Mapa strony - Kody PKWiU, CN, GTU
Strona: 111
-
Kod CN 1605 55 00 - Ośmiornice, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych)
-
Kod CN 1605 56 00 - Małże i sercówki, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych)
-
Kod CN 1605 57 00 - Uchowce, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych)
-
Kod CN 1605 58 00 - Ślimaki, inne niż ślimaki morskie, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych)
-
Kod CN 1605 59 00 - Mięczaki, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych, ostryg, przegrzbków, omułków, mątw i kałamarnic, ośmiornic małż i sercówek, uchowców, ślimaków)
-
Kod CN 1605 61 00 - Ogórki morskie, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych)
-
Kod CN 1605 62 00 - Jeżowce, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych)
-
Kod CN 1605 63 00 - Meduzy, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych)
-
Kod CN 1605 69 00 - Bezkręgowce wodne, przetworzone lub zakonserwowane (z wył. wędzonych, skorupiaków, mięczaków, ogórków morskich, jeżowców i meduz)
-
Kod CN DZIAŁ 17 - CUKRY I WYROBY CUKIERNICZE
-
Kod CN 1701 - Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej
-
Kod CN 1701 12 - Cukier buraczany surowy (z wył. zawierającego dodatek środków aromatyzujących lub barwiących)
-
Kod CN 1701 12 10 - Cukier buraczany surowy, do rafinacji (z wył. zawierającego dodatek środków aromatyzujących lub barwiących)
-
Kod CN 1701 12 90 - Cukier buraczany surowy (z wył. do rafinacji i zawierającego dodatek środków aromatyzujących lub barwiących)
-
Kod CN 1701 13 - Cukier trzcinowy surowy, w postaci stałej, niezawierający dodatku środków aromatyzujących lub barwiących, uzyskany bez odwirowania, w którym zawartość masy sacharozy, w stanie suchym, odpowiada odczytowi polarymetrycznemu >= 69°, ale < 93°, zawierający jedynie naturalne anhedralne mikrokryształy (patrz uwaga 2 do podpozycji)
-
Kod CN 1701 13 10 - Cukier trzcinowy surowy, do rafinacji, w postaci stałej, niezawierający dodatku środków aromatyzujących lub barwiących, uzyskany bez odwirowania, w którym zawartość masy sacharozy, w stanie suchym, odpowiada odczytowi polarymetrycznemu >= 69°, ale < 93°, zawierający jedynie naturalne anhedralne mikrokryształy (patrz uwaga 2 do podpozycji)
-
Kod CN 1701 13 90 - Cukier trzcinowy surowy, w postaci stałej, niezawierający dodatku środków aromatyzujących lub barwiących, uzyskany bez odwirowania, w którym zawartość masy sacharozy, w stanie suchym, odpowiada odczytowi polarymetrycznemu >= 69°, ale < 93°, zawierający jedynie naturalne anhedralne mikrokryształy [patrz uwaga 2 do podpozycji] (z wył. do rafinacji)
-
Kod CN 1701 14 - Cukier trzcinowy surowy, w postaci stałej, niezawierający dodatku środków aromatyzujących lub barwiących (z wył. cukru objętego pozycją 1701 13)
-
Kod CN 1701 14 10 - Cukier trzcinowy surowy, do rafinacji, w postaci stałej, niezawierający dodatku środków aromatyzujących lub barwiących (z wył. cukru objętego pozycją 1701 13)
-
Kod CN 1701 14 90 - Cukier trzcinowy surowy, w postaci stałej, niezawierający dodatku środków aromatyzujących lub barwiących (z wył. do rafinacji i cukru objętego pozycją 1701 13)
-
Kod CN 1701 91 00 - Cukier trzcinowy lub buraczany rafinowane, zawierające dodatek środków aromatyzujących lub barwiących, w postaci stałej
-
Kod CN 1701 99 - Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej (z wył. cukru trzcinowego i buraczanego zawierającego dodatek środków aromatyzujących lub barwiących, i cukru surowego)
-
Kod CN 1701 99 10 - Cukier biały, o zawartości sacharozy w stanie suchym >= 99,5% masy (z wył. zawierającego dodatek środków aromatyzujących lub barwiących)
-
Kod CN 1701 99 90 - Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej (z wył. cukru trzcinowego i buraczanego zawierającego dodatek środków aromatyzujących lub barwiących, cukru surowego i cukru białego)
-
Kod CN 1702 - Pozostałe cukry, włącznie z chemicznie czystymi: laktozą, maltozą, glukozą i fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących; miód sztuczny, nawet zmieszany z miodem naturalnym; karmel
-
Kod CN 1702 11 00 - Laktoza i syrop laktozowy, w postaci stałej, niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących, zawierające >= 99% masy laktozy, wyrażonej jako laktoza bezwodna, w przeliczeniu na suchą masę
-
Kod CN 1702 19 00 - Laktoza i syrop laktozowy, w postaci stałej, niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących, zawierające < 99% masy laktozy, wyrażonej jako laktoza bezwodna, w przeliczeniu na suchą masę
-
Kod CN 1702 20 - Cukier klonowy, w postaci stałej, i syrop klonowy (z wył. zawierających dodatek środków aromatyzujących lub barwiących)
-
Kod CN 1702 20 10 - Cukier klonowy, w postaci stałej, zawierający dodatki środków aromatyzujących lub barwiących
-
Kod CN 1702 20 90 - Cukier klonowy, w postaci stałej, i syrop klonowy (z wył. zawierających dodatek środków aromatyzujących lub barwiących)
-
Kod CN 1702 30 - Glukoza, w postaci stałej, i syrop glukozowy, niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących, niezawierające fruktozy lub zawierające w stanie suchym < 20% masy fruktozy
-
Kod CN 1702 30 10 - Izoglukoza, w postaci stałej, niezawierająca fruktozy lub zawierająca w stanie suchym < 20% masy fruktozy
-
Kod CN 1702 30 50 - Glukoza [dextrose], w postaci białego, krystalicznego proszku, nawet aglomerowanego, niezawierająca fruktozy lub zawierająca w stanie suchym < 20% masy fruktozy (z wył. izoglukozy)
-
Kod CN 1702 30 90 - Glukoza, w postaci stałej, i syrop glukozowy, niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących, niezawierające fruktozy lub zawierające w stanie suchym < 20% masy fruktozy (z wył. izoglukozy i glukozy [dextrose] w postaci białego, krystalicznego proszku, nawet aglomerowanego)
-
Kod CN 1702 40 - Glukoza, w postaci stałej i syrop glukozowy, niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących, i zawierające w stanie suchym >= 20% masy, ale < 50% masy fruktozy (z wył. cukru inwertowanego)
-
Kod CN 1702 40 10 - Izoglukoza, w postaci stałej, zawierająca w stanie suchym >= 20% masy, ale < 50% masy fruktozy (z wył. cukru inwertowanego)
-
Kod CN 1702 40 90 - Glukoza, w postaci stałej i syrop glukozowy, niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących, i zawierające w stanie suchym >= 20% masy, ale < 50% masy fruktozy (z wył. izoglukozy i cukru inwertowanego)
-
Kod CN 1702 50 00 - Fruktoza chemicznie czysta, w postaci stałej
-
Kod CN 1702 60 - Fruktoza, w postaci stałej i syrop fruktozowy, niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących, zawierające w stanie suchym > 50% masy fruktozy (z wył. fruktozy chemicznie czystej i cukru inwertowanego)
-
Kod CN 1702 60 10 - Izoglukoza, w postaci stałej, zawierająca w stanie suchym > 50% masy fruktozy (z wył. fruktozy chemicznie czystej i cukru inwertowanego)
-
Kod CN 1702 60 80 - Syrop inulinowy bezpośrednio otrzymany przez hydrolizę inuliny lub oligofruktozy, zawierający w stanie suchym > 50% masy fruktozy w postaci czystej lub jako sacharoza
-
Kod CN 1702 60 95 - Fruktoza, w postaci stałej i syrop fruktozowy, niezawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących, zawierające w stanie suchym > 50% masy fruktozy (z wył. izoglukozy, syropu inulinowego, fruktozy chemicznie czystej i cukru inwertowanego)
-
Kod CN 1702 90 - Cukier w postaci stałej, włącznie z cukrem inwertowanym i chemicznie czystą maltozą oraz mieszankami cukru i syropów cukrowych, zawierającymi w stanie suchym 50 % masy fruktozy, niearomatyzowane ani niebarwione, sztuczny miód, nawet wymieszany z miodem naturalnym i karmelem (z wył. cukru trzcinowego lub buraczanego, chemicznie czystej sacharozy, laktozy, cukru klonowego, glukozy, fruktozy, i ich syropów)
-
Kod CN 1702 90 10 - Maltoza chemicznie czysta, w postaci stałej
-
Kod CN 1702 90 30 - Izoglukoza w postaci stałej, zawierająca w stanie suchym 50 % masy fruktozy, otrzymywana z polimerów glukozy
-
Kod CN 1702 90 50 - Maltodekstryna w postaci stałej i syrop maltodekstrynowy (z wył. aromatyzowanych lub barwionych)
-
Kod CN 1702 90 71 - Cukry i melasy, karmelizowane, zawierające w stanie suchym >= 50% masy sacharozy
-
Kod CN 1702 90 75 - Cukry i melasy, karmelizowane, zawierające w stanie suchym < 50% masy sacharozy, w postaci proszku, nawet aglomerowanego
-
Kod CN 1702 90 79 - Cukry i melasy, karmelizowane, zawierające w stanie suchym < 50% masy sacharozy (z wył. cukrów i melas w postaci proszku, nawet aglomerowanego)
-
Kod CN 1702 90 80 - Syrop inulinowy, bezpośrednio otrzymany przez hydrolizę inuliny lub oligofruktoz, zawierający w stanie suchym >= 10%, ale <= 50%, fruktozy w czystej postaci lub w postaci sacharozy
-
Kod CN 1702 90 95 - Cukier w postaci stałej, włącznie z cukrem inwertowanym oraz mieszankami cukru i syropów cukrowych, zawierającymi w stanie suchym 50 % masy fruktozy, niearomatyzowany ani niebarwiony (z wył. cukru trzcinowego lub buraczanego, chemicznie czystej sacharozy i maltozy, laktozy, cukru klonowego, glukozy, fruktozy, maltodekstryny, i ich syropów, izoglukozy, syropu inulinowego i karmelu)
-
Kod CN 1703 - Melasy powstałe z ekstrakcji lub rafinacji cukru
-
Kod CN 1703 10 00 - Melasy trzcinowe powstałe z ekstrakcji lub rafinacji cukru
-
Kod CN 1703 90 00 - Melasy buraczane powstałe z ekstrakcji lub rafinacji cukru
-
Kod CN 1704 - Wyroby cukiernicze niezawierające kakao, włącznie z białą czekoladą
-
Kod CN 1704 10 - Guma do żucia, nawet pokryta cukrem
-
Kod CN 1704 10 10 - Guma do żucia, nawet pokryta cukrem, zawierająca < 60% masy sacharozy, włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza
-
Kod CN 1704 10 90 - Guma do żucia, nawet pokryta cukrem, zawierająca >= 60% masy sacharozy, włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza
-
Kod CN 1704 90 - Wyroby cukiernicze niezawierające kakao, włącznie z białą czekoladą (z wył. gumy do żucia)
-
Kod CN 1704 90 10 - Wyciąg (ekstrakt) z lukrecji, zawierający > 10 % masy sacharozy, ale niezawierający innych dodanych substancji
-
Kod CN 1704 90 30 - Biała czekolada
-
Kod CN 1704 90 51 - Pasty, włącznie z marcepanem, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto >= 1 kg
-
Kod CN 1704 90 55 - Pastylki od bólu gardła i dropsy od kaszlu
-
Kod CN 1704 90 61 - Wyroby pokryte cukrem, niezawierające kakao
-
Kod CN 1704 90 65 - Wyroby żelowe i galaretki, włącznie z pastami owocowymi, w postaci wyrobów cukierniczych
-
Kod CN 1704 90 71 - Cukierki z masy gotowanej, nawet nadziewane
-
Kod CN 1704 90 75 - Toffi, karmelki i podobne cukierki
-
Kod CN 1704 90 81 - Tabletki prasowane wyrobów cukierniczych, nawet otrzymywane z substancjami wiążącymi, niezawierające kakao (z wył. gumy do żucia, wyciagu z lukrecji, białej czekolady, pastylek od bólu gardła i dropsów od kaszlu, wyrobów żelowych i galaretek, włącznie z pastami owocowymi, w postaci wyrobów cukierniczych, cukierków z masy gotowanej, nawet nadziewanych, past, włącznie z marcepanami, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto >= 1 kg)
-
Kod CN 1704 90 99 - Pasty, marcepan, nugat i pozostałe gotowe wyroby cukiernicze, niezawierające kakao (z wył. gumy do żucia, wyciagu z lukrecji, białej czekolady, pastylek od bólu gardła i dropsów od kaszlu, wyrobów żelowych i galaretek, włącznie z pastami owocowymi, w postaci wyrobów cukierniczych, cukierków z masy gotowanej, nawet nadziewanych, past, włącznie z marcepanami, w bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto >= 1 kg)
-
Kod CN DZIAŁ 18 - KAKAO I PRZETWORY Z KAKAO
-
Kod CN 1801 00 00 - Ziarna kakao, całe lub łamane, surowe lub palone
-
Kod CN 1802 00 00 - Łuski kakao, łupiny, osłonki i pozostałe odpady kakao
-
Kod CN 1803 - Pasta kakaowa, nawet odtłuszczona
-
Kod CN 1803 10 00 - Pasta kakaowa (z wył. odtłuszczonej)
-
Kod CN 1803 20 00 - Pasta kakaowa, całkowicie lub częściowo odtłuszczona
-
Kod CN 1804 00 00 - Masło, tłuszcz i olej, kakaowe
-
Kod CN 1805 00 00 - Proszek kakaowy, niezawierający dodatku cukru lub innego środka słodzącego
-
Kod CN 1806 - Czekolada i pozostałe przetwory spożywcze zawierające kakao
-
Kod CN 1806 10 - Proszek kakaowy zawierający dodatek cukru lub innego środka słodzącego
-
Kod CN 1806 10 15 - Proszek kakaowy zawierający dodatek cukru lub innego środka słodzącego, niezawierający sacharozy lub zawierający < 5% masy sacharozy, włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza lub izoglukozy wyrażonej jako sacharoza
-
Kod CN 1806 10 20 - Proszek kakaowy zawierający dodatek cukru lub innego środka słodzącego, zawierający >= 5% ale < 65% masy sacharozy, włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza lub izoglukozy wyrażonej jako sacharoza
-
Kod CN 1806 10 30 - Proszek kakaowy zawierający dodatek cukru lub innego środka słodzącego, zawierający >= 65% ale < 80% masy sacharozy, włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza lub izoglukozy wyrażonej jako sacharoza
-
Kod CN 1806 10 90 - Proszek kakaowy zawierający dodatek cukru lub innego środka słodzącego, zawierający >= 80% masy sacharozy, włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza lub izoglukozy wyrażonej jako sacharoza
-
Kod CN 1806 20 - Czekolada i pozostałe przetwory spożywcze zawierające kakao, w blokach, tabliczkach lub batonach, o masie > 2 kg, lub w płynie, paście, proszku, granulkach lub w innej postaci, w pojemnikach lub w bezpośrednich opakowaniach, o zawartości > 2 kg (z wył. proszku kakaowego)
-
Kod CN 1806 20 10 - Czekolada i pozostałe przetwory spożywcze zawierające kakao, w blokach, tabliczkach lub batonach, o masie > 2 kg, lub w płynie, paście, proszku, granulkach lub w innej postaci, w pojemnikach lub w bezpośrednich opakowaniach, o zawartości > 2 kg, zawierające >= 31% masy masła kakaowego lub zawierające >= 31% masy masła kakaowego i tłuszczu mleka łącznie (z wył. proszku kakaowego)
-
Kod CN 1806 20 30 - Czekolada i pozostałe przetwory spożywcze zawierające kakao, w blokach, tabliczkach lub batonach, o masie > 2 kg, lub w płynie, paście, proszku, granulkach lub w innej postaci, w pojemnikach lub w bezpośrednich opakowaniach, o zawartości > 2 kg, zawierające >= 25%, ale < 31% masy masła kakaowego i tłuszczu mleka łącznie (z wył. proszku kakaowego)
-
Kod CN 1806 20 50 - Czekolada i pozostałe przetwory spożywcze zawierające kakao, w blokach, tabliczkach lub batonach, o masie > 2 kg, lub w płynie, paście, proszku, granulkach lub w innej postaci, w pojemnikach lub w bezpośrednich opakowaniach, o zawartości > 2 kg, zawierające >= 18% masy, ale < 31% masła kakaowego (z wył. proszku kakaowego)
-
Kod CN 1806 20 70 - Okruchy czekolady mlecznej, w pojemnikach lub w bezpośrednich opakowaniach, o zawartości > 2 kg
-
Kod CN 1806 20 80 - Polewa czekoladowa smakowa w pojemnikach lub w bezpośrednich opakowaniach, o zawartości > 2 kg
-
Kod CN 1806 20 95 - Czekolada i pozostałe przetwory spożywcze zawierające kakao, w blokach, tabliczkach lub batonach, o masie > 2 kg, lub w płynie, paście, proszku, granulkach lub w innej postaci, w pojemnikach lub w bezpośrednich opakowaniach, o zawartości > 2 kg, zawierające < 18% masy masła kakaowego (z wył. proszku kakaowego, polewy czekoladowej smakowej i okruchów czekolady mlecznej)
-
Kod CN 1806 31 00 - Czekolada i pozostałe przetwory spożywcze zawierające kakao, w blokach, tabliczkach lub batonach, o masie <= 2 kg, nadziewane
-
Kod CN 1806 32 - Czekolada i pozostałe przetwory spożywcze zawierające kakao, w blokach, tabliczkach lub batonach, o masie <= 2 kg (z wył. nadziewanych)
-
Kod CN 1806 32 10 - Czekolada i pozostałe przetwory spożywcze zawierające kakao, w blokach, tabliczkach lub batonach, o masie <= 2 kg, z dodatkami zbóż, owoców lub orzechów (z wył. nadziewanych)
-
Kod CN 1806 32 90 - Czekolada i pozostałe przetwory spożywcze zawierające kakao, w blokach, tabliczkach lub batonach, o masie <= 2 kg (z wył. nadziewanych i z dodatkami zbóż, owoców lub orzechów)
-
Kod CN 1806 90 - Czekolada i pozostałe przetwory spożywcze zawierające kakao, w pojemnikach lub w bezpośrednich opakowaniach o masie <= 2 kg (z wył. w blokach, tabliczkach lub batonach i proszku kakaowego)
-
Kod CN 1806 90 11 - Czekoladki (włącznie z pralinkami) i wyroby czekoladowe, nawet z nadzieniem, zawierające alkohol
-
Kod CN 1806 90 19 - Czekoladki (włącznie z pralinkami) i wyroby czekoladowe, nawet z nadzieniem, niezawierające alkoholu
-
Kod CN 1806 90 31 - Czekoladki i wyroby czekoladowe, z nadzieniem (z wył. w blokach, tabliczkach lub batonach i czekolad)
-
Kod CN 1806 90 39 - Czekoladki i wyroby czekoladowe, nienadziewane (z wył. w blokach, tabliczkach lub batonach i czekolad)
-
Kod CN 1806 90 50 - Wyroby cukiernicze i ich namiastki wykonane z substytutów cukru, zawierające kakao