palona lub bezkofeinowa; łupinki i łuski kawy; substytuty kawy zawierające kawę w każdej proporcji
-
Kod CN 0901 11 00 - Kawa (z wył. palonej i bezkofeinowej)
-
Kod CN 0901 12 00 - Kawa bezkofeinowa (z wył. palonej)
-
Kod CN 0901 21 00 - Kawa palona (z wył. bezkofeinowej)
-
Kod CN 0901 22 00 - Kawa palona, bezkofeinowa
-
Kod CN 0901 90 - Łupinki i łuski kawy; substytuty kawy zawierające kawę w każdej proporcji
-
Kod CN 0901 90 10 - Łupinki i łuski kawy
-
Kod CN 0901 90 90 - Substytuty kawy zawierające naturalna kawę w każdej proporcji
-
Kod CN 0902 - Herbata, nawet aromatyzowana
-
Kod CN 0902 10 00 - Herbata zielona (niefermentowana), w bezpośrednich opakowaniach o zawartości <= 3 kg
-
Kod CN 0902 20 00 - Herbata zielona (niefermentowana), w bezpośrednich opakowaniach o zawartości > 3 kg
-
Kod CN 0902 30 00 - Herbata czarna (fermentowana) i herbata częściowo fermentowana, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości <= 3 kg
-
Kod CN 0902 40 00 - Herbata czarna (fermentowana) i herbata częściowo fermentowana, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości > 3 kg
-
Kod CN 0903 00 00 - Maté (herbata paragwajska)
-
Kod CN 0904 - Pieprz z rodzaju Piper; owoce z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta, suszone lub rozgniatane, lub mielone
-
Kod CN 0904 11 00 - Pieprz z rodzaju Piper, nierozgniatany ani niemielony
-
Kod CN 0904 12 00 - Pieprz z rodzaju Piper, rozgniatany lub mielony
-
Kod CN 0904 21 - Owoce z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta, suszone, nierozgniatane ani niemielone
-
Kod CN 0904 21 10 - Słodka papryka (Capsicum annuum), suszona, nierozgniatana ani niemielona
-
Kod CN 0904 21 90 - Owoce z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta, suszone, nierozgniatane ani niemielone (z wył. słodkiej papryki)
-
Kod CN 0904 22 00 - Owoce z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta, suszone, rozgniatane lub mielone
-
Kod CN 0905 - Wanilia,
-
Kod CN 0905 10 00 - Wanilia, nierozgniatana ani niemielona
-
Kod CN 0905 20 00 - Wanilia, rozgniatana lub mielona
-
Kod CN 0906 - Cynamon i kwiaty cynamonowca
-
Kod CN 0906 11 00 - Cynamon "Cinnamomum zeylanicum Blume" (z wył. rozgniatanego lub mielonego)
-
Kod CN 0906 19 00 - Cynamon i kwiaty cynamonowca nierozgniatane ani niemielone (z wył. cynamonu "Cinnamomum zeylanicum Blume")
-
Kod CN 0906 20 00 - Cynamon i kwiaty cynamonowca, rozgniatane lub mielone
-
Kod CN 0907 - Goździki (całe owoce, kwiaty i szypułki)
-
Kod CN 0907 10 00 - Goździki (całe owoce, kwiaty i szypułki), nierozgniatane ani niemielone
-
Kod CN 0907 20 00 - Goździki (całe owoce, kwiaty i szypułki), rozgniatane lub mielone
-
Kod CN 0908 - Gałka muszkatołowa, kwiat muszkatołowy i kardamony
-
Kod CN 0908 11 00 - Gałka muszkatołowa, nierozgniatana ani niemielona
-
Kod CN 0908 12 00 - Gałka muszkatołowa, rozgniatana lub mielona
-
Kod CN 0908 21 00 - Kwiat muszkatołowy, nierozgniatany ani niemielony
-
Kod CN 0908 22 00 - Kwiat muszkatołowy, rozgniatany lub mielony
-
Kod CN 0908 31 00 - Kardamony, nierozgniatane ani niemielone
-
Kod CN 0908 32 00 - Kardamony, rozgniatane lub mielone
-
Kod CN 0909 - Nasiona anyżku, badianu, kopru, kolendry, kminu lub kminku; jagody jałowca
-
Kod CN 0909 21 00 - Nasiona kolendry, nierozgniatane ani niemielone
-
Kod CN 0909 22 00 - Nasiona kolendry, rozgniatane lub mielone
-
Kod CN 0909 31 00 - Nasiona kminu rzymskiego, nierozgniatane ani niemielone
-
Kod CN 0909 32 00 - Nasiona kminu rzymskiego, rozgniatane lub mielone
-
Kod CN 0909 61 00 - Nasiona anyżku, badianu, kminku lub kopru, jagody jałowca, nierozgniatane ani niemielone
-
Kod CN 0909 62 00 - Nasiona anyżku, badianu, kminku lub kopru, jagody jałowca, rozgniatane lub mielone
-
Kod CN 0910 - Imbir, szafran, kurkuma, tymianek, liście laurowe, curry i pozostałe przyprawy korzenne (z wył. pieprzu z rodzaju Piper, owoców z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta, wanili, cynamonu, kwiatów cynamonowca, goździków [całe owoce], szypułek i kwiatów goździków, gałki muszkatołowej, kwiatu muszkatołowego, kardamonu, nasion anyżku, badianu, kopru, kolendry, kminu lub kminku, i jagód jałowca)
-
Kod CN 0910 11 00 - Imbir, nierozgniatany ani niemielony
-
Kod CN 0910 12 00 - Imbir, rozgniatany lub mielony
-
Kod CN 0910 20 - Szafran
-
Kod CN 0910 20 10 - Szafran (z wył. rozgniatanego lub mielonego)
-
Kod CN 0910 20 90 - Szafran rozgniatany lub mielony
-
Kod CN 0910 30 00 - Kurkuma
-
Kod CN 0910 91 - Mieszanki różnych rodzajów przypraw korzennych
-
Kod CN 0910 91 05 - Curry
-
Kod CN 0910 91 10 - Mieszanki różnych rodzajów przypraw korzennych (z wył. rozgniatanych lub mielonych i curry)
-
Kod CN 0910 91 90 - Mieszanki różnych rodzajów przypraw korzennych, rozgniatane lub mielone (z wył. curry)
-
Kod CN 0910 99 - Przyprawy korzenne (z wył. pieprzu z rodzaju Piper; owoców z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta, wanili, cynamonu, kwiatów cynamonowca, goździków [całe owoce], szypułek i kwiatów goździków, gałki muszkatołowej, kwiatu muszkatołowego, kardamonu, nasion anyżku, badianu, kopru, kolendry, kminu lub kminku, jagód jałowca, imbiru, szafranu, kurkumy i mieszanek różnych rodzajów przypraw korzennych)
-
Kod CN 0910 99 10 - Nasiona kozieradki
-
Kod CN 0910 99 31 - Macierzanka piaskowa "Thymus serpyllum L." (z wył. Rozgniatanej lub mielonej)
-
Kod CN 0910 99 33 - Tymianek (z wył. rozgniatanego lub mielonego i macierzanki piaskowej)
-
Kod CN 0910 99 39 - Tymianek rozgniatany lub mielony
-
Kod CN 0910 99 50 - Liście laurowe
-
Kod CN 0910 99 91 - Przyprawy korzenne nierozgniatane ani niemielone (z wył. pieprzu z rodzaju Piper; owoców z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta, wanilii, cynamonu, kwiatów cynamonowca, goździków [całe owoce], szypułek i kwiatów goździków, gałki muszkatołowej, kwiatu muszkatołowego, kardamonu, nasion anyżku, badianu, kopru, kolendry, kminu lub kminku, jagód jałowca, imbiru, szafranu, kurkumy, tymianku, liści laurowych, curry, nasion kozieradki, i mieszanek różnych rodzajów przypraw korzennych)
-
Kod CN 0910 99 99 - Przyprawy korzenne, rozgniatane lub mielone (z wył. pieprzu z rodzaju Piper; owoców z rodzaju Capsicum lub z rodzaju Pimenta, wanilii, cynamonu, kwiatów cynamonowca, goździków [całe owoce], szypułek i kwiatów goździków, gałki muszkatołowej, kwiatu muszkatołowego, kardamonu, nasion anyżku, badianu, kopru, kolendry, kminu lub kminku, jagód jałowca, imbiru, szafranu, kurkumy, tymianku, liści laurowych, curry, nasion kozieradki, i mieszanek różnych rodzajów przypraw korzennych)
-
Kod CN DZIAŁ 10 - ZBOŻA
-
Kod CN 1001 - Pszenica i meslin
-
Kod CN 1001 11 00 - Nasiona pszenicy durum
-
Kod CN 1001 19 00 - Pszenica durum (z wył. nasion)
-
Kod CN 1001 91 - Nasiona pszenicy i meslin (z wył. durum)
-
Kod CN 1001 91 10 - Nasiona orkisza